Biografie: Zeynep Sever

Zeynep Sever, de Turks-Belgische schoonheid, werd Miss België in 2009. Daarnaast is zij een bekende voetbalvrouw in Turkije. In dit artikel kan je meer over Zeynep Sever lezen.

Jeugd

Zeynep Kübra Sever werd op 9 juli 1989 geboren in Istanbul. Haar vader woonde in België en ontmoette haar moeder toen hij op vakantie in Turkije was. Het stel trouwde diezelfde zomer nog. "'Mijn man wou voor mij in Turkije komen wonen, ik wilde voor hem ook wel naar België komen. Uiteindelijk bleven we heen en weer reizen," aldus de moeder van Zeynep. Op een gegeven mioment besloten haar ouders dat het heen en weer gereis niet werkte.Op haar twaalfde verhuisden ook Zeynep en haar moeder Mefaret naar het Belgische Sint-Jans-Molenbroek. Na twee jaar scheidden haar ouders. Haar moeder geeft privéles Turks aan Turkse kinderen en haar vader is garagist.
Zeynep Sever heeft 2 halfzussen uit het eerste huwelijk van haar moeder.

Carrière

Als jong meisje had Sever al de droom om ooit mee te doen aan een schoonheidswedstrijd. In 2007 deed ze mee met de Miss Turkey-verkiezingen. Het lukte haar niet om een plekje in de top 3 te bemachtigen. Twee jaar later besloot Sever weer een poging te wagen door mee te doen aan een andere schoonheidswedstrijd. Dit keer was ze wel succesvol: ze werd namelijk uitgeroepen tot Miss Brussel. Dit betekende dat ze ook mee mocht doen aan de Miss Belgium-verkiezingen. Ook deze schoonheidswedstrijd won ze. Zeynep Sever is de eerste Miss België met een Turkse achtergrond.. Sever vertegenwoordigde België tijdens de Miss Universe verkiezingen. Ze eindigde op de 12e plaats bij deze verkiezingen.

Sever gaf aan dat ze blij was dat ze Miss België was geworden in plaats van Miss Turkije. Volgens eigen zeggen wordt er bij de Miss Turkije verkiezingen enkel naar het uiterlijk gekeken, terwijl er bij de Miss België verkiezingen ook andere aspecten een rol spelen.

Toen Zeynep Sever uitgeroepen werd tot Miss België kreeg ze heel wat kritiek te verduren. Zo vonden sommigen het belachelijk dat België vertegenwoordigd werd door een Turkse. Ook het feit dat ze alleen Turks en Frans, en dus geen Nederlands sprak, was voor velen een punt van kritiek. Inmiddels spreekt Sever een aardig woordje Nederlands.

Omdat elke Miss een goed doel behoort te vertegenwoordigen, koos Zeynep Sever voor het onderwerp 'borstkanker.' In 2009 was ze samen met haar moeder Mefaret Demirkaya het boegbeeld van de campagne voor borstkankerscreenings. Moeder en dochter stonden met ontbloot bovenlichaam op affiches.

In hetzelfde jaar verleende Sever ook haar steun aan de campagne Ik ga vreemd. Deze campagne trachtte de vooroordelen tussen autochtonen en allochtonen weg te werken door mensen samen te laten eten

.

Privéleven

Zeynep Sever heeft sinds 2008 een relatie met Volkan Demirel, de doelman van Fenerbahçe en het Turkse voetbalelftal. Ze ontmoetten elkaar in een café in Istanbul. Aanvankelijk ging Sever niet in op de avances van de beroemde keeper. "Ik was bevooroordeeld. Ik hield niet van voetbal en ik vond voetballers aanstellers," aldus de mooie brunette. Later kwamen ze elkaar tegen op een feestje. Hier sloeg de vonk over.

Zeynep Sever en Volkan Demirel trouwden in 2010 en wonen sindsdien in Istanbul. In een interview vertelde Sever dat ze vroeger een supporter was van Galatasaray, de aardsrivaal van Fenerbahçe. Voor haar man heeft ze haar voorkeur veranderd en is ze voor Fenerbahçe.

Zeynep Sever beschrijft zichzelf als een 'moderne moslima.' Ze heeft er bijvoorbeeld geen problemen mee om in een bikini rond te lopen op het strand, maar doet wel mee aan de Ramadan.

Trivia

  • Zeynep Sever is 1,76 meter lang.
  • Haar favoriete actrice is Monica Bellucci. Zelf ambieert Sever ook een acteercarièrre.
© 2012 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Populairste Turkse meisjesnamen in NederlandPopulairste Turkse meisjesnamen in NederlandWil je weten wat de meest voorkomende Turkse meisjesnamen zijn in Nederland? Wil jij weten wat deze namen betekenen? Lee…
Ziekte van Sever: ontstoken hielbeen tijdens de groei (kind)Ziekte van Sever: ontstoken hielbeen tijdens de groei (kind)Er zijn diverse aandoeningen die alleen voorkomende bij kinderen die nog in de groei zijn. Een van die aandoeningen is d…
Turkse chick flicksNiks leuker dan op een regenachtige dag met vriendinnen op de bank hangen onder het genot van een amuserende film. Niet…
Ziekte van Sever: Pijnlijke hielaandoening bij kinderenZiekte van Sever: Pijnlijke hielaandoening bij kinderenDe ziekte van Sever is een pijnlijke hielaandoening bij kinderen die het gevolg is van een ontsteking (zwelling) van de…

Biografie: Ayşe ÖzdemirDe Turks-Belgische Ayşe Özdemir werd in 2011 verkozen tot Miss Brussel. Ze is getrouwd geweest met voetballer Önder…
Zelf een lipdub maken, echt niet zo lastig!Zelf een lipdub maken, echt niet zo lastig!Of je nu een afscheidsfeest, bruiloft, vriendenweekend of introductieweek hebt, een lipdub brengt sfeer en saamhorigheid…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Nieuwsblad.be
  • Humo.be
Dezy (106 artikelen)
Laatste update: 06-08-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.