Film Boy 7; algemene gegevens en samenvatting

Film Boy 7; algemene gegevens en samenvatting Boy 7 vertelt het verhaal van een jongen die terechtkomt in een opvoedingsinstituut, nadat hij de website van het ministerie van overheid heeft gehackt. In werkelijkheid blijkt dit helemaal geen opvoedingsinstituut te zijn. De jongens die op deze plek terechtkomen worden klaargestoomd om hun gave nog beter te versterken, zodat zij ingezet kunnen worden voor bepaalde missies, zoals aanslagen en moorden. Hiervoor krijgen ze een chip in hun nek met alle gevolgen van dien.

Inhoud


Algemene gegevens van de film Boy 7

 • Titel: Boy 7
 • Regisseur: Lourens Blok
 • Productiemaatschappij: Lemming film
 • Genre: Action / Thriller / Science fiction
 • Duur: 90 minuten
 • Leeftijd: vanaf 12 jaar
 • Releasedatum: 19 februari 2015

Titelverklaring

De titel verwijst naar het geslacht van de persoon en zijn volgnummer. De kinderen in het instituut worden als nummers gezien en niet als mensen, en worden op volgorde van binnenkomst genummerd.

Verhaal

De film is gebaseerd op het boek Boy 7 dat geschreven is door Mirjam Mous en voor het eerst gepubliceerd is in 2009. De film is niet verfilmd zoals het boek beschreven is, maar volgt een bepaalde lijn. Er zijn een paar overeenkomsten, maar het zijn wel twee verschillende verhalen. Het verhaal van de film speelt zich af in Nederland, maar dan in de verre toekomst. Nederland is een machtsstaat geworden, waar de sociale, economische en politieke invloeden heel erg gecontroleerd worden door de politie.

Inhoud film

Hoofdrollen

 • Sam Waters, boy 7 (gespeeld door Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Sam is een slimme jongen en een genie op computergebied, zoals het hacken van websites. Hij is erg dapper en een echte doorzetter.
 • Lara (gespeeld door Elle-June Henrard). Zij is het enige meisje in de groep van Sam. Ze is een goede vriendin van Sam in het opvoedingsinstituut en daar worden ze ook verliefd op elkaar. Zij was nummer 8. Lara is een lief meisje en soms te goed van vertrouwen.
 • Louis (gespeeld door Yannick Jozefzoon). Hele goede vriend van Sam in het opvoedingsinstituut. Louis is nummer 11. Hij is een beetje naïef en denkt dat het instituut echt goed is voor hem. Hij is ook dapper en slim. Hij kan goed vechten en helpt Sam bij zijn onderzoek in het instituut.
 • Boy 2 (gespeeld door Joost Koning). De eerste jongen uit de groep van Sam die master wordt en waarbij er een chip geplaatst wordt in zijn nek.
 • Zero (gespeeld door Tygo Gernandt). Slechte bewaker van het opvoedingsinstituut en de leider van de masters. Hij traint met ze en gaat met ze op pad om missies te voltooien.
 • Marit (gespeeld door Halina Reijn). Lerares van Sam. Het is een lieve vrouw, maar wel laf. Ze weet wat er allemaal speelt, maar gaat er niet tegen in. Zij wordt vermoord door Zero.
 • Vermunt (gespeeld door Renéé Soutendijk). Directrice van het opvoedingsinstituut. Zij is een harde en zakelijke vrouw en steunt Premier Sassen.
 • Willem de Geer (gespeeld door Menno van Beekum). Hoofd van de terroristenbestrijding, woonachtig in Den Haag. Willem van Geer is een laffe man. Hij wilt eigenlijk niet meedoen met de terreurzaken van Sassen en is het dan ook niet met hem eens, maar hij durft niet echt tegen de premier in te gaan. Hij wordt vermoord door een andere master, maar Sam wordt als dader gezien.
 • Sassen (gespeeld door Hans Dagelet). Premier die macht, controle en strengere wetten wil hebben. Om dat voor elkaar te krijgen pleegt hij o.a. een aanslag op zijn eigen regeringsgebouw, deze aanslag laat hij door de masters doen. Hij is ook degene die Willem de Geer laat vermoorden door de masters.

Kleine rollen

 • Moeder van Sam (gespeeld door Marike van Weelden).
 • Serveerster in het restaurant (gespeeld door Nhung Dam).

Tijdlijnen

Het verhaal bestaat uit een aantal tijdlijnen. Zo is er het heden van Sam, waarin hij op de vlucht is nadat de minister van volksgezondheid vermoord is en hij gezien wordt als de verdachte. In het heden leest hij in zijn dagboek over zijn verleden en zijn verblijf op het instituut. Tijdens de beelden van het verleden (het verhaal) zien we de flashbacks van het heden.

Verhaalprobleem

Het probleem is dat er een chip geplaatst wordt in de nek, waardoor de jongens hun geheugen kwijtraken. Door de chip zijn ze ook gevoelloos geworden, hierdoor kunnen ze eenvoudig opdrachten uitvoeren, zoals het vermoorden van mensen. Het raakt hen niet en ze herinneren zich ook niets meer.

Samenvatting film

De samenvatting is gemaakt op basis van het heden en het verleden, omdat er meerdere tijdlijnen in de film zitten.

Verleden

Tom gaat naar school en houdt zich bezig met illegale computerzaken, zoals hacken. Hij wordt gevraagd door een paar studenten om de website van het ministerie van veiligheid te hacken. Hij wordt echter betrapt en krijgt de schuld. In overleg met zijn moeder wordt besloten om hem naar een opvoedingsinstituut te sturen, als alternatief voor een gevangenisstraf. Het opvoedingsinstituut is eigenlijk een soort opleiding voor kinderen met speciale gaven, die hier opgeleid worden als ‘wapen’ om nog sterker en gevaarlijker te worden. De directrice is mevrouw Vermunt. Hij krijgt hier de naam Boy 7 en hij komt op een kamer met Louis (boy 11). Hij krijgt les van Marit, die hem leert om nog beter te worden in het hacken. Zero is een leidinggevende van het instituut en geeft fysieke krachttraining aan de jongens. Ondertussen gebeuren er rare dingen in het instituut. Tijdens een training lopen Sam en Lara weg van de groep en ontdekken een grote, hoge muur. Ook ziet hij dat er ’s nachts een groepje masters weggaan. Tijdens een vechttraining merkt Sam dat Boy 2 veranderd is in zijn gedrag. Sam ontdekt geheime zaken op de computer van Marit, maar zij blokkeert dit voor Sam. Na een nieuwsbericht over een terroristische aanslag komt Sam erachter dat dit gebeurde toen de masters verdwenen. Sam en Louis gaan op onderzoek uit, maken een vingerafdruk na van Zero en heffen op deze manier de deurblokkade op. Tijdens hun onderzoek en vluchtpoging, komen ze erachter dat Lara verdwenen is, maar Sam wil niet vluchten zonder Lara. Ze zoeken verder en komen in een onderzoeksruimte. Hier ontdekt Sam dat Lara meegenomen is voor het plaatsen van de chip.

Sassen komt aan op het instituut en nu horen Sam en Louis dat de premier én het instituut verantwoordelijk zijn voor de terroristische aanslag op het regeringsgebouw. Lara wordt erbij gehaald en Sam ontdekt dat het geheugen gewist is van Lara. Sam ruilt zijn chip in voor een blanco chip en noteert alles wat hij heeft gezien in een notitieboekje. Hij geeft het boekje aan Louis, die het voor hem moet bewaren. Zero komt erachter dat Sam rondgesnuffeld heeft. Hij zoekt Sam op en verdooft hem. Als Sam weer bijkomt, komt hij erachter dat de blanco chip werkt, er gebeurt niks, maar hij moet nu wel doen alsof. Marit, zijn lerares, ontdekt nu ook iets raars bij Sam. Zij vertelt hem dat ze laf is en dat het haar spijt. Ze mist Sams ‘echte’ aanwezigheid. Tijdens de afwezigheid van zijn lerares zet Sam alle gegevens die hij kan vinden op de computer van Marit op een usb flashdrive. Zero ontdekt dit echter. Na een korte ondervraging wordt Marit vermoord door Zero. Sam gaat op missie met de andere masters om Willem de Geer te vermoorden. Hij wordt vermoord door een andere master, maar Sam moet van Zero voor het beeld gaan staan, zodat hij als dader gezien wordt. Lara komt erachter dat Sam zijn geheugen niet gewist is en vertelt dit tegen Zero. Sam vlucht weg, een restaurantje in en geeft aan de serveerster zijn notitieboekje. Hij vlucht de trein in, maar Zero en de andere masters stappen ook deze trein op. Hier wordt de echte chip geplaatst en herinnert hij zich niets meer.

Heden

Sam wordt wakker in de trein en weet helemaal niks meer. Hij herinnert zich niet hoe hij in de trein komt, wie hij is en waar hij vandaan komt. Doordat hij geen ID kan laten zien in de trein, vlucht hij weg van de conducteurs. Lara helpt hem verder, maar ook zij kan zich niks herinneren. Op hun schuilplek ziet hij het nieuwsbericht op tv dat Willem de Geer is vermoord. In een restaurantje krijgt hij van een serveerster een dagboek, waarin staat wie hij is en wat hij heeft meegemaakt. Hij begint te lezen en we zien tijdens de film in flashbacks dat hij naar school gaat. Ondertussen verschijnt hij op de televisie als dader van de moord op Willem van Geer. Sam vlucht weg uit het restaurant en komt in een verlaten huis terecht. In dit verlaten huis zien we tijdens de flashbacks in de film dat Lara ook in het huis gekomen is bij Sam en dat Sam verder zijn dagboek aan het lezen is. Zo ontdekt hij dat Lara en hij verliefd op elkaar waren en dat zij Lara heet.

We zien dat hij ontdekt dat er een chip in hun hoofden zit. Hij leest zijn verhaal verder tot aan de moord op Marit, zijn lerares. Verder heeft Sam niets meer opgeschreven, want na een missie is zijn chip geactiveerd, dus wist hij niks meer. Hij haalt de chip uit zijn nek en al zijn herinneringen komen terug. Hij stapt met Lara op de trein en haalt de usb flashdrive op die hij tussen de rails heeft gelegd. Lara keert zich tegen Sam en richt een pistool op hem. Hij wordt gevangengenomen door Zero en hij moet de flashdrive afgeven. Terug op het instituut komen ze erachter dat Sam alle informatie en foto’s naar alle klanten van de tien grootste providers heeft gestuurd. Lara krijgt de opdracht om hem te doden, maar Sam vecht terug. Uiteindelijk kust hij haar en komen haar herinneringen weer terug. Ze worden beiden aangevallen door Louis, want ook hij heeft een chip gekregen, maar door kortsluiting raakt zijn chip beschadigd en wordt hij weer zichzelf. Sam, Lara en Louis verlaten het instituut en gaan naar huis.
© 2016 - 2024 Brubo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Casanova’s: Nederlandse romkom met Jim Bakkum in de hoofdrolCasanova’s: Nederlandse romkom met Jim Bakkum in de hoofdrolIn de Nederlandse romantische komedie Casanova's speelt Jim Bakkum de rol van Bas, een journalist die undercover gaat in…
recensieSimon de Film (2004)Intro: Simon één van de betere Nederlandse films van de afgelopen jaren, waarin zowel humor als drama in voorkomt. Daaro…
Kenmerken van een RecensieHet schrijven van een recensie is vereist op bijna alle middelbare scholen. Bij het vak Nederlands wordt hier vaak veel…
De duurste geflopte filmsDe duurste geflopte filmsHet maken van een film kan resulteren is grote kaskrakers als Titanic en de serie van Harry Potter, maar het maken van e…

Allegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensierecensieAllegiant (The Divergent-filmserie deel 3): filmrecensieDe 'Divergent'-films zijn gebaseerd op de romans van de Amerikaanse auteur Veronica Roth, geboren op 18 augustus 1988 in…
Angry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilmAngry Birds: De Film, succesvol spel komt met animatiefilmDe Angry Birds zijn wereldwijd bekend geraakt door het succesvolle computerspel. 18 mei 2016 komt Angry Birds: De Film u…
Bronnen en referenties
Brubo (102 artikelen)
Laatste update: 22-11-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.