Biografie: Deniz Akkoyun

Biografie: Deniz Akkoyun Deniz Akkoyun werd in 2008 verkozen tot Miss Nederland. Hiermee is ze de eerste Miss Nederland van Turkse afkomst. Akkoyun heeft een bachelor- en masterdiploma Rechtsgeleerdheid.

Jeugd

Deniz Akkoyun werd op 5 november 1984 geboren in Amersfoort. Ze heeft 3 oudere zussen en 2 oudere broers. Akkoyun omschrijft zichzelf dan ook wel als ‘nakomertje.’ Deniz Akkoyun is geboren en getogen in Nederland, maar heeft een Turkse achtergrond. Haar ouders komen uit Söke, een stad in de Turkse provincie Aydın.

Studie

Naast schoonheid beschikt Akkoyun ook over een dosis intelligentie. In 2003 behaalde ze haar gymnasium-diploma. Vervolgens studeerde ze Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In 2007 haalde ze haar bachelorsdiploma. Hierna ging Akkoyun studeren in Turkije. Ze studeerde namelijk Turks recht aan de Bilgi Universiteit en de Universiteit van Galatasaray te Istanbul. Na ook afgestudeerd te zijn in Turkije kwam Deniz Akkoyun terug naar Nederland. In 2011 rondde ze haar masters in Strafrecht en Informatirecht af aan de VU.

Carrière

Op aandringen van haar vrienden deed Deniz Akkoyun in 2008 mee aan de Miss Utrecht verkiezingen. Aanvankelijk dacht de studente dat ze tussen al die modellen geen schijn van kans maakte. Toch werd ze uitgeroepen tot Miss Utrecht en mocht ze meedoen aan de Miss Nederland verkiezingen. Ook deze verkiezingen won ze, waarop ze Miss Nederland 2008 werd. Deniz Akkoyun is de eerste Miss Nederland met een Turkse afkomst.

Als Miss Nederland werd Akkoyun vaak gevraagd voor modellenwerk. Ze deed promotionele activiteiten voor het Oranjefonds en de Miss Nederland-organisatie. Tevens speelde Akkoyun in een reclamespotje van de luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines. De mooie brunette verklaarde wel dat ze nooit naakt zou poseren. "Het past niet bij mij als juriste, niet bij mijn karakter en ook absoluut niet bij mijn toekomstplannen," vertelde ze.

Deniz Akkoyun ging niet alleen als model aan de slag. Ook werkte ze als personal assistent van journalist en presentator Jort Kelder. Kelder was jurliyd van de Miss Nederland verkiezingen en merkte Akkoyun op. Hij beschreef Akkoyun als "een bijna ondefinieerbare beauty" en een "verschroeiend ambitieus carrièredier."

In 2010 besloot Akkoyun ook een poging als actrice te wagen. Ze had een rol in de film Gangster Boys. Akkoyun was de tegenspeelster van de Marokkaans-Nederlandse acteur Mimoun Ouled Radi.

Privéleven

Er is niet veel bekend over het privéleven van Deniz Akkoyun. Toen ze voor Jort Kelder werkte, waren en geruchten dat de twee een koppel zouden zijn. Akkoyun ontkende dit echter.

Trivia

  • Deniz Akkoyun is 1,78 meter lang.
  • Ze wordt ook wel Denise Akkerman genoemd.
  • Sinds 2008 is ze ambassadrice van Dolphin Fund, omdat ze erg van dolfijnen houdt. Als kind wilde ze zelfs dolfijnentrainster worden.
  • Akkoyun was als jurlylid aanwezig bij de Miss India Holland verkiezingen van 2009.
  • Haar grote voorbeeld is Gonnie Klein Rouweler.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Zeynep SeverZeynep Sever, de Turks-Belgische schoonheid, werd Miss België in 2009. Daarnaast is zij een bekende voetbalvrouw in Turk…
Biografie: Ayşe ÖzdemirDe Turks-Belgische Ayşe Özdemir werd in 2011 verkozen tot Miss Brussel. Ze is getrouwd geweest met voetballer Önder…
Biografie: Azra AkınDe Almelose Azra Akın is een bekend model en actrice in Turkije, het land waar haar ouders vandaan komen. In dit ar…
Miss Nederland: Verkiezing van de mooiste vrouwMiss Nederland: Verkiezing van de mooiste vrouwSinds de jaren 50 wordt de missverkiezing al gehouden, waarbij de mooiste vrouw van Nederland wordt gekozen. Deze jonge…
Bekende Nederlanders en hun diplomaBekende Nederlanders en hun diplomaWe vragen ons vaak af welke opleiding of studie Bekende Nederlanders (BN'ers) hebben gedaan. Welke BN'ers hebben er alle…
Bronnen en referenties
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 17-09-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.