Beroemdheden die op 27 jaar overleden: de 27 Club

Beroemdheden die op 27 jaar overleden: de 27 Club Beroemdheden die op 27-jarige leeftijd overleden of te wel de 27 Club. Het zijn er nogal wat. Amy Winehouse, Kurt Cobaine en Jimi Hendrix stierven allemaal op 27-jarige leeftijd. Maar er zijn nog veel meer 27-jarigen die waarschijnlijk door hun beroemdheid stierven. Waarom zij juist met 27-jaar stierven is niet helemaal bekend. Het lijkt een magisch getal. Over beroemdheden die op 27-jarige en 28-jarige leeftijd stierven en die geschaard worden onder de 27 Club. En over de druk van de showbizz die ook zoveel anderen uiteindelijk fataal werd op vaak veel te jonge leeftijd. Overigens stierven ook sporters, ook mensen die in de spotlights staan, op die leeftijd.

Lara van Ruijven

Shorttrackster Lara van Ruijven overleed op 10 juli 2020 in een ziekenhuis in het Franse Perpignan. Een auto-immuunziekte werd haar fataal. Van Rijven was wereldkampioene op de 500 meter. Ook zij werd 27 jaar.

Amy Winehouse stierf op 23 juli 2011

Op 23 juli stierf Amy Winehouse. De Britse zangeres stierf waarschijnlijk aan te veel alcohol en omdat ze aan het afkicken was van drugs. Haar lichaam had het door dat afkicken waarschijnlijk erg zwaar en toen daar alcohol bij kwam, kon het het niet meer aan. Winehouse werd slechts 27 jaar.

Brian Jones

Maar ook Rolling Stone Artiest Brian Jones werd maar 27 jaar oud. Hij verdronk in 1969 in een zwembad.

Janis Joplin

Ook Janis Joplin overleed toen ze 27 jaar was. Zij overleed aan een overdosis drugs.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix kwam eveneens aan zijn einde op 27-jarige leeftijd. Hij stikte in zijn eigen braaksel nadat hij een mix had ingenomen van slaappillen en alcohol.

Jim Morrison

Jim Morrison van The Doors kwam eveneens om op 27-jarige leeftijd. Die doodsoorzaak is nooit bekend geworden. Doktoren houden het op hartfalen.

Kurt Cobain

Kurt Cobain, de frontman van Nirvana schoot zich op 27-jarige leeftijd dood.

Niet 27, maar 28 en beroemd en overleden, DJ Avicii

De Zweedse dj Avicii overleed op 28-jarige leeftijd in april 2018. Al 27 geweest dus, maar hij wordt wel in één adem genoemd met de Club van 27 aangezien ook hij heel jong was en hij al eerder had aangegeven veel negatiefs te zien in de roem en de zaken rondom zijn bekendheid Hij werd dood aangetroffen in zijn kamer in de stad Muscat in Oman. De artiest die eigenlijk Tim Bergling heette, kampte al met heel veel gezondheidsproblemen onder andere door zijn alcoholgebruik.

De club van 27 en beroemdheden die wat ouder waren en ook ten onder gingen aan de faam

Al deze bekendheden die dus op die jonge leeftijd omkwamen en allemaal een bijzonder talent hadden, worden inmiddels al aangeduid met de “27 Club”. Het feit dat al deze getalenteerde jonge mensen stierven door destructief gedrag heeft vaak te maken met de valkuilen en de verleidingen die nu eenmaal annex zijn aan een leven als beroemdheid. Ook normale onbekende mensen gaan zich wel eens te buiten aan drank of drugs, maar in de wereld van rock and roll is het eigenlijk heel gewoon. De levensstijl maakt ook wel dat veel mensen drugs gebruiken. Om het vol te kunnen houden, om de creatieve stroom op gang te houden of gewoon om mee te kunnen in dat vreemde leven. Bovendien wordt in zo’n wereld de donkere kant van het leven ook wel vaak veel duidelijker en liggen zaken als eenzaamheid en buitenproportionele verering altijd op de loer. Vaak gaan de artiesten dan ook ten onder aan drank en drugs. Maar soms verliezen beroemdheden de grip op hun leven ook omdat ze worden omringd door mensen die hen vervreemden van de rest van de maatschappij. Dat was bijvoorbeeld het geval bij Elvis Presley die 24 uur per dag werd afgeschermd door zijn manager en vrienden. Presley ging zich daarnaast te buiten aan pillen en aan eten en overleed vervolgens aan die combinatie.

Michael Jackson

Ook Michael Jackson leefde al lang niet meer in een normale wereld. De in 2009 gestorven rockster leefde een heel vreemd leven, liet zich volledig verbouwen (hoewel dat dat nooit heeft toegeven, maar foto’s laten dat toch duidelijk zien) en leefde blijkbaar op allerlei tranquilizers en pijnmedicamenten. Die werden uiteindelijk zijn dood.

Kurt Cobain en Ian Curtis

Ze waren uniek in de wereld, maar ook heel gevoelig: Kurt Cobain en Ian Curtis (van Joy Division). Ze pleegden beide zelfmoord omdat ze niet bestand leken tegen de grote druk die op hen gelegd werd.

Keith Richard en Iggy Pop

In de harde wereld van showbizz en rock and roll zijn er overigens ook nog wel een paar overlevers, maar aan hen is ook wel te zien dat ze een zwaar leven hebben geleid. Anderen werken alleen maar voortdurend hard en op die manier kunnen zij het volhouden. Ex-Beatle Paul McCartney heeft het altijd over een andere boeg gegooid en haalde zijn rust naar zoals het lijkt uit zijn familieleven.
© 2011 - 2020 Singalees, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 clubDe beruchte 27 club, ook bekend als de forever 27 clubDe 27 club oftwel de forever 27 club is een verzamelnaam voor bekende muzikanten door op hun 27ste levensjaar zijn gesto…
Janis Joplin: een mythe met een rauwe stemJanis Joplin: een mythe met een rauwe stemJanis Joplin was een Amerikaanse zangeres uit Texas. Zij behoort tot de zogenaamde Club van 27, een fictieve groep van z…
Amy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse: zangeres ten onder aan succes en verslavingAmy Winehouse haalde regelmatig de media met haar alcohol- en drugsgebruik, maar ze zou vooral bekend moeten staan om ha…
Brian Jones, jong gestorven Rolling StoneBrian Jones, jong gestorven Rolling StoneBrian Jones werd op 28 februari 1942 geboren als Lewis Brian Hopkin Jones in Cheltenham (Gloucestershire, UK). Hij werd…

Biografie: Whitney HoustonWhitney Houston, een zangeres van topformaat die over de hele wereld bekend was. Haar liedjes werden grote hits en ook d…
Filmrecensie: 8 MileFilmrecensie: 8 MileDe film 8 Mile is een beschrijving over het leven van het leven van rapper Eminem (Marshall Mathers). De film is voor 12…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: User Unknown, Openclipart
  • Leeuwarder Courant
  • Wikipedia

Reageer op het artikel "Beroemdheden die op 27 jaar overleden: de 27 Club"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Singalees
Laatste update: 30-07-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!