Slechtste liedjes ooit gemaakt

Muziek is een kwestie van smaak. Als meerdere mensen dezelfde smaak delen kunt u daar conclusies aan binden. In dit artikel treft u de vijf slechtste liedjes aan die ooit gemaakt zijn, volgens de bezoekers van de website Spinner.com. Op de zanger Ricky Martin na, zijn het allemaal artiesten waar wij in Nederland nooit meer iets van horen. De op muziek gerichte website Spinner.com, heeft in 2008 een overzicht geplaatst van slechtste songs ooit gemaakt. Het blijft smaakgebonden en afhankelijk van de mensen aan wie de vraag is gesteld. Daarnaast moet het gaan om bekende liedjes, anders zullen meerdere mensen niet dezelfde liedjes als slechtste lied benoemen. Hieronder treft u de volgens ondervraagden slechtste “populaire” songs aan ooit gemaakt.

De vijf slechtste liedjes ooit gemaakt

Nummer 1:
Artiest: Baha Men
Naam lied: Who Let The Dogs Out
Uitgebracht in: 2000

Deze band van de Bahamas is uitsluitend in Nederland bekend door het nummer “Who Let The Dogs Out”. Ze maken tegenwoordig nog steeds muziek, maar het muziek heeft Nederland niet meer kunnen boeien. Dit liedje is verkozen tot het slechtste liedje ooit gemaakt, maar in het jaar 2000 wist deze nog een Grammy Award te winnen. Daarnaast heeft deze song ook nog andere prijzen gewonnen, zoals de Billboard Music Award.

Nummer 2:
Artiest: Vanilla Ice
Naam lied: Ice, Ice Baby
Uitgebracht in: 1991

Zijn echte naam luidt Robert Matthew van Winkle en hij komt uit de Verenigde Staten. Mede door de sample van Under Pressure van David Bowie en Queen wordt het een nummer één hit in Nederland. Na zijn succes begin jaren negentig heeft hij meerdere albums uitgebracht, maar deze werden slecht verkocht. Hij raakte aan de drugs, maar wist zijn leven weer op het spoor te krijgen. Tegenwoordig zit hij in een hardrockband en trekt nog steeds volle zalen door zijn naam.

Nummer 3:
Artiest: Ricky Martin
Naam lied: She Bangs
Uitgebracht in: 2000

Deze zanger uit Porto Rico is wereldwijd zeer succesvol. Hij is in zijn land doorgebroken als kleine kinderster bij een jongensgroep genaamd: Menudo. Het liedje “She Bangs” is in Nederland bekend, maar wist slechts de 20e positie te halen in de Top 40.

Nummer 4:
Artiest: Aqua
Naam lied: Barbie Girl
Uitgebracht in: 1997

Dit nummer van de Noors / Deense Aqua was een grote hit in de hele wereld in 1997. Het lied is gebaseerd op Barbie en Ken van de speelgoedfabrikant Mattel. De fabrikant was hier niet blij mee en heeft de band aangeklaagd. De gerechtelijke procedures hebben jaren gelopen, maar uiteindelijk heeft de Amerikaanse Hooggerechtshof in 2002 geoordeeld dat het lied is toegestaan op basis van de vrijheid van meningsuiting.

Nummer 5:
Artiest: MC Hammer
Naam lied: U Can't Touch This
Uitgebracht in: 1990

MC Hammer (zijn echte naam luidt Stanley Kirk Burrell) heeft in 1990 drie hits gehad in ons land, waarvan “U Can't Touch This” de grootste was. In 1991 en 1992 wist hij ook nog bescheiden noteringen in de top 40 te bereiken, maar bereikte geen top tien noteringen meer.
Hij is met muziek bezig gebleven, maar met weinig succes. In 1997 is hij failliet verklaard. Daarna is hij zich volledig gaan richten op christelijke muziek.
© 2009 - 2024 Esmee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De slechtste openingszinnenDe meest afgezaagde openingszinnen hebben juist het tegengesteld effect. Zij zijn afstotelijk en geven een slechte indru…
Het slechtste hotel van de wereld: Budget hotel Hans BrinkerHet slechtste hotel van de wereld: Budget hotel Hans BrinkerIedereen denkt wel eens in het slechtste hotel van de wereld te hebben geslapen. Maar het Hans Brinker hotel gaat er pra…
Sollicitatievraag: Wat zijn jouw slechte eigenschappen?Sollicitatievraag: Wat zijn jouw slechte eigenschappen?De meest voorkomende sollicitatievraag is een moeilijke vraag om te beantwoorden. In een gesprek zit standaard de volgen…
Filmrecensie White ChicksrecensieFilmrecensie White ChicksDe filmkomedie White Chicks die in 2004 uitkwam, is genomineerd voor maar liefst vijf Gouden Frambozen, een prijs voor d…

Alleen muziek van Nederlandse bodem bij 100% NLAlleen muziek van Nederlandse bodem bij 100% NLDrie jaar geleden werd de zender 100%NL opgericht. Bij 100%NL wordt alleen muziek gedraaid van artiesten van Nederlandse…
Hits jaren 00: 2004In 2004 kwam de Nederlandse rap tot leven. We maakten kennis met Ali B en Lange Frans en Baas B. Ook andere Nederlanders…
Bronnen en referenties
  • Spinner.com
Esmee (672 artikelen)
Gepubliceerd: 31-08-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.