Wie is de Mol? 2018: kandidaten, locatie en tussenstand

In januari 2018 start het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Wie is de Mol? is een televisieprogramma waarin tien bekende Nederlanders geld proberen te verdienen voor de pot. Echter, één van hen saboteert de boel en aan de kandidaten en het Nederlandse publiek is de opdracht deze man/vrouw te ontmaskeren. De winnaar van het programma krijgt het bij elkaar gespeelde geld. Wie is de Mol? is in 2013 bekroond met de gouden Televizier-ring.

Wie Is De Mol? 2018


Art Rooijakkers

Art Rooijakkers presenteert ook het 18e seizoen van Wie is de Mol?. Hoewel hij op 14 april 2017 vader is geworden van een tweeling, was hij toch vastbesloten om ook in Wie is de Mol? in 2018 te gaan presenteren. Art won in 2011 zelf Wie is de Mol? door zijn bondgenoot Patrick te ontmaskeren en in 2012 presenteerde Art Wie is de Mol? voor de eerste keer. Het 18e seizoen is de zevende keer dat hij Wie is de Mol? presenteert.

Opnames

Elk jaar worden ergens in mei en juni de afleveringen van Wie is de Mol? opgenomen. Het opnemen hiervan duurt ongeveer drie weken, maar wanneer er precies wordt opgenomen is altijd strikt geheim. Echter, aan de afwezigheid van Art Rooijakkers, van wie bekend is dat hij Wie is de Mol? presenteert, kan ongeveer afgeleid worden wanneer de opnames zijn.

Vertrek

Art presenteert regelmatig het programma Radio EenVandaag. Echter, na woensdag 10 mei was Art een hele tijd niet te horen en werden alle uitzendingen door zijn collega's gepresenteerd.

Terugkomst

Op 17 en 18 juni doet Art mee aan de sponsorloop van Stichting Vluchteling, waar hij ambassadeur is. Tegen deze tijd moet hij dus terug zijn in Nederland.

Bewijs

Veel van de kandidaten waren in deze periode ook niet op social media te vinden. Daarnaast was Simone Weimans ook niet te zien als nieuwslezers in de periode tussen 14 mei en 16 juni.

Data van de opnames

Het is dus waarschijnlijk dat de opnames van Wie is de Mol? 2018 ergens tussen 10 mei en half juni 2017 zijn. Dit wordt deels bevestigd doordat Art namens het programma Wie is de Mol? een Zapplive Award voor beste tv-programma, die op 27 mei werd uitgereikt door oud mol Klaas die destijds Zapplive presenteerde, in ontvangst liet nemen door verliezend finalist Jochem van Gelder en mol Thomas Cammaer van het zeventiende seizoen van WIDM. Deze prijs was een Zapplive Award voor het beste tv-programma. Alle kijkers van het kinderprogramma Zapplive konden stemmen.

Locatie

Wie is de Mol? 2018 vindt plaats in Georgië. Echter, in de eerste aflevering waren de tien kandidaten verdeeld over vijf omringende landen: Oekraïne, Kazachstan, Rusland, Armenië en Azerbeidzjan. Na de eerste aflevering troffen de kandidaten elkaar en vervolgen ze hun reis in Georgië. Georgië ligt in Oost-Europa en heeft als hoofdstad Tbilisi.

Kandidaten

De volgende mensen zullen meedoen aan Wie is de Mol? 2018, op jacht naar de mol:

Ron Boszhard

Ron Boszhard, de oudste van de groep, is presentator van onder andere de programma's ZappSport en Ter Land, Ter Zee En In De Lucht. Daarnaast is Boszhard ook (stem)acteur en tekstschrijver. Al zijn zomeropnames van ZappSport werden overgenomen door Sascha Visser.

Simone Weimans

Simone Weimans is nieuwslezeres van de NOS en Nieuwsuur. Weimans presenteert regelmatig de ochtend- en middagjournaals van de NOS en de avondjournaal van Nieuwsuur.

Ruben Hein

Ruben Hein is een Nederlandse zanger, pianist en componist. Tot op dit moment heeft hij zeven hits gehad in de Nederlandse Top 100.

Olcay Gulsen

Olcay Gulsen is een Nederlandse modeontwerpster en eigenaar van het kledingmerk Supertrash.

Emilio Guzman

Emilio Guzman is een Nederlands stand-upcomedian en cabaretier.

Stine Jensen

Stine Jensen heeft een Deense nationaliteit en is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste. De schrijfster is programmamaker bij omroep HUMAN.

Jean-Marc van Tol

Jean-Marc van Tol is een Nederlands illustrator, striptekenaar en cartoonist, onder andere bekend van Fokke en Sukke.

Bella Hay

Bella Hay is een muzikante en maakt deel uit van de Haagse band Tears & Marble.

Jan Versteegh

Jan Versteegh is presentator bij verschillende programma's van BNN. Jan had in 2014 al laten doorschemeren dat hij heel graag mee zou willen doen aan Wie is de Mol? en hoewel de AVROTROS liever geen BN'ers laat deelnemen die al aan Expeditie Robinson mee hebben gedaan, mag hij toch meedoen.

Loes Haverkort

Loes Haverkort is actrice en speelt onder andere in de musical Soldaat van Oranje en in de film Voor elkaar gemaakt.

Afvaller per aflevering

 • Aflevering 1 - Ron Boszhard
 • Aflevering 2 - Jean-Marc van Tol
 • Aflevering 3 - Bella Hay
 • Aflevering 4 - Emilio Guzman
 • Aflevering 5 - Loes Haverkort
 • Aflevering 6 - Niemand
 • Aflevering 7 - Stine Jensen
 • Aflevering 8 - Simone Weimans
 • Aflevering 9 - Niemand
 • Aflevering 10 - Ontknoping

Mol, winnaar en verliezer

 • Mol: Jan Versteegh
 • Winnaar: Ruben Hein
 • Verliezer: Olcay Gulsen
© 2017 - 2024 Lhcrf, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Jokers en jokerspellen, in een WIDM spelJokers en jokerspellen, in een WIDM spelEen Wie Is De Mol (WIDM) spel is natuurlijk niet compleet zonder de bekende jokers. Jokers geven het spel extra diepgang…
Wie is de mol spellen 1Wie is de mol spellen 1Een wie is de mol spel met vrienden spelen is één van de leukste bezigheden die je kan doen met een groep vrienden. Je h…
Wie is de Mol spel makenWie is de Mol spel makenWie is de Mol is één van de meest vermakelijke programma’s op de Nederlandse televisie. Vandaar ook dat Wie Is De Mol (W…
WK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenWK hockey 2018 dames: speelschema en uitslagenDe veertiende editie van het wereldkampioenschap hockey wordt gehouden van 21 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018. Het…

Film of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handFilm of serie verdwenen van Netflix? Dit is er aan de handVind je een film of serie op Netflix die je wilt bekijken dan kun je deze opslaan in Mijn Lijst. In tegenstelling tot de…
Eurovisiesongfestival 2017 in Kiev, OekraïneEurovisiesongfestival 2017 in Kiev, OekraïneIn mei 2017 vindt de 62e editie plaats van het Eurovisiesongfestival. De officiële, internationale naam van het festival…
Bronnen en referenties
 • https://detunnelvisie.wixsite.com/detunnelvisie/single-post/2017/05/01/DOSSIER-Wat-weten-we-al-van-seizoen-18
Lhcrf (18 artikelen)
Laatste update: 10-03-2018
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Entertainment
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.