Populaire YouTube kanalen

Populaire YouTube kanalen YouTube is een manier om in contact te komen met anderen en filmpjes te uploaden, delen en waarderen. YouTube staat vol met video’s, met meer dan 1000 jaar kijkplezier is er genoeg te zien. Maar hoe kun je die video's allemaal vinden? Veel kanalen op YouTube zijn commercieel ingericht en de oprichters proberen zoveel mogelijk views en likes te krijgen, om via YouTube veel geld te verdienen. Veel mensen zijn hier in geslaagd. In dit artikel is een selectie te vinden van YouTube kanalen met verschillende doeleinden. De categorieën van YouTube kanalen verschillen. De categorieën die aan bod komen in dit artikel: wetenschap, amusement en humor

Wetenschap

Hoe groot is het universum? Waarom huilen we? Er zijn kanalen op YouTube ingericht om al deze vragen te beantwoorden. In enkele minuten worden de vragen beantwoord door middel van filmpjes. Meestal worden deze vragen beantwoord aan de hand van tekeningen en plaatjes in de filmpjes.

Vsauce

Micheal is de eigenaar van dit kanaal en speelt de hoofdrol in elk filmpje. Alle vragen en interessante weetjes worden uitgelegd aan de hand van cijfers en plaatjes die allemaal in het beeld verschijnen. Micheal heeft ook nog een tweede en derde kanaal (vsauce2 en vsauce3) en er is zelfs een online winkel om T-shirts te bestellen van het YouTube kanaal. De meeste filmpjes duren ongeveer 10 minuten.

Asapscience

Zo snel mogelijk wetenschap is de vertaling in het Nederlands. En dit is ook precies wat het kanaal aanbiedt. De filmpjes worden allemaal begrijpelijk uitgelegd aan de hand van tekeningen op een whiteboard. De filmpjes duren maximaal 5 minuten.

MinutePhysics

Asapscience en MinutePhysics lijken heel erg op elkaar. Enkel de onderwerpen van de filmpjes zijn anders. Dus ook de filmpjes van MinutePhysics worden uitgelegd aan de hand van tekeningen. De filmpjes duren maximaal 5 minuten.

Amusement

Mooie filmpjes met als doeleinde om de kijkers te amuseren. Vooral filmpjes van sport en plezier.

Redbull

Groot sponsor van allerlei sportactiviteiten, onder andere snowboarden en skateboarden. Vaak filmpjes vol spanning en actie. De filmpjes zijn goed in elkaar gezet en van goede kwaliteit. Redbull uploadt veel filmpjes en gaat actief om met het YouTube kanaal. De gemiddelde speelduur varieert van een kort filmpje van iets meer dan een minuut tot een filmpje van een kwartier of langer.

Devinsupertramp

Een groot aanbod van verschillende filmpjes vaak gefilmd met behulp van een Gopro camera. Veel sport gerelateerde filmpjes en af en toe een filmpje uit een ander genre. De filmpjes duren meestal ongeveer 3 tot 5 minuten.

Top Gear

Zowel de Engelse en Amerikaanse versie van Top Gear in één kanaal. De snelste en mooiste auto's worden getest door Top Gear. En de rokende banden en piepende remmen maken dit kanaal extra leuk. De filmpjes zijn meestal fragmenten van de op tv uitgezonden afleveringen en duren rond de 3 tot 10 minuten.

Humor

Veel mensen doen een poging humoristisch over te komen op YouTube. Vele kanalen eindigen als een flop en halen niet de top. Het is de kunst om de humor niet (of heel goed dat de kijker het niet merkt ) in scene te zetten bij grappen. Van leuke grappen tot het naspelen van games. Humor is heel breed, hier een aantal leuke kanalen.

Collegehumor

Een groot aanbod van verschillende filmpjes. De filmpjes zijn allemaal in opgenomen met acteurs en er is geen communicatie over en weer met onbekende mensen. Er worden bijvoorbeeld herkenbare scenes nagespeeld op een overdreven manier. Bekende tv-presentatoren Jake en Amir van MTV spelen ook een rol in het kanaal van Collegehumor. Collegehumor heeft ook een eigen site. De filmpjes zijn maar kort en duren maximaal 5 minuten.

Vitalyzdtv

Amerika is niet lang meer veilig, er is een Rus aanwezig die grappen uithaalt met iedereen die langs loopt. Door mensen in een ongemakkelijke situatie te brengen of gewoon alleen maar aan te spreken vermaakt deze Rus zijn abonnees. In de filmpjes wordt de uitgehaalde streek laten zien, met de reactie van het slachtoffer van de grap. De filmpjes duren maximaal 5 minuten.

Freddiew

Freddie Wong en zijn partner Brandon maken samen goed geanimeerde en meestal humoristische filmpjes. Het naspelen van Far Cry en andere games vinden de kijkers leuk. Daarnaast hebben ze hun eigen YouTube serie genaamd VGHS (video game high school). Ook de filmpjes van Freddie en Brandon duren maximaal 5 minuten.

Raywilliamjohnson

Hij is de beste in het uitzoeken van humoristische filmpjes en er commentaar bij geven. Elke dinsdag verschijnt er een nieuw filmpje, met daar in minimaal 3 YouTube hits. De filmpjes duren 4 tot 6 minuten.

Magicofrahat

Een onzichtbare of een onthoofde bestuurder, het maakt de medewerkers van de drive-in behoorlijk bang. Dit kanaal bestaat uit grappen en streken en de filmpjes duren ongeveer 3 tot 6 minuten.

Stuartedge

Stuart en zijn team zetten voorbijgangers in een lastige positie. Vaak eindigt het er mee dat ze moeten toegeven aan het team van Stuart en dat moeten bevestigen met een zoen. Stuart heeft ze eigen genre gemaakt, door veel filmpjes te maken met een zoen opdracht. De filmpjes duren ongeveer 3 minuten.

Natuurlijk zijn er nog veel meer kanalen op YouTube te vinden. Hier volgt nog een opsomming van een paar kanalen die nog de moeite waard zijn om te bezoeken: kassem g, simplepickup, epicmealtime, nigahiga, fpsrussia en theslowmoguys.
© 2013 - 2024 Tedjan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met YouTubeGeld verdienen met YouTubeYouTube is natuurlijk de bekendste website met filmpjes. Wist je dat je ook geld kunt verdienen met deze filmpjes? Geld…
Geen geld voor de sportschool?Geen geld voor de sportschool?Wil jij graag vaker sporten, maar weet je niet goed hoe? Veel mensen geven aan dat ze geen geld hebben voor de sportscho…
YouTuber Joe SuggYouTube wordt steeds populairder. Er ontstaan wereldberoemde kanalen waarop mensen van over de hele wereld hun dagelijks…
Geschiedenis van YouTubeYouTube is een website waar gratis filmpjes geupload en bekeken kunnen worden. YouTube is opgericht in begin 2005 door S…

Tips voor je filmTips voor je filmJe wilt een filmpje maken voor school, voor Youtube, of misschien gewoon voor je plezier, alleen of met je vrienden. Er…
Quality Film CollectionQuality Film CollectionQuality Film Collection is een label dat wordt gebruikt voor een verzameling films op DVD van de distributeur A-Film. A-…
Bronnen en referenties
  • www.youtube.com
Tedjan (2 artikelen)
Gepubliceerd: 04-06-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.