Danza Kuduro - Don Omar

Danza Kuduro is een nummer van Don Omar en staat op het album 'Meet the Orphans'. Bij dit album is samengewerkt met diverse andere artiesten. Het album werd uitgebracht in augustus 2010. In het nummer is behalve Don Omar ook Lucenzo te horen. Danza Kuduro was een nummer 1 hit binnen de Latinmuzieklijst. Een remake van het nummer was in de film Fast Five te horen. Tevens is het de soundtrack van de Nederlandse versie van Phineas and Ferb, de film.

De artiest

Don Omar, ook bekend als El Rey (geboren als William Omar Landrón Rivera op 10 februari 1978 en is een Puerto Ricaanse Reggaeton zanger en tevens acteur. Don Omar is vader van drie kinderen en getrouwd met journaliste Jackie Guerrido. In maart 2011 werd bekend dat ze gescheiden zijn.

In september 2004 werd Don Omar, samen met drie andere, gearresteerd door de politie in Puerto Rico. Hij werd aangeklaagd voor drugsbezit doordat twee politieagenten hem cannabis zagen gebruikten terwijl hij in een witte Hummer zat. In juni 2008 vond de eerst hoorzitting tegen hem plaats. Vergezeld door zijn broer en moeder. In juli 2008 werd er een jury geselcteerd. Twee dagen later, werd door de rechter een verzoek tot DNA-onderzoek ingediend om zo vast te stellen of het om DNA van Don Omar ging, dat op de sigaret aanwezig was. Doordat het DNA-onderzoek niet volledig dekkend was en er inconsequente getuigenverklaringen waren, werd de aanklacht ingetrokken.

Achtergrond

Het nummer is geschreven door Don Omar, Faouze Barkati, Fabrice Toigo en Lucenzo. Lucenzo is tevens de producent van het nummer. Het nummer, in het Nederlands de Kuduro-dans, is voornamelijk gebaseerd op Portugese/Engelse Lucenco dancehit "Vem dançer kuduro" (in samenwerking met Big Ali). Echter het grootste deel van de tekst in het Spaans herschreven. Kuduro is een type muziek welke erg populair is in Portugal.

De clip

De videoclip werd gefilm op St. Martin, in de Caribbean. De videoclip werd geregisseerd door Carlos Perez. Hij heeft de meest recente vidoclips van Don Omar geregisseerd en zijn bewerkt door Marc-Olivier Jean en een team van 4brostudio.

De videoclip geeft de zagers weer als miljonairs. Don Omar nodigt Lucenzo uit voor een boottripje en haalt hem op met een BMW Z4. Er zijn ook veel feestende meiden te zien, samen met de twee artiesten op het strand. De eerste dag dat de video op Don Omar's facebook-pagina gepubliceerd werd, werd de video meer dan één miljoen keer bekeken. Het maakte de videoclip binnen de eerste paar dagen tot de nummer 3 op de lijst van meest bekeken videos ter wereld. Op 24 Juni 2011 is de video meer dan 192 miljoen keer bekeken.

Het album

Zoals eerder beschreven maakt Danza Kuduro onderdeel uit van het album 'Meet the Orphans'. Op het album staan tevens de volgende nummers:
 1. "Orphanization" (feat. Kendo Kapponi & Syko)
 2. "El Duro" (feat. Kendo Kapponi)
 3. "Hasta Abajo"
 4. "Hooka" (feat. Plan B)
 5. "Ángeles y Demonios" (feat. Kendo Kapponi & Syko)
 6. "Good Looking"
 7. "Taboo"
 8. "Viviendo Con El Enemigo" (feat. Kendo Kapponi)
 9. "Sr. Destino"
 10. "Luna Llena"
 11. "Huérfano De Amor" (feat. Syko)
 12. "Rx" (feat. Kendo Kapponi)
 13. "Ella Ella" (feat. Zion & Lennox)
 14. "Danza Kuduro" (feat. Lucenzo)
 15. "Vivos y Activos"
 16. "Que Es La Que Hay" (feat. Kendo Kapponi & Syko)
 17. "Beyond 3000" (feat. Syko)
 18. "Incognitas" (feat. Kendo Kapponi)
 19. "Estoy Enamorado" (Danny Fornaris)
© 2011 - 2024 Onbekend, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Tweede Kalief: Omar Ibn al-KhattabOmar al-Khattab is voor Sunnitische moslims de beroemdste van de vier kaliefen die over het moslimrijk heersten na de do…
Vrouwen van de profeet Mohammed (vzmh): HafsaHafsa was de dochter van Omar, een van de belangrijkste volgelingen van de profeet. Door met haar te trouwen versterkte…
De Eerste Kalief: Abu BakrAbu Bakr was de eerste kalief na de dood van de profeet Mohammed (vrede zij met hem). Hij werd in de Islamitische wereld…
De Derde Kalief: UthmanUthman, de derde kalief na de dood van de profeet, is de minst bekende. Dit ondanks het feit dat zijn bewind het langste…

Muzieknummers voor de openingsdans op een bruiloftJe trouwdag is zonder twijfel de mooiste dag van je leven. Uiteraard wil je dat alles vlekkeloos verloopt. Bij de voorbe…
Abide with Me, O Bli Hos Meg, Blijf mij nabij - gezang 392Abide with Me, O Bli Hos Meg, Blijf mij nabij - gezang 392Bij een bomaanslag in de Noorse hoofdstad Oslo en een schietpartij op een politiek jeugdkamp op het eilandje Utøya, zijn…
Bronnen en referenties
 • http://www.danzakuduro.net/
Onbekend (8 artikelen)
Gepubliceerd: 29-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.