InfoNu.nl > Muziek en Film > Bekende nederlanders > Biografie: Olcay Gülşen (Olcay Gulsen)

Biografie: Olcay Gülşen (Olcay Gulsen)

Olcay Gülşen is een Nederlandse modeontwerpster van Koerdisch-Armeense afkomst. Ze is de eigenares van het merk Supertrash. Gülşen was in 2018 één van de deelnemers van het programma 'Wie is de Mol?.

Jeugd

Olcay Gülşen is op 20 juli 1980 geboren in Waalwijk, Noord-Brabant. Haar ouders zijn Koerdisch-Armeens en komen uit Turkije. De naam Olcay Gülşen is dan ook Turks. De modeontwerpster lijkt zich echter te distantiëren van deze Turkse achtergrond. Alhoewel de naam 'Olcay' normaliter uitgesproken dient te worden als 'Oldjay', prefereert zij de uitspraak 'Olshey'.

Gülşen heeft vier zussen en een broer. Ook haar jongere zus Dolshe is enigzins bekend.

Olcay Gülşen heeft een moeilijke jeugd gehad. Haar vader leed aan schizofrenie en was verslaafd aan drugs en alcohol.
Ondanks haar ongunstige thuissituatie beschikte Gülşen over veel wilskracht. Dit was al aan haar te zien als pubermeisje.Gülşen haalde achtereenvolgens haar mavo, havo en vwo-diploma.

Carrière

Na de middelbare school ging Gülşen bij de luchtvaartmaatschappij Transavia werken als stewardess. Een paar maanden later kwam ze er echter achter dat dit niks voor haar was. Ze besloot te gaan studeren. Olcay Gülşen studeerde Personeel en Arbeid aan de Avans Hogeschool in Rotterdam. Toen ze deze hbo-opleiding op 21-jarige leeftijd afrondde, verhuisde ze naar Amsterdam. Kort hierna startte ze haar eigen bedrijf 2Stepzahead op. 2Stepzahead was een werving-en selectiebureau voor medewerkers in de modebranche.Tijdens een modeweek in 2004 kwam Olcay Gülşen in contact met Ava Riley, de eerdere eigenaresse van het kledingmark SuperTrash. Riley en Gülşen besloten samen te gaan werken. Het modelabel bleef elk jaar steeds meer groeien. In 2009 kocht Olcay Gülşen SuperTrash over. In datzelfde jaar selecteerde Quote haar als één van de dertig meest succesvolle vrouwen van Nederland. In 2010 won de beroemde zakenvrouw de Amsterdam Business Award.

Tegenwoordig is SuperTrash in zo’n 24 landen te koop. De meeste mensen leerden het fashionmerk kennen ten tijde van het WK-voetbal in 2010. Gülşen ontwierp namelijk het Bavaria-jurkje waar veel dames fan van werden. De jurkjes werden wereldwijd besproken. Tijdens de wedstrijd Denemarken-Nederland gingen ruim 30 Nederlandse vrouwen het stadion binnen als Deense supporters. Eenmaal binnengekomen verkleedden de dames zich. Allen hadden een DutchyDress aan. De FIFA kon deze actie absoluut niet waarderen en klaagde het biermerk Bavaria aan voor het houden van een marketingactie. De zogenaamde Bavariababes werden gearresteerd. Olcay Gülşen liet weten dat ze niks met deze actie te maken had.

Ook op televisie is Gülşen te bewonderen. Samen met Stacey Rookhuizen en Jan Taminiau zat ze in de jury van het tv-programma Project Catwalk. Tegenwoordig is ze één van de vijf coaches van het tv-programma The Face. Producent Robin de Levita had plannen om een realitysoap over Olcay Gülşen en haar bedrijf te maken. Hoewel Gülşen aanvankelijk interesse had in de soap, bedacht ze zich later. Ze liet weten dat ze toch geen serie over haar privéleven wilde.

In 2018 was Olcay Gülşen een van de deelnemers van het tv-programma Wie is de Mol?. Ze was verliezend finalist.

Privé-leven

Edgar Davids

Midden 2009 werd bekend dat Gülşen een relatie had met oud-voetballer Edgar Davids. Het koppel verloofde zich in augustus 2010. De verloving werd echter verbroken op het moment dat bleek dat Davids vreemd was gegaan. De vermeende minnares van de oud-international was Stephanie du Bosc. Du Bosc, die zelf overigens getrouwd is, verklaarde dat Davids slechts een goede vriend is. In juni 2011 kwamen Gülşen en Davids weer bij elkaar. Een jaar later, in juni 2012, besloot het stel om een punt achter hun relatie te zetten. De woordvoerder van Olcay Gülşen vertelde dat Gülşen en de Davids weinig tijd met elkaar konden doorbrengen wegens hun drukke schema's.

Frans Ghazi

In 2013 kreeg Olcay Gülşen een relatie met Frans Ghazi. Zij zijn een periode uit elkaar geweest, maar zijn daarna weer bij elkaar gekomen.

In een interview gaf Olcay Gülşen aan dat ze niet dol op seks is. Dit zorgde voor veel ophef. Ook haar vriend Frans Ghazi was niet heel blij met haar uitspraken.
© 2011 - 2018 Dezy, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fashion Factory Outlet Den Haag: adres en openingstijdenFashion Factory Outlet Den Haag: adres en openingstijdenIn Den Haag is tegenwoordig ook een mode outlet gevestigd, namelijk Fashion Factory Outlet. Hier worden mode artikelen z…
Amsterdam Fashion Week 2017Tweemaal per jaar vindt de Amsterdam International Fashion Week plaats in de Westergasfabriek te Amsterdam en op diverse…
Turks: tellen, data en tijdHoe legt u op vakantie uit hoeveel u van iets wilt? Of hoe lang u ergens blijft? Cijfers kunnen erg handig zijn om te we…
Rosada Fashion Outlet: adres, openingstijden en parkerenIn het Brabantse Roosendaal kunnen modeliefhebbers naar hartenlust shoppen bij één van de grootste outletcenters van Ned…
Fashioncheque: de leukste bestedingstipsFashioncheque: de leukste bestedingstipsDe Fashioncheque is de cadeaubon waarmee je de ontvanger iemand mode cadeau doet. Met een Fashioncheque kan je namelijk…
Bronnen en referenties
  • Wikipedia
  • Grazia
  • Parool

Reageer op het artikel "Biografie: Olcay Gülşen (Olcay Gulsen)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Dezy
Laatste update: 13-03-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Bekende nederlanders
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!