De waarheid over 't Gooi

Momenteel is het Gooi helemaal hip. Er zijn veel televisie programma's over en het komt dagelijks voorbij in kranten en tijdschriften. Maar is het nou allemaal echt zoveel rijkdom, luxe, glitter en glamour? De realiteit valt vies tegen. Ook in het Gooi zijn problemen,criminaliteit, drugs en veel mensen met een normaal modaal inkomem. We zullen de waarheid over de Gooise vrouwen, de Gooise meisjes, huizen en auto's eens doornemen.

Gooise vrouwen bestaan echt

Dat klopt ja. Maar de meeste maken het niet zo bont als in de televisie serie! Uiteindelijk hebben de meeste vrouwen in het Gooi ook gewoon een baan, een gezin, hobby's en verantwoordelijkheden. En gelukkig kennen ze die verantwoordelijkheden goed in tegenstelling tot de dames op televisie.Het aantal vrouwen dat echt de hele dag door alleen maar bezig is met uiterlijk, roddelen, wijn drinken, vreemdgaan en geld is niet zo groot. Natuurlijk zijn er een aantal vrouwen die het financieel goed voor elkaar hebben. Zij zijn echter in de minderheid, maar kunnen zich inderdaad alles permiteren. Opvallend is dat juist deze vrouwen in het 'echte gooi' zich niet zo aanstellen als de dames op televisie. Vaak zijn dit zelfs bijzonder sociale en vriendelijke dames die zeker niet uit de hoogte doen. Deze groep heeft zich namelijk naar de top gewerkt, en weet dus wat hard werken en normaal leven inhoud.

Er lopen een echter wel een aantal uitzonderingen rond. Dames die met een rijke man getrouwd waren en daarvan zijn gescheiden omdat de echtgenoot hun heeft ingeruild voor een jonger exemplaar. Uiteraard zijn ze daar niet arm vanaf gekomen. Deze dames doen dus echt niets anders dan de hele dag door rondrijden in een dure auto, wijn drinken, roddelen en iedereen die in hun ogen minder is vooral niet aankijken. Dit percentage vrouwen is ongeveer 3% in het gooi.

Gooise meisjes bestaan ook

En deze categorie is eigenlijk een stuk zorgwekkender. Ze zijn namelijk met een behoorlijke groep. Meisjes die hun hele leven alleen maar verwend zijn geweest. Vreemd genoeg komen deze meisjes ook uit gezinnen waar gewoon een modaal inkomen verdient wordt. Op de één of andere manier zijn de ouders ervan overtuigd dat het goed is de meisjes tot op het bot te verwennen. Zodra ze 16 jaar worden staat er een peperdure gloednieuwe Vespa voor de dames op de stoep. Ze lopen gekleed in kleding waarvan je je afvraagt waar het geld eigenlijk vandaan komt. De dames zijn bijzonder jong volwassen, kleden zich daarnaar en denken zich daarnaar te gedragen. Dat laatste valt helaas vies tegen. Geld problemen kennen ze niet, de waarde van geld ook niet. Op het terras bestellen ze rustig een fles champagne van 80 euro. Voor meisjes van 16 tot 18 jaar oud is dat zorgwekkend te noemen.

Gelukkig zijn er ook zat meiden die gewoon op zaterdag achter de kassa werken, tijd aan hun school besteden en bredere interesses hebben. Zij krijgen een fatsoenlijke opvoeding en de meeste van deze meiden schamen zich er bijna voor dat ze uit het Gooi komen.

En de kleinste groep bestaat uit meiden die uit stinkend rijke families komen en gewoon leuk, spontaan en gezellig zijn. Zij weten dat iedereen gelijk is en behandelen iedereen hetzelfde. Deze meiden werken ook gewoon naast hun studie omdat hun ouders het belangrijk vinden dat ze de waarde van geld leren kennen.

De auto's

In de dorpen Blaricum en Laren rijden de mooiste auto's rond. En dan rijden ze ook echt rond; de eigenaren van de auto's lijken er een wedstrijd van te maken wie de meeste rondjes door de dorpen kan maken. Vooral de kruispunten en wegen bij terrassen en populaire restaurants zijn geliefd. Ze showen graag wat voor een mooie auto ze hebben; al toeterend naar alle vrienden en bekenden op de terrassen. Helaas wordt er hierbij regelmatig vergeten dat er ook nog andere weggebruikers, verkeers zuilen en stoplichten zijn. Dus kunnen de mensen die op de terrassen zitten regelmatig aanschouwen hoe een peperdure auto een deuk, kras of erger op loopt. Er zijn zelfs mensen (veelal jeugd) die speciaal naar deze dorpen komen om auto's te spotten en op de foto te zetten. Unieke peperdure auto's zijn hier tenslotte wel te zien, vooral in de zomermaanden.

Tussen al deze auo's rijden echter herrie makende opgevoerde brommers, bussen, vrachtwagens en normale auto's. De mensen die in deze dorpen wonen en niet de moeite (willen) nemen hun auto te showen pakken echter het liefste de fiets. Waarom? Omdat je in deze dorpen je auto niet of nauwelijks kunt parkeren. Er zijn veel te weinig parkeer plaatsen! Wellicht is dat de reden dat sommige mensen twintig rondjes rijden....

De huizen

Grote villa's, vrijstaande oude boerenhuizen, modern design: alles is in het Gooi te vinden. Deze huizen zijn uiteraard peperduur. In een aantal gevallen maakt dat niets uit; de eigenaren van deze huizen zwemmen in het geld. Bij de overgrote meerderheid is de realiteit toch anders. Zij willen graag in het Gooi wonen maar kunnen het eigenlijk niet betalen. Dus wordt er hard gewerkt. Zo hard dat deze mensen meer op of aan het werk te vinden zijn dan in hun mooie huis in het Gooi. De vraag is of het dan allemaal de moeite waard is. Is er nog wel een kwaliteit van leven als dat leven uit 16 -urige werkdagen bestaat? Hierop zullen sommige antwoorden dat dat helemaal niet erg is: zij zeggen dol te zijn op werken. Deze groep is alleen wel erg klein. Alle anderen zullen uiteindelijk een keuze maken: kiezen voor het huis met het bijbehorende werk of verhuizen naar een woning op een andere locatie en weer meer tijd over hebben.

Ook het Gooi kent het probleem van de woningnood. Er zijn maar weinig goedkope huurwoningen voor starters. Vooral de gemeenten Blaricum en Laren kennen dit probleem. Bij deze gemeenten zijn de wachtlijsten enorm lang. Ondertussen wordt er wel gebouwd: dure vrijstaande koopwoningen. Is dat handig? Zeer waarschijnlijk niet, steeds meer mensen trekken weg naar omliggende gemeenten omdat ze daar wel wat kunnen huren of kopen binnen het budget.
© 2009 - 2024 Zelda, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gooise Meren: de fusiegemeente van Bussum, Muiden en NaardenEr was al lang sprake van de noodzaak om enkele kleine gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek samen te voegen tot één fusi…
Bussum, een dorp in de gemeente Gooise MerenBussum ligt in het midden van het Gooi. Het dorp wordt daarom ook wel aangeduid als 'Hart van het Gooi'. Ruim 8000 jaar…
Fietsroutes in en rond Het GooiFietsroutes in en rond Het GooiHet Gooi staat bekend als de tuin van Amsterdam. De uitgestrekte heide, grote plassen en landgoederen maken Het Gooi tot…
Recepten met moppenWeesp, Den Haag, Het Gooi, ze hebben allemaal hun eigen mop. Ongetwijfeld zullen er ook moppen zijn om over te lachen. O…

Hits jaren 00: 20092009 was het jaar waarin Micheael Jackson en Ramses Shaffy overleden. De zanger van Di-rect stopte ermee en er werd een…
1955 - (We're gonna) Rock around the ClockTot groot ongenoegen van vele - en het plezier van het groeiende aantal fans - werd in 1955 duidelijk dat rock'n roll ge…
Zelda (74 artikelen)
Gepubliceerd: 15-12-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.