InfoNu.nl > Muziek en Film > Entertainment > Heineken Music Hall: adres, route en parkeren

Heineken Music Hall: adres, route en parkeren

De Heineken Music Hall, meestal afgekort tot HMH, is een van de bekendste concert- en evenementenhallen van Nederland. Wanneer je tickets hebt voor een voorstelling of een optreden dan kan je de HMH op meerder manieren bereiken. Om je bezoek te vereenvoudigen hebben we alle relevante informatie over de Heineken Music Hall samengevat. Denk hierbij aan adres- en contactgegevens, de route met de auto, de bereikbaarheid met het openbaar vervoer, parkeren en parkeertarieven.

Inhoud


Heineken Music Hall

De Heineken Music Hall te Amsterdam is vooral bekend onder de afkorting HMH. De HMH wordt gebruikt voor concerten, optredens en andere evenementen. De concerthal dankt de naam aan de sponsoring van een bekend biermerk. Sinds de oprichting in 2001 hebben vele grote (internationale) muziekacts opgetreden. De hoofdzaal van de HMH wordt de Black Box genoemd en kan 5.500 bezoekers herbergen. Jaarlijks wordt de concerthal bezocht door ruim 600.000 bezoekers. De HMH staat bekend om de goede akoestiek waardoor muziek beter klinkt en er geen sprake is van een nagalm. Ook is het zicht op het podium voor bezoekers goed vanwege het ontbreken van zuilen en pilaren.

Adres en contactgegevens

De Heineken Music Hall heeft het volgende adres, telefoonnummer en e-mailadres:
  • Adres: ArenA Boulevard 590, 1101 DS Amsterdam
  • Telefoonnummer: 0900-6874242 (let op: kosten 0,15 per minuut)
  • E-mailadres: info@heineken-music-hall.nl

De Heineken Music Hall is gesitueerd in Amsterdam Zuidoost nabij andere grote publiekstrekkers als de Woonmall Villa ArenA, de Johan Cruijff ArenA en de Ziggo Dome. De concerthal heeft een uitstekende ligging ten opzichte van snelwegen en het openbaar vervoer.

Ligging Heineken Music HallAuto route

Het gebied waartoe de HMH behoort is perfect ontsloten middels meerdere snelwegen. In een straal van enkele kilometers zijn bijvoorbeeld de snelwegen A1, A2, A9 en Ringweg A10 gelegen. Van deze snelwegen kan het best gebruik worden gemaakt van de A2 (afslag 1, Ouderkerk a/d Amstel) en de A9 (afslag 3, Amsterdam Zuidoost). Wanneer je via de A10 komt kan eventueel ook worden gekozen voor afslag S111. Vanaf de snelwegen kan eenvoudig de borden worden gevolgd.

Parkeren

De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage P6 (adres: De Corridor 15), welke direct onder de HMH is gelegen. Deze parkeergarage heeft echter een beperkte capaciteit waardoor al snel gekozen moet worden voor één van de andere parkeergarages in de buurt. Andere nabij gelegen parkeergarages zijn de Parkeergarages P1 (Burgemeester Stramanweg 130), P4 en P5 (De Entree 7). Andere parkeergarages in de buurt zijn de parkeergarages P2 (Holterbergweg 3), P3 (De Entree 228), P10 (Herikerbergweg 288) en P18 (Fraijlemaborg 131). Parkeerkaarten kunnen worden gekocht in de Heineken Music Hall en kosten 12,-. De uitrijkaarten zijn niet voor alle parkeergarages te gebruiken, dus geef duidelijk aan voor welke parkeergarage je een uitrijkaart nodig hebt.

Openbaar vervoer

HMH adviseert bezoekers om te reizen met het openbaar vervoer. De concerthal is namelijk perfect bereikbaar via het treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA. Dit treinstation is op een steenworp afstand van de HMH gelegen en heeft goede (intercity) verbindingen. Bij het treinstation is ook metrohalte Bijlmer ArenA gelegen. De metrolijnen 50 en 54 stoppen bij deze halte. Tenslotte is ook bushalte Bijlmer ArenA bij het treinstation te vinden.

Fiets

HMH heeft zelf geen eigen fietsenstalling. Wie met de fiets naar de HMH komt kan deze stallen in de fietsenstalling bij treinstation Amsterdam Bijlmer ArenA of in de fietsenrekken op de ArenA Boulevard.

Lees verder

© 2014 - 2019 Advies-eb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bierbrouwerij HeinekenHeineken is een bekend bierbrouwerij met een lange geschiedenis. Sinds Heineken zijn eerste brouwerij kocht in 1864 is h…
Het ontstaan van Heineken NVHeineken NV, één van de meest multinationale bieren ter wereld. Het Heineken bier wordt wereldwijd gedronken en is actie…
ZO! Gospel ChoirHet ZO! Gospel Choir is opgericht in augustus 2010. In eerste instantie was het de bedoeling dat het een gelegenheidskoo…
Joe Bonamassa - bluesgitarist en zangerJoe Bonamassa - bluesgitarist en zangerOp zijn vierde begon hij al met gitaarspelen en op zijn achtste speelde hij de blues alsof hij nooit anders had gedaan.…
Richard Tauber - Londen, New York en zijn filmsRichard Tauber - Londen, New York en zijn filmsIn 1931 gaf Richard Tauber optredens in het Drury-Lane theater in Londen. In datzelfde jaar maakte hij zijn debuut in Am…
Bronnen en referenties
  • www.heineken-music-hall.nl

Reageer op het artikel "Heineken Music Hall: adres, route en parkeren"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Laura Zonneveld, 24-01-2015 22:03 #1
Geachte heer, mevrouw,
1 Maart ga ik met mijn kleindochter ( 4 jaar) naar K3. Helaas waren er alleen nog maar kaarten voor 17.00 uur beschikbaar.
Nu is mijn vraag of het mogelijk is dat mijn man ons met de auto af kan zetten bij de ingang (of in de nabijheid) en
na afloop weer kan komen ophalen.
Hoop dat u mij hier antwoord op kan geven.
Vriendelijke groet,
Laura Zonneveld Reactie infoteur, 02-02-2015
Je kunt gebruik maken van de Meet & Ride zone:
http://www.heineken-music-hall.nl/route-en-parkeren/meet-ride/

Infoteur: Advies-eb
Laatste update: 10-11-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Special: Evenementenhal
Bronnen en referenties: 1
Reacties: 1
Schrijf mee!