Heineken Music Hall: adres, route en parkeren

De Heineken Music Hall, meestal afgekort tot HMH, is een van de bekendste concert- en evenementenhallen van Nederland. Wanneer je tickets hebt voor een voorstelling of een optreden dan kan je de HMH op meerder manieren bereiken. Om je bezoek te vereenvoudigen hebben we alle relevante informatie over de Heineken Music Hall samengevat. Denk hierbij aan adres- en contactgegevens, de route met de auto, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, parkeren en parkeertarieven.

Inhoud


Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall te Amsterdam is vooral bekend onder de afkorting HMH. De HMH wordt gebruikt voor concerten, optredens en andere evenementen. De concerthal dankt de naam aan de sponsoring van een bekend biermerk. Sinds de oprichting in 2001 hebben vele grote (internationale) muziekacts opgetreden. De hoofdzaal van de HMH wordt de Black Box genoemd en kan 5.500 bezoekers herbergen. Jaarlijks wordt de concerthal bezocht door ruim 600.000 bezoekers. De HMH staat bekend om de goede akoestiek waardoor muziek beter klinkt en er geen sprake is van een nagalm. Ook is het zicht op het podium voor bezoekers goed vanwege het ontbreken van zuilen en pilaren.

Adres en contactgegevens

De Heineken Music Hall heeft het volgende adres, telefoonnummer en e-mailadres:
  • Adres: ArenA Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0900-6874242 (let op: kosten 0,15 per minuut)
  • E-mailadres: info@heineken-music-hall.nl

De Heineken Music Hall is gesitueerd in Amsterdam Zuidoost nabij andere grote publiekstrekkers als de Woonmall Villa ArenA, de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome. De concerthal heeft een uitstekende ligging ten opzichte van snelwegen en het openbaar vervoer.

Ligging Heineken Music HallAuto route

Het gebied waartoe de HMH behoort is perfect ontsloten middels meerdere snelwegen. In een straal van enkele kilometers zijn bijvoorbeeld de snelwegen A1, A2, A9 en Ringweg A10 gelegen. Van deze snelwegen kan het best gebruik worden gemaakt van de A2 (afslag 1, Ouderkerk a/d Amstel) en de A9 (afslag 3, Amsterdam Zuidoost). Wanneer je via de A10 komt kan eventueel ook worden gekozen voor afslag S111. Vanaf de snelwegen kan eenvoudig de borden worden gevolgd.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage P6 (adres: De Corridor 15), welke direct onder de HMH is gelegen. Deze parkeergarage heeft echter een beperkte capaciteit waardoor al snel gekozen moet worden voor één van de andere parkeergarages in de buurt. Andere nabij gelegen parkeergarages zijn de Parkeergarages P1 (Burgemeester Stramanweg 130), P4 en P5 (De Entree 7). Andere parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarages P2 (Holterbergweg 3), P3 (De Entree 228), P10 (Herikerbergweg 288) en P18 (Fraijlemaborg 131). Parkeerkaarten kunnen worden gekocht in de Heineken Music Hall en kosten 12,-. De uitrijkaarten zijn niet voor alle parkeergarages te gebruiken, dus geef duidelijk aan voor welke parkeergarage je een uitrijkaart nodig hebt.

Openbaar vervoer

HMH adviseert bezoekers om te reizen met het openbaar vervoer. De concerthal is namelijk perfect bereikbaar via het treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit treinstation is op een steenworp afstand van de HMH gelegen en heeft goede (intercity) verbindingen. Bij het treinstation is ook metrohalte Bijlmer ArenA gelegen. De metrolijnen 50 en 54 stoppen bij deze halte. Tenslotte is ook bushalte Bijlmer ArenA bij het treinstation te vinden.

Fiets

HMH heeft zelf geen eigen fietsenstalling. Wie met de fiets naar de HMH komt kan deze stallen in de fietsenstalling bij treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA of in de fietsenrekken op de ArenA Boulevard.
© 2014 - 2023 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het ontstaan van Heineken NVHeineken NV, één van de meest multinationale bieren ter wereld. Het Heineken bier wordt wereldwijd gedronken en is actie…
ZO! Gospel ChoirHet ZO! Gospel Choir is opgericht in augustus 2010. In eerste instantie was het de bedoeling dat het een gelegenheidskoo…
Urine door fosfor te kostbaar om zomaar weg te spoelenUrine door fosfor te kostbaar om zomaar weg te spoelenVeel mensen denken met enige huivering aan de dag dat de laatste druppel aardolie naar boven wordt gehaald. Maar misschi…
Richard Tauber - Londen, New York en zijn filmsRichard Tauber - Londen, New York en zijn filmsIn 1931 gaf Richard Tauber optredens in het Drury-Lane theater in Londen. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in Am…

GelreDome Arnhem: adres, route en parkerenHet GelreDome is een multifunctionele evenementenhal en staat vooral bekend vanwege de voetbalwedstrijden van Vitesse en…
Paradiso Amsterdam: adres, route en parkerenAl vele tientallen jaren is de Paradiso in Amsterdam misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende concert- en eve…
Bronnen en referenties
  • www.heineken-music-hall.nl
Reactie

Laura Zonneveld, 24-01-2015
Geachte heer, mevrouw,
1 Maart ga ik met mijn kleindochter ( 4 jaar) naar K3. Helaas waren er alleen nog maar kaarten voor 17.00 uur beschikbaar.
Nu is mijn vraag of het mogelijk is dat mijn man ons met de auto af kan zetten bij de ingang (of in de nabijheid) en
na afloop weer kan komen ophalen.
Hoop dat u mij hier antwoord op kan geven.
Vriendelijke groet,
Laura Zonneveld Reactie infoteur, 02-02-2015
Je kunt gebruik maken van de Meet & Ride zone:
http://www.heineken-music-hall.nl/route-en-parkeren/meet-ride/

Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.