Hits jaren 90: 1994

In 1994 werden er hits gescoord door Nederlandse artiesten zoals Marco Borsato, De Dijk, Paul de Leeuw en 2 Unlimited. Maar ook veel buitenlandse artiesten kwamen met grote hits, zoals Bon Jovi, Metallica en Laura Pausini.

1994

We kregen in 1994 te maken met echte klassiekers, zoals 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato, 'Love is all around' van Wet wet wet en 'One' van Metallica. Er waren veel verschillende muziekstijlen, zoals rock, dance en nederlandstalig. En Veel van deze nummers kennen we nu nog steeds. Veel worden er nog steeds gedraaid op de radio of in reclamespotjes.

In de onderstaande lijst kun je precies terugvinden welke hits er werden gescoord in 1994. De nummer staan op alfabetische volgorde van de artiestennaam. Als een artiest er vaker in staat, staan de titels op alfabetische volgorde.


ArtiestTitel
2 Brothers on the 4th floorDreams (may come alive)
2 Brothers on the 4th floorNever alone
2 UnlimitedNo one
2 UnlimitedLet the beat control your body
2 UnlimitedThe real thing
Ace of baceThe sign
AerosmithDream on
All-4-oneI swear
Andre RieuThe second waltz
Andre van DuinPizzalied
Atlantic OceanWaterfall
Bon JoviAlways
Bruce SpringsteenStreets of Philadelphia
Bryan AdamsPlease forgive me
Bryan Adams, Rod Steward & StingAll for love
BZNBanjo man
CapellaMove on baby
CranberriesZombie
Crash Test DummiesMmm mmm mmm mmm
De DijkAls ze er niet is
Deep ForestSweet Lullaby
Dikke Lul BandDikke lul
Dr. AlbanLook who's talkin'
East 17It's alright
Joshua KadisonJessie
Laura PausiniLa Solitudine
Laura PausiniStrani Amori
Love symbolThe most beautiful girl in the world
Magic AffairOmen III
Marco BorsatoDromen zijn bedrog
Marco BorsatoWaaron nou jij?
Mariah CareyWithout you
MetallicaOne
Mo DoEins, zwei polizei
Paul de LeeuwIk ben zo blij dat ik een vrouw ben
Paul de LeeuwIk wil niet dat je liegt
Paul de LeeuwVoorbij
Paul de LeeuwWaarheen, waarvoor
ProdigyNo good
RednexCotton eye joe
Reel 2 ReelI like to move it
Take thatBabe
T-SpoonNo time 2 waste
Wet Wet WetLove is all around
Youssou N'Dour & Neneh Cherry7 seconds
© 2008 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Biografie: Donna SummerDonna Summer is een bekende zangeres. Maar wie is Donna Summer eigenlijk? Je kunt het allemaal lezen in dit artikel.
Hits jaren 90: 19931993 was het jaar waarin artiesten zoals Rene Klijn en 4 Non Blondes grote hits scoorden. Deze hits horen we tegenwoordi…
Nederlandse successen in de Britse hitparade: 1990-1999Nederlandse successen in de Britse hitparade: 1990-1999Het afzetgebied voor de in Nederland gemaakte muziek verandert in de jaren negentig grondig. De ontwikkeling van verschi…
Hits jaren 70: 1972Welke nummers waren in 1972 een grote hit? In dit artikel kun je een duidelijke lijst vinden van bekende nummers uit 197…
Oscar Wilde: Het portret van Dorian GrayOscar Wilde: Het portret van Dorian GrayDe roman is meerdere malen verfilmd en het karakter is ook als onderdeel gebruikt in uiteenlopende films. Het uitgangspu…
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 19-02-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.