InfoNu.nl > Muziek en Film > Film en video > Quality Film Collection

Quality Film Collection

Quality Film Collection Quality Film Collection is een label dat wordt gebruikt voor een verzameling films op DVD van de distributeur A-Film. A-Film is de grootste filmdistributeur van de Benelux, en is gevestigd in Amsterdam. De Quality Film Collection verzameling kenmerkt zich door de zeer hoge kwaliteit van de films die onder dit label worden gedistribueerd. De films die onder dit label vallen hebben dan ook stuk voor stuk hoogwaardige prijzen gewonnen zoals oscars, golden globes of gouden palmen.

Genres en stijlen

De films die onder dit label vallen zijn van alle genres en stijlen. Quality Film Collection beperkt zich niet tot een of enkele genres of stijlen, maar neemt puur en alleen de kwaliteit van de film zelf als criterium om wel of niet te worden opgenomen in deze verzameling. Er zijn van ieder genre en stijl meerdere films in de lange lijst der titels opgenomen. Van de betere speelfilm tot een heftige actie, van een ontroerend drama tot een spannende psychologische thriller, en van meeslepende documentaire tot indrukwekkende oorlogsfilm, je vindt het allemaal terug bij Quality Film Collection!

Bekend en onbekend

Ook de populariteit van de film is geen punt. Zo worden er zowel grote bekende films zoals "Der Untergang", "Eternal Sunshine Of The Spotless Mind" en "The Lord of the Rings" maar ook kleine arthouse films als "Whale Rider", "Black Cat, White Cat" en "Les Amants Du Pont-Neuf" onder dit label verkocht. Meer dan eens zijn de onbekendere films die onder dit label worden verkocht de klassiekers van de toekomst geweest. Goede voorbeelden van deze laatste zijn onder andere "As it is in Heaven" en "Christiane F." Deze films waren al gelijk ontdekt door Quality Film Collection, maar pas later zijn deze uitgegroeid tot de klassiekers die het nu zijn. Menig filmliefhebber weet onderhand dat hij op het label kan vertrouwen en op ontdekkingsreis kan gaan met die titels die al eerder succes hadden in het arthouse circuit.

Wederopleving

Ook oudere films worden opnieuw uitgegeven onder dit label om ze weer nieuw leven in te blazen. Denk aan films als "Dorp aan de rivier", "Die Blechtrommel" en "Conversation Piece". Allemaal klassiekers die niet verloren mogen gaan en zonder de inspanningen van Quality Film Collection misschien niet meer te verkrijgen zouden zijn. Dat terwijl de films in deze verzameling tijdloos zijn. Het zou toch jammer zijn als je die mooie film die nu uitkomt later niet meer kan vinden of niet meer kan delen met anderen? Er zijn veel oude films die (bijna) niet meer te vinden zijn in de winkel. Vooral nu oude films weer terugkomen en populairder zijn dan ooit is hier veel vraag naar, en Quality Film Collection speelt hier handig op in.

Herkomst

De films komen uit vele verschillende landen. De Quality Film Collection biedt een breed en gevarieerd aanbod aan Amerikaanse onafhankelijke cinema, hedendaagse Nederlandse speelfilms, Europese arthouse producties uit onder andere landen als Frankrijk, Duitsland, Polen en Italië, als ook documentaires van over de hele wereld. Hierdoor komen ook de pareltjes uit het buitenland die je elders niet snel zult tegenkomen tot de beschikking van vele filmliefhebbers zonder dat er uren naar hoeft te worden gezocht.

Verkrijgbaarheid en prijs

Een ander zeer gunstig gegeven is dat de films die zijn opgenomen onder het label van Quality Film Collection zeer goed verkrijgbaar zijn en vaak relatief heel goedkoop worden aangeboden. Ook zijn deze films bij de grotere winkels vaak in de aanbieding. Sinds kort zijn een aantal films uit de Quality Film Collection ook te zien in High Definition met beter beeld, en beter geluid. Quality Film Collection blijft zijn al grote hoeveelheid films constant uitbreiden. Zowel op dvd als op blu-ray en video on demand (VOD). Ook om als cadeau te geven zijn deze films goed geschikt. Door de grote keus en de zeer hoge kwaliteit zit er voor iedereen wel een film tussen!
© 2013 - 2018 Good-info, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De duurste geflopte filmsDe duurste geflopte filmsHet maken van een film kan resulteren is grote kaskrakers als Titanic en de serie van Harry Potter, maar het maken van e…
Filmpje downloadenFilmpje downloadenBijna elke geproduceerde film is geschikt om illegaal te worden gedownload. Het proces om film te downloaden op je pc is…
Films over hondenDit is een lijst met films over honden. Hierin zijn zoveel mogelijk films opgenomen die over honden gaan, of waarin een…
Fritz Lang biografieFritz Lang was lange tijd een van de bekendste cineasten van Duitsland. Hij maakte bekende klassiekers als Metropolis en…
Televisie en films kijken in 3DTelevisie en films kijken in 3DVeel mensen hebben het al eens ervaren, een 3D film bekijken, waarbij het lijkt alsof je als het ware in de film zelf zi…
Bronnen en referenties
  • http://www.qualityfilmcollection.nl/

Reageer op het artikel "Quality Film Collection"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Good-info
Gepubliceerd: 19-04-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!