Jennifer Lawrence: jonge veelbelovende charmante actrice

Jennifer Lawrence: jonge veelbelovende charmante actrice Jennifer Lawrence: ineens is ze er. Bekend door haar rol in Silver Linings Playbook. Een goedlachse en charmante begin-twintiger. Languit ging ze, op de trap tijdens de uitreiking van haar Oscar voor haar rol in de film Silver Linings Playbook. Daarna flirtend met fenomeen acteur Jack Nicholson. Of flirtte hij nou met haar? Hoe het ook was, Lawrence is een veelbelovende charmante actrice.

Jennifer Shrader Lawrence uit Louisville-Kentucky

Jennifer Shrader Lawrence werd op 15 augustus 1990 geboren in Louisville (Kentucky), Verenigde Staten van Amerika. Met haar ouders en twee broers groeide ze op, al jong dromend van een acteercarrière. Op de middelbare school ging het haar goed af: twee jaar te vroeg studeerde ze al af van Kammerer Middle School. In haar jeugd nam ze deel aan het Upward Basketball program. Haar sociale kant liet ze zien in een brief aan de vrouw van haar overleden basketbal-coach Monty Justice waarin ze hem postuum bedankte voor zijn steun. De echtgenote prees haar openlijk voor haar lieve steun na het overlijden, terwijl Jennifer toen al bekendheid maakte als actrice.

Geen acteerlessen, wel tv-debuut

Jennifer is self-made: ze heeft nooit acteerlessen genoten. In 2006 op 15-jarige leeftijd al begon ze met kleine rollen in afleveringen van Cold Case, Monk en Medium.

Filmcarrière

In 2007 bemachtigde ze haar eerste vaste rol in de TBS comedy The Bill Engvall Show. Als oudste dochter speelde ze in het dagelijks leven van de familie Pearson. Ook in tv-reclames op MTV dook haar gezicht regelmatig op.

Diverse kleine filmrollen volgden, maar haar echte doorbraak als actrice was in 2008 met een hoofdrol in de film The Burning Pain, naast beroemdheden Charlize Theron en Kim Basinger. Met haar rol bemachtigde ze de Marcello Mastroianni-prijs op het filmfestival van Venetië. Ook in 2008: film Poker House, die haar de Los Angeles Film Festival Award for Outstanding Performance opleverde. In 2010 vervolgde ze haar prille carrière met een hoofdrol in de film Winter's Bone, waarvoor ze genomineerd werd als Best Actress bij de Golden Globe's, de Satellite Awards en de Screen Actors Guild Awards. Niet gering voor een 20-jarige. In 2011 volgde de film X-Men: First Class, met James McAvoy en Kevin Bacon.

Jennifer in Hunger GamesJennifer in Hunger Games

Hunger Games

In 2012 raakte ze echt bekend door haar rol van Katniss Everdeen in de film The Hunger Games. Een verfilming van het gelijknamige boek van Suzanne Collins. De Hunger Games, ofwel de Hongerspelen, is een initiatief van de overheid die zich in de verre toekomst afspeelt. Elk Amerikaans district moet twee kinderen kiezen die in een live tv-uitzending in een gevecht op leven en dood voedsel en eer opleveren voor hun eigen district.

Hunger Games: Catching Fire

Na het succes van The Hunger Games vertolkt Jennifer in 2013 opnieuw haar rol in de opvolger The Hunger Games Catching Fire. Inmiddels is de trilogie The Hunger Games in boekvorm erg bekend geworden en is de gebruikelijke commercie ook ingestapt met fan producten als de District 12 armbandjes. Een nieuw succes van de dit tweede deel ligt daarom in de verwachting.

Silver Linings Playbook, Oscar en valpartij op de trap

In 2012 acteert Lawrence opnieuw in een populaire film: Silver Linings Playbook. Inmiddels 22 jaar ontvangt ze daarvoor eerst de Golden Globe voor beste actrice in een comedy- of musicalfilm. Haar ontvangst van haar Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol in 2013 gaat de hele wereld over. Wie heeft inmiddels niet de beelden van haar valpartij over haar enorme jurk op de trap op weg naar de uitreiking gezien? Ook hier laat Jennifer zich van haar charmante kant zien als ze bij het applaus haar woordje doet: 'Jullie staan alleen maar op voor me omdat ik languit ging op de trap'.

Charmante Jennifer: Jack Nicholson flirt

Het succes van Jennifer zal een mix zijn van acteertalent, charme en misschien ook wel wat van de combinatie blond haar/blauwe ogen. Ook haar flirt met Jack Nicholson op de Oscar uitreiking bleef niet onopgemerkt en laat haar goedlachse en ad-rem karakter zien. Tijdens haar interview spiekt Jack even om de hoek om te zien wie daar in gesprek is. Op zijn 'je lijkt op een oude vriendin van mij' reageert ze schalks met 'oh, of een nieuwe vriendin?' en haar gezicht spreekt boekdelen wat ze daar vervolgens van vindt...

Jennifer Lawrence, nieuwe actrice aan het firmament, we zullen haar op de voet volgen in haar toekomstige successen.
© 2013 - 2024 Drie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De mooiste vrouwen van 2014Het magazine FHM brengt elk jaar een lijst uit met de mooiste vrouwen van de wereld. Iedereen heeft natuurlijk zijn of h…
De Oscarwinnaars 2012De Oscarwinnaars 2012De Academy Awards van het jaar 2012. De beste films van dit jaar waren Argo, Lincoln, Les Miserables en Django Unchained…
Film: American Hustle (2014)Film: American Hustle (2014)Deze film, met o.a. de wereldberoemde acteurs Bradley Cooper, Christian Bale en Jennifer Lawrence, werd genomineerd voor…

Biografie: Ellen PageEllen Page is een stoere actrice die op jonge leeftijd begon met acteren. In 2002 na het acteren in de film Marion Bridg…
Acteurs die Method Acting gebruikenActeurs die Method Acting gebruikenJezelf kunnen inleven is voor een acteur een belangrijke voorwaarde voor een overtuigende acteerprestatie. Veel acteurs…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Flybynight, Pixabay
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Jennifer_Lawrence
  • http://www.wdrb.com/story/21344558/woman-recalls-jennifer-lawrences-letter-to-former-mentor
Drie (120 artikelen)
Gepubliceerd: 07-03-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.