Liza Smit: biografie (vrouw van Jan Smit)

Liza Smit, iedereen kent haar wel als de vrouw van de zanger Jan Smit. Maar wie is Liza Smit nou precies en wat is zij nog meer dan alleen de vrouw van de beroemde zanger en moeder van drie kinderen? Voordat zij met de volkszanger trouwde, heette ze Liza Plat. Sinds mei 2009 heeft de Volendamse schone een relatie met zanger Jan Smit.

Inhoud


Over Liza

Liza Plat is geboren op 11 juli 1981 in het beroemde dorpje Volendam. Na haar basisschool is zij naar het Don Bosco College in Volendam gegaan. Nadat zij het voortgezet onderwijs goed heeft afgerond is zij een hbo-opleiding gaan doen in Amsterdam. Na haar hbo heeft ze gesolliciteerd bij het Openbaar Ministerie, waar zij werd aangenomen en een aantal jaren met succes bij het Openbaar Ministerie werkte.

Relaties

Voordat zij een relatie kreeg met de zanger Jan Smit, was zij getrouwd met Wim Visscher. Visscher en Plat hadden al een dochtertje genaamd Fem Visscher, geboren 25 januari 2008. In mei 2009 krijgt de Volendamse een relatie met Jan Smit. Op het moment dat zij een relatie kregen was Plat nog getrouwd met Visscher. Korte tijd daarna scheidde Liza van haar toenmalige man.

In het begin ging de omgang met haar ex erg stroef, en waren er zelfs vechtpartijen tussen Visscher en Jan Smit. Daarna is het gestabiliseerd en tot op heden (2016) is de omgang met haar ex-man erg goed. Visscher en Jan zijn zelfs erg goed met elkaar bevriend. Dit is natuurlijk ook erg fijn voor dochter Fem.

Thuis bij de kids

Op 17 november 2010 bevalt Liza van dochtertje Emma Smit. Voor Jan Smit is dit zijn eerste kind. Liza is gestopt met werken bij het Openbaar Ministerie omdat zij en Jan hebben besloten dat Liza thuis bij de kinderen blijft. Jan Smit vindt dit erg belangrijk. Als de kinderen groter zijn, zal Liza volgens Jan misschien weer twee of drie dagen parttime gaan werken, maar nu steekt ze al haar tijd in de kinderen.

Huwelijk met Jan Smit

Op 14 februari 2011 op Valentijnsdag, waren Liza en Jan romantisch samen in Parijs waarna hij haar op klokslag 12.00 uur ten huwelijk vroeg. Jan Smit deed dit op een hele romantische manier, onder de Eiffeltoren! Wat Smit niet wist, maar wat wel in scène leek te zijn gezet, was dat op het moment dat Smit op zijn knieën ging, de Eiffeltoren begon te knipperen. Dit was speciaal voor Valentijnsdag. Na dit mooie aanzoek zei Liza volmondig ja! Enkele dagen voor 11 november 2011 is het gezin in het bijzijn van een kleine groep dierbaren in het diepste geheim naar Schiphol gegaan. Hun dierbaren wisten niet waar de reis naartoe ging. Dit om te voorkomen dat de trouwlocatie zou uitlekken; mocht er iets uitlekken, dan konden ze nooit vertellen wat de bestemming zou zijn!

Op 11 november zijn de twee op Sint Maarten getrouwd. Fem mocht de ringetjes komen brengen, volgens Jan is dat altijd maar afwachten of zo'n klein meisje dat ook daadwerkelijk doet, maar dat is allemaal goed gegaan. 17 november 2011 hebben zij in Volendam in partycentrum 'De Amvo' nog een groot huwelijksfeest gegeven waar ze al hun vrienden, familie en kennissen hadden uitgenodigd die niet op Sint Maarten bij het huwelijk aanwezig waren.

Derde zwangerschap

In februari 2013 maken de twee bekend dat Liza weer in verwachting is. Later wordt vol trots bekendgemaakt dat Liza deze keer in verwachting is van een jongen. Op 23 augustus 2013 is zoontje Senn Smit geboren. Volgens Liza is het gezin nu compleet en zal er hoogstwaarschijnlijk geen gezinsuitbreiding meer komen.

Investering

Jan en Liza hebben een dijkhuis aan de haven in Volendam gekocht. Hier zal de familie Smit niet gaan wonen, maar dit is puur een investering. Ex Wim Visscher heeft geholpen met de verbouwing. Nadat het huis is opgeknapt, is het de bedoeling dat het huis verhuurd wordt.
© 2016 - 2024 Modelb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gretha Smit: Salt Lake SmittyGretha Smit is een Nederlandse schaatster die zowel als marathon- en als langebaanschaatster succesvol was. Ze maakte op…
Hits jaren 00: 2007In 2007 maakten we kennis met artiesten zoals Mika, Snow Patrol, Leaf en Amy Winehouse. Dankzij radiozender 3FM werd het…
Eilandliefde  Boek van G. Smit alias Goof VersluisrecensieEilandliefde Boek van G. Smit alias Goof VersluisEilandliefde is een boek van G. Smit. Het speelt zich voor een groot deel op Ameland af. Op het Waddeneiland begint en e…
Flow Magazine: een me-time tijdschriftFlow Magazine: een me-time tijdschriftFlow Magazine. Het tijdschrift Flow werd gelanceerd als het eerste me-time magazine van Nederland. De term Flow staat vo…

Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Xess Xava Sneijder: biografie (zoon van Yolanthe en Wesley)Het heeft een paar jaar op zich laten wachten na het huwelijk van Wesley Sneijder en zijn vrouw Yolanthe Cabau van Kasbe…
Bronnen en referenties
  • http://www.uitzending.net/gemist/135003/RTL-4/Van_Der_Vorst_Ziet_Sterren.html
Modelb (25 artikelen)
Laatste update: 17-02-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.