Angry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilm

Angry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilm De Angry Birds zijn wereldwijd bekend geraakt door het succesvolle computerspel. 18 mei 2016 komt Angry Birds: De Film uit. In deze animatiefilm zijn de bekende vogels te zien en natuurlijk spelen de groene varkentjes ook een rol. De film is zowel in 2D als in 3D te zien. In Nederlandse bioscopen is de originele versie (met ondertiteling) en de vertaalde versie te zien. Angry Birds: De Film, is een 3D-geanimeerde avonturenfilm gebaseerd op het succesvolle computerspel Angry Birds. De film werd geregisseerd door Clay Kaytis en Fergal Reilly. Voor hen was dit hun eerste serieuze film. Angry Birds: De Film is geproduceerd door John Cohen en Catherine Winder en geschreven door Jon Vitti. De film is geproduceerd door Sony Pictures Imageworks en Rovio Entertainment. Angry Birds: De Film werd op 5 mei 2016 voor het eerst getoond aan het grote publiek. Op 11 mei was de film voor het eerst in België te zien en op 18 mei volgde de Nederlandse bioscopen. In de Verenigde Staten was de film op 20 mei voor het eerst te zien op het grote doek. De film duurt 98 minuten en is toegankelijk voor kinderen vanaf zes jaar.

Bron: Molnar, PixabayBron: Molnar, Pixabay

Angry Birds: De Film in het kort

Een groep kleurrijke vogels wonend op een paradijseiland is erg gelukkig met hun leven. Toch is er een probleem: niet alle vogels kunnen vliegen. Alleen de vogels Red, Chuck en Bomb weten hoe ze hun vleugels moeten gebruiken. Wanneer er groene varkens op het eiland verschijnen doen de vogels er alles aan om het eiland en hun eieren te redden.

Nederlandse stemacteurs in de Angry Birds-film

In de Nederlandse versie van de film zijn enkele bekende Nederlanders te horen als stemacteur. Bekende namen zijn Enzo Knol, Eddy Zoëy, Frank Lammers, Ruben Nicolai, Jörgen Raymann, Isa Hoes, Giel Beelen en Robin Martens.

Productie van de film

Het eerste beeld uit de film werd onthuld in oktober 2014. Om de film te produceren werd een budget van 75 miljoen dollar beschikbaar gesteld. Ook werd er 300 miljoen dollar besteed aan reclame en publiciteit die ervoor moest zorgen dat de film een groot succes werd.

Angry Birds-film groot succes in eerste weken

De film bleek meteen een groot succes in de eerste weken. Na een volledige week in de bioscoop realiseerde de film wereldwijd een brutowinst van 223 miljoen dollar. Alleen het openingsweekend zorgde al voor een brutowinst van 38 miljoen dollar. Internationaal werd The Angry Birds-film uitgebracht in 74 landen. De film kwam in 46 landen op nummer 1 binnen in de lijst met meest bezochte films in het openingsweekend.

De Angry Birds-serie

Angry Birds-spellen

De Angry Birds-film is ontstaan uit een succesvolle reeks computerspellen. Angry Birds is oorspronkelijk een platformspelletje ontwikkeld door het Finse bedrijf Rovio Mobile. Zowel op de mobiele telefoon, PC als spelcomputer is het spel te downloaden. Het spel staat erom bekend verslavend te werken en de makers komen telkens weer met nieuwe versies waardoor het publiek steeds groter wordt. Medio 2016 zijn de Angry Birds spellen inmiddels miljarden keren gedownload.

Angry Birds tv-serie

In 2012 maakte animatiestudio Kombo al een korte serie over de Angry Birds genaamd Angry Birds Toons. In deze animatieserie spelen de Angry Birds de hoofdrol en beleven ze allerlei spannende avonturen. Voor Angry Birds: De Film lijkt hier de bodem te zijn gelegd.

Bron: JeepersMedia, Flickr (CC BY-2.0)Bron: JeepersMedia, Flickr (CC BY-2.0)
Angry Birds-themapark en merchandise
Door het succes van de computerspellen kwam er een ware merchandise van de Angry Birds op gang. De Angry Birds verschijnen sinds 2010 op t-shirts, ondergoed, truien, stropdassen, telefoonhoesjes, koptelefoons, schoenen, tassen, zonnebrillen en nog veel meer andere artikelen.

Later volgde zelfs de Angry Birds-pretparken. Medio 2016 zijn er wereldwijd maar liefst elf Angry Birds-parken te vinden. Twee in Groot-Brittanië, een in China, Maleisië, Rusland en Spanje. Vijf parken zijn te vinden in Finland, het land waar Angry Birds voor het eerst geproduceerd werd door Rovio. In de pretparken bevinden zich achtbanen, wildwaterbanen, speeltuinen, winkels en restaurants.
© 2016 - 2024 Bvanbeek, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Angry Birds, een fenomeenAngry Birds, een fenomeenDe bekendste spelletjesapp is Angry Birds. Iedereen die wel eens een spelletje speelt op zijn smartphone of tablet, zal…
Angry Birds: wat is het en hoe werkt het?Angry Birds: wat is het en hoe werkt het?Angry Birds is een gratis te downloaden game-app. Het spel is geïntroduceerd in 2009 en is in de jaren daarna van grote…
Het succes van Angry BirdsHet succes van Angry BirdsHoe kan een spelletje zon groot succes worden in een korte periode? Het spel Angry Birds is al vaker dan een half milja…
Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Angry Birds: locaties van de Golden Eggs (nr. 1-27)Het vinden van Golden Eggs in het populaire spel Angry Birds stelt je in staat om bonuslevels te spelen. Tijdens het uit…

Film Boy 7; algemene gegevens en samenvattingFilm Boy 7; algemene gegevens en samenvattingBoy 7 vertelt het verhaal van een jongen die terechtkomt in een opvoedingsinstituut, nadat hij de website van het minist…
Franse film: La rafle met Jean Reno en Gad ElmalehrecensieFranse film: La rafle met Jean Reno en Gad ElmalehLa rafle van Roselyne Bosch met Jean Reno en Gad Elmaleh is een historisch oorlogsdrama over een van de zwartste bladzij…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: OpenClipartVectors, Pixabay
  • Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/The_Angry_Birds_Movie, bezocht op 30-05-2016
  • Angrybirdsfilm.nl, http://www.angrybirdsfilm.nl/en/, bezocht op 30-05-2016
  • Guinness World Records, http://www.guinnessworldrecords.com/news/press-release/2016/5/top%2010%20angry%20birds%20guinness%20world%20records%20titles, bezocht op 30-05-2016
  • Pathé.nl, https://www.pathe.nl/film/19139/angry-birds-nederlandse-versie, bezocht op 30-05-2016
  • Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Angry_Birds, bezocht op 30-05-2016
  • Afbeelding bron 1: Molnar, Pixabay
  • Afbeelding bron 2: JeepersMedia, Flickr (CC BY-2.0)
Bvanbeek (5 artikelen)
Laatste update: 10-06-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.