Disney Treasures: Mickey Mouse Club

De Mickey Mouse Club was een serie die geproduceerd is door Walt Disney Productions. Maar waar ging het altijd over in zijn clubhuis? en waarom werd deze serie gemaakt want er waren toch al zoveel series?

De Mickey Mouse Club

De Mickey Mouse Club was een televisieserie in Amerika die ontstond in 1955. De serie werd gemaakt door The Walt Disney Company en werd uitgezonden door de American Broadcasting Company op ABC, consortiale en Disney Channel. De Mickey Mouse Club was de 2de serie die werd gemaakt door Walt Disney. beide serie's werden gebruikt om het Disneyland themapark te financieren en te promoten. omdat Walt Disney het zelf erg druk had met andere bezigheden had hij de serie overgelaten aan Bill Walsh, die werd bijgestaan door Hal Adelquist. Hieruit kwam een show voor kinderen waar cartoons, muziek, een journaal en een talentenjacht inzaten. In de serie werden kinderen geconfronteerd met problemen die vaak konden worden opgelost met gezond verstand of hulp van ouders.

De serie was elke weekdag op ABC television. Van 1955 tot 1957 was dat een uur in de week en van 1957 tot 1958 een half uur in de week. van 1958 tot 1959 was het ook een half uur in de week maar dit waren herhalingen van de shows in seizoen 1956-1957 die in 2en waren geknipt. Hoewel de show zeer popupair was werd hij na 1959 geanulleerd omdat Disney en ABC het niet eens konden worden over de voorwaarden voor de verlenging. In reactie op de aanhoudende vraag kwam de Mickey Mouse Club toch terug van 1962 tot 1965. Ook is het terug geweest van 1975 tot 1977. De laatste keer dat de show terugkwam was in 1989 en eindigde in 1994.

De Mouseketeers

In de Mickey Mouse Club had je ook altijd zeer belangrijke mensen, deze werden de Mouseketeers genoemd. De hoofd Mouseketeer was Jimmie Dodd die de leiding gaf zowel op als buiten het scherm. Roy Williams was ook te zien in de show. Hij was een artiest van Disney en was bekend als de "Big Mouseketeer". Hij heeft ook de Mickey Mouse oren voorgesteld die gedragen werden door de Mouseketeers. De Mouseketeers moesten de show voorzien van muziek en dansnummers, maar soms ook van informatieve dingen.

Hoofd series

In de Mickey Mouse Club werden een aantal series uitgezonden. Hiervan waren 5 zeer groot
 • Spin and Marty
 • Hardy Boys
 • Corky and White Shadow
 • Walt Disney presents: Anette
 • Adventures in Dairyland

Thema's jaren 50

Elke dag van de week dat het werd uitgezonden had een speciaal thema in de show. Zo werd er bijvoorbeeld elke maandag plezier gemaakt met muziek. De thema's die aan bod kwamen waren:
 • Maandag - Plezier met muziek
 • Dinsdag - Gast Ster
 • Woensdag - Alles kan Gebeuren
 • Donderdag - Circus
 • Vrijdag - Talentenjacht

Thema's jaren 70

Toen de Mickey Mouse Club terug kwam van 1975 tot 1977 werd hij niet alleen wat gemoderniseerd, ook kwamen er wat nieuwe thema's. De nieuwe thema's in de show waren"
 • Maandag - Wie, Wat, Waarom, Waar, Wanneer en Hoe
 • Disndag - Let's Go
 • Woensdag - Suprise
 • Donderdag - Ontdekkingen
 • Vrijdag - Showtime

Thema's jaren 90

Nadat de show weer wat was gemoderniseerd en het een nieuwe naam had gekregen, "The all new Mickey Mouse Club", waren ook de thema's weer aan de beurt. de thema's werden weer deels terug veranderd in de thema's van de jaren 50. De thema's van de jaren 90 waren:
 • Maandag - Plezier met muziek
 • Disndag - Gast Ster
 • Woensdag - Er kan van alles gebeuren dag
 • Donderdag - Circus
 • Vrijdag - Hall of Fame
© 2009 - 2024 Dennisiej, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Disney Treasures: The adventures of Oswald the lucky RabbitDeze Disney Treasure vertelt over Oswald the lucky rabbit. Oswald was een creatie van the walt disney studios en is de v…
Disney Treasures: Mickey Mouse in Black and WhiteDisney Treasures: Mickey Mouse in Black and WhiteMickey Mouse in Black and White is een collectie met filmpjes van Mickey Mouse in het zwart-wit. Deze filmpjes zijn gema…
Disney Treasures: Mickey Mouse in Living ColorMickey Mouse in Living Color is een collectie van kleurenfilmpjes van Mickey Mouse. In deze collectie zitten de 26 leuks…
Mickey Mouse 80 jaarMickey Mouse 80 jaarOp 18 november 1928, ruim 80 jaar geleden, werd Mickey Mouse geboren uit te pen van Walt Disney. Mickey Mouse heeft in m…

Disney Treasures: Disney RaritiesDisney Treasures: Disney RaritiesDe naam Disney Rarities zegt niet veel, maar waarschijnlijk kent u wel een paar van deze filmpjes. Zoals bijvoorbeeld he…
Dennisiej (19 artikelen)
Laatste update: 14-05-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.