Wie zijn de Nederlandse Hollywood Vrouwen op Net5 & Vijf?

De Nederlandse Hollywood Vrouwen zijn populair, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Maar wie zijn deze vrouwen die regelmatig te zien zijn op televisie? Waar komen ze vandaag en hoe komt het dat ze vandaag leven in Hollywood? Lees hier alles over de vijf Nederlandse Hollywood Vrouwen; Astrid Bryan, Myrthe Clark, Yolanda H. Foster, Prinses Inge en Conchita Leeflang.

In dit artikel


Wat is de Nederlandse Hollywood Vrouwen?

Nederlandse Hollywood Vrouwen is een Nederlands televisieprogramma dat voor het eerst uitgezonden werd begin 2011 op de Nederlandse televisiezender Net5, later werd werd de reeks ook getoond op de Vlaamse televisiezender Vijf. De reeks gaat over een aantal Nederlandse dames die hun alles in Nederland achterlaten om een leven op te bouwen in Hollywood. In het eerste seizoen is ook de Vlaamse Astrid Bryan te zien. Deze beelden werden echter geknipt uit de oorspronkelijke Vlaamse reeks; Vlaamse Hollywoodvrouwen.

Astrid Bryan

Astrid Bryan is de enige Vlaamse vrouw in de reeks, ze is enkel te zien in seizoen 1 van het Nederlandse televisieprogramma. Haar beelden werden oorspronkelijk opgenomen voor de Vlaamse reeks, maar omdat ze zo populair was beslisten de Nederlandse producers om haar ook te gebruiken voor hun programma.

Astrid werd op 25 januari 1983 geboren in Antwerpen. Als tiener trad ze regelmatig op in televisieprogramma's omtrent muziek en ze was ook al erg vroeg bezig met modellenwerk voor onder andere L'Oréal, Gucci, Ralph Lauren en Armani. Zo stond ze op de cover van diverse internationale magazines, acteerde ze in reclamespots en werd ze zelfs het gezicht van verschillende merken zoals Quiksilver en Levis. Astrid heeft ook een reeks singles op haar naam staan waaronder 'You Know I Would', de soundtrack voor de film 'The Poolboys'. Astrid Bryan zingt zelf haar eigen singles in en kan zelf ook enkele instrumenten bespelen waaronder de viool.

In 2004 trok Astrid naar de Verenigde Staten waar ze de 28 jaar oudere John Bryan leerde kennen, de man waarmee ze later zou trouwen. John is een multimiljonair die rijk geworden is door manager te zijn van diverse ontginningsbedrijven voor onder andere koper en mineralen.

Seizoen 1 & 2: Myrthe Clark

Myrthe Clark is geboren in Nederland en studeerde fotografie in Amsterdam. Reeds sinds haar tienertijd heeft Myrthe een passie gekregen voor fotografie. Behalve zelf foto's maken begon Myrthe zich ook steeds meer en meer te ontplooien als model. In 2001 startte ze een theateropleiding in Amsterdam. Hoewel ze ondertussen dacht actrice te worden bleef ze wel van alles en nog wat fotograferen. Enkele jaren later zou ze dan ook terug verhuizen naar Amsterdam om zich opnieuw meer bezig te gaan houden met fotografie en modellenwerk. Enkele jaren later startte ze al haar eigen zaak op in Amsterdam.

Toen ze in 2009 naar de Verenigde Staten trok trouwde ze er met vastgoedmakelaar Ryan Clark. Naar eigen zeggen veranderde hun relatie na de trouwdag echter in die van broer en zus waarna ze twee jaar later besloot een punt te zetten achter de relatie. Nadien trok ze echter terug naar Amsterdam om haar zaak nieuw leven in te blazen. Deze keer trok ze echter niet naar Amsterdam maar naar Alphen aan de Rijn waar ze een nieuwe studio oprichtte.

Seizoen 1 & 2: Yolanda H. Foster

Yolanda is geboren en opgegroeid in het Nederlandse Papendrecht. In deze landelijke gemeente hield ze zich in haar kindertijd vooral bezig met paardrijden, koeien melken en werken op de boerderij. Toen ze 7 was stierf haar vader en veranderde alles voor de familie. Toen ze 13 was ging ze in een lokaal Chinees restaurant afwassen om zo de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Op haar zestiende ontdekte modellenagent Eileen Ford haar echter en verliet ze Nederland voor een internationale modellencarrière in onder andere Parijs, Milaan, Hamburg, Sidney, Tokio en uiteindelijk ook New York.

In 1994 trok Yolanda naar Los Angeles waar ze een gezin startte met Mohamed Hadid. Yolanda en Mahammed kregen drie kinderen; Gigi, Bella en Anwar. In 2000 liep het huwelijk echter op de klippen en verhuisde ze met haar kinderen naar een paardenboerderij in het Californische Montecito. Daar begon Yolanda aan een nieuwe carrière; die van binnenhuisarchitect.

In 2011 hertrouwde Yolanda met David Foster, een wereldberoemd producer die onderandere Celine Dion en Michael Buble ontdekte. Het koppel trok naar Malibu waar ze samen met de drie kinderen van Yolanda en de vijf kinderen van David een nieuw leven startten. In Malibu richtte Yolanda een nieuw bedrijf op; 'Hopelessly Romantic'. Met deze zaak wilde ze mannen en vrouwen helpen om de romantiek in het leven te bewaren.

Seizoen 1 & 2: Prinses Inge

Inge is was een gewoon Nederlands meisje tot ze tijdens een feestreisje in Ibiza Prins Mohammed van Saudi Arabië ontmoette. Niet gek veel later trouwen de twee en zet Inge een zoon ter wereld; Prins Bandar. Enkele jaren later loopt het huwelijk op de klippen en beslist Inge om vrijgezel te blijven, te feesten en te daten. Inge keerde niet terug naar Nederland, ze woont met haar zoon in Californië waar ze naar eigen zeggen het leven van een filmster leeft.

Nu Inge wat meer tijd heeft voor zichzelf heeft ze zich voor het eerst een echte job aangemeten. Ze heeft een webshop gesticht waar ze verschillende producten aan de man slijt. De opbrengst van deze webshop gaat echter integraal naar verschillende goede doelen. Zo profiteren onder andere de zwervers en hun honden van de opbrengsten van Inge's webshop.

In 2012 was Prinses Inge ook te zien in het realityprogramma 'De Schat van de Oranje', op de Nederlandse televisiezender SBS 6. Tijdens deze tien weken durende reeks moesten 13 bekende Nederlanders op zoek naar een schat op een onbewoond eiland. Na Horace Cohen in de eerste week was Prinses Inge de tweede afvaller in de tweede week.

Seizoen 2: Conchita Leeflang

Conchita Leeflang verving in seizoen 2 de Vlaamse Astrid Bryan. Conchita groeide op in Suriname waar haar vader jurist, diplomaat, zakenman en politicus was. Als kind verhuisde Conchita naar de Belgische hoofdstad Brussel waar haar vader, Frank Leeflang, de nieuwe ambassadeur was. Daardoor spreekt ze dan ook verschillende talen zoals Engels, Nederlands, Frans, Duits en Spaans.

In 1996 werd ze ontdekt door een beroemd modellenbureau waarna ze meteen een contract kreeg voorgeschoteld en verhuisde naar Hollywood. Dankzij haar modellenwerk kon ze ook acteren in verschillende Hollywood-producties zoals The X Show, Baywatch, Super Spy, The Call of a Siren en The Women.

Sinds haar aankomst in Hollywood heeft ze geen minuut stilgezeten. Behalve modellenwerk volgt Conchita ook acteerlessen en heeft ze verschillende goede doelen opgericht in Los Angeles. Daarnaast was ze in 2012 ook bezig met het opstarten van haar eigen kledinglijn voor kinderen. Naar eigen zeggen kan Conchita sterren als Elton John en Eva Longoria haar beste vrienden noemen. Behalve haar goede doelen en kledinglijn bestaat haar leven uit feesten en uit eten gaan, ze leeft dus als een echte Hollywood-diva.
© 2012 - 2022 Harrys, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hollywood Walk of FameHollywood Walk of FameAls je Los Angeles aandoet kan je er eigenlijk niet omheen. De ‘walk of fame’ met de ingegraveerde namen van Hollywood’s…
Eilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogrammaEilandgasten op zoek naar de Liefde - datingprogrammaIn oktober 2013 start Net5 het datingprogramma 'Eilandgasten op Zoek naar de Liefde,' waarin eilanders via het programma…
Bezienswaardigheden in Los AngelesBezienswaardigheden in Los AngelesLos Angeles is een echte wereldstad. Het is qua inwonersaantal de tweede stad van de Verenigde Staten. Er zijn ontzetten…
Hollywood, CaliforniaHollywood. Iedereen kent het. Dé plaats in de Verenigde Staten, waar een heleboel televisiesterren wonen, en waar massa'…

Adèle Bloemendaal – Comédienne met de gulle schaterlachAdèle Bloemendaal – Comédienne met de gulle schaterlachAdèle Bloemendaal viert in januari 2013 haar tachtigste verjaardag en ter ere van dat heugelijke feit werd er een voorst…
Carice van Houten: van actrice tot zangeresCarice van Houten: van actrice tot zangeresOp 5 september 1976 werd Carice van Houten geboren in Leiderdorp. Toen Carice nog een klein meisje was, nam haar vader h…
Bronnen en referenties
  • http://www.net5.nl/programmas/nederlandse-hollywood-vrouwen
  • http://www.conchitaleeflang.net/
  • http://myrtheclark.com/
Harrys (177 artikelen)
Gepubliceerd: 06-12-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.