Alleen muziek van Nederlandse bodem bij 100% NL

Alleen muziek van Nederlandse bodem bij 100% NL Drie jaar geleden werd de zender 100%NL opgericht. Bij 100%NL wordt alleen muziek gedraaid van artiesten van Nederlandse bodem. Niet te vergelijken overigens met een soort piratenzender waar alleen volkse muziek wordt gedraaid. Daar doen ze namelijk niet aan bij 100%NL. Frans Bauer en Dries Roelvink worden dus niet de ether ingegooid door de zender. Dus wel onvervalste Nederlandse meezinger van eigen bodem, maar niet als ze van het kaliber levenslied zijn.

1,6 miljoen luisteraars per week

In 2009 werken er 15 medewerkers bij het station. Het aantal luisteraars groeide enorm. Waren dat er in 2008 nog 500.000 per week, inmiddels luisteren maar liefst 1,6 miljoen mensen naar de zender.

Geen vertolkers van het levenslied

Muziek van Nederlandstalige bodem slaat dus blijkbaar aan bij heel veel mensen. Via de zender kan voortdurend geluisterd worden naar artiesten als Jan Smit, Nick en Simon, Toontje Lager, Gerard Joling, 3Js, René Froger, Stef Bos, Van Dik Hout, Ilse de Lange, Guus Meeuwis, Jeroen van der Boom, Alain Clark, Doe Maar, Paul de Leeuw en Trijntje Oosterhuis. Zangers van het levenslied als Frans Bauer, André Hazes en Dries Roelvink komen echter niet aan bod. Dit vindt de zender te volkse muziek.

Ander muziekaanbod dan de andere radiozenders

De muziekzender die overal in Nederland te ontvangen is, wil zorgen voor een heel ander aanbod dan bijvoorbeeld Sky Radio, Q-music en Radio 538. Wie daar inschakelt hoort de hele dag hetzelfde. 100%NL wil een heel ander geluid laten horen en bovendien jong en oud aanspreken.

Artiesten presenteren programma bij 100%NL

Ook ontvangt de zender vaak artiesten in de studio voor een interview. Voor de luisteraars die daarin geïnteresseerd zijn is dat vanzelfsprekend een extraatje. Bovendien presenteren artiesten het programma ook zo nu en dan. Jim Bakkum, Gerard Joling, Nick en Simon en Gordon zaten al achter de microfoon. Maar ook mensen die op een andere gebied beroemd zijn niet zoals Piet Paulusma, Henkjan Smits, musicalster Tony Neef en wielrenster Leontien van Moorsel hebben al programma’s gepresenteerd.

Andere programma's

De zender 100%NL heeft ook een aantal andere vaste items. Dit zijn:

Koen van Huijgevoort

Koen van Huijgevoort is op elke doordeweeksedag te horen van 10.00 – 12.00 uur op 100% NL. Even na 10.00 uur presenteert hij bovendien de Werk Top 3, die door de luisteraars wordt samengesteld. Bovendien is er veel tijd voor actuele zaken in dit programma.

Marjon Keller

Marjon Keller is een regelmatige presentator op de zender. Tot en met 18 september 2009 is Marjon elke doordeweekse dag te horen tussen 14.00 – 16.00 uur.

100%NL Top 10

Iedere zaterdag zendt de omroep een overzicht uit van de tien populairste Nederlandse hits in de 100% NL Top 10. Dit gebeurt iedere zaterdag van 12.00 t0t 13.00 uur. Er is ook een tip voor de Top 10 en een oudere hit uit de Top.

Zomer VIPS

Zoals hierboven beschreven presenteren 8 verschillende gasten in 2009 hun eigen programma.

Candlelight -Jan van Veen

Romantische gedichten die door de mensen thuis zijn geschreven herleven eveneens in het programma Candlelight. Luisteraars verklaren er hun liefde, beschrijven hun verdriet of maken iets moois over de vreugde in hun leven. Vijf dagen per week - van zondag tot en met donderdag is de legendarische Jan van Veen met zijn bijzondere stem te horen met dit programma tijdens een uur durend programma. Candlelight wordt van 23.00 uur tot 00.00 uur uitgezonden.

Magazine

Wie niet alleen wil luisteren naar 100%NL, maar ook wil lezen hoe het met artiesten gaat, maar ook vooral met de gewone mens, kan zich daarnaast ook nog abonneren op het blad 100%NL. Een blad voor en door gewone mensen zoals het zichzelf omschrijft.

De frequenties van 100%NL zijn te vinden op: 100%NL
De zender is te vinden via de ether op de FM frequentie, het internet, de sateliet en digitenne.
© 2009 - 2024 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Andre Hazes, DréAndre Hazes was een Nederlandse volkszanger die in de jaren 70 en 80 zeer populair was. Hij is op 30 juni 1951 in Amster…
De leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe leukst voetballiedjes, top tien voetbalhits aller tijdenDe Nederlanders zijn echte feestgangers. Dat is vooral te merken tijdens sportevenementen. Nederland zou Nederland niet…
Andre Hazes: biografie (zoon van Andre Hazes SR)Andre Hazes: biografie (zoon van Andre Hazes SR)André Gerardus Hazes jr. is een Nederlandse zanger en de zoon van de in 2004 overleden zanger André Hazes sr. Hij heeft…
Hits jaren 00: 2004In 2004 kwam de Nederlandse rap tot leven. We maakten kennis met Ali B en Lange Frans en Baas B. Ook andere Nederlanders…

Hits jaren 00: 20052005 was het jaar waarin veel Nederlandse artiesten hits scoorden. De hitlijsten werden gedomineerd door artiesten als A…
Slechtste liedjes ooit gemaaktMuziek is een kwestie van smaak. Als meerdere mensen dezelfde smaak delen kunt u daar conclusies aan binden. In dit arti…
Bronnen en referenties
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 02-03-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.