recensie

Filmrecensie: Le petit Nicolas

Filmrecensie: Le petit Nicolas Deze komedie uit 2009 met Valérie Mercier en Kad Merad is gebaseerd op het gelijknamig boek van Goscinny & Sempé. Het vertelt het verhaal van Nicolas, die als enig kind een zorgeloos leven leidt. Een mama en papa die van hem houden, vrienden die het schoolleven wat opvrolijken, kortom het leven dat elk kind verdient. Maar dan komt de dag dat hij er van overtuigd is dat zijn ouders hem gaan vergeten of zelfs vervangen!

Verhaal

Nicolas leidt een leuk leven. Een mama en papa die van hem houden, vrienden waar hij plezier mee maakt. Kortom een leven waar elk kind van droomt. Tot op de dag dat Nicolas een gesprek afluistert van zijn ouders en de conclusie trekt dat hij een broertje krijgt. Dat is de hel geen aandacht meer van de ouders, niets meer mogen doen en uiteindelijk in het bos belanden net zoals Klein Duimpje.

Zijn vrienden helpen hem om er voor te zorgen dat zijn ouders hem niet gaan dumpen gelijk oud vuil en plannen een echt charmeoffensief. Maar de theorie en de praktijk zijn niet echt hetzelfde integendeel! Dus wanneer Nicolas merkt dat charmes niet echt werken beslist hij zijn plaats als eerste kind op te eisen en er voor te zorgen dat zijn broertje verdwijnt.

Filmtechniek

  • Begin: De begingeneriek is gemaakt net als een pop-up kaart, op een leuke manier geanimeerd en zeker passend bij de stijl van de film en het boek.
  • Montage: De montage is heel rustig en gestileerd.
  • Muziek: De muziek in de film is gecomponeerd door Klaus Badelt.
  • Decor/kleding: Het stijve, strenge decor en daarnaast de op maat gemaakte kledij zorgen er voor dat je als kijker de fifties (her)beleeft.
  • Weetje: René Goscinny is ook de schrijver van Asterix en Lucky Luke. De 50ste verjaardag van het personage Le petit Nicolas werd gevierd met deze film.

Technische fiche

Regie:Laurent Tirard
Acteurs:Valérie LemercierPersonages:Mama
Kad Merad Papa
Sandrine Kiberlain de juf
Maxime Godart Nicolas
Vincent Claude Alceste
Damien Ferdel Agnan
François-Xavier Demaison Le bouillon

Laurent Tirard

Naast deze regie, heeft Laurent Tirard ook onder andere Molière, Mensonges et Trahisons en Prête-moi ta main geregisseerd.

Valérie Lemercier

Valérie Lemercier is een échte ster in Frankrijk en is hiervoor al meermals beloond met prijzen. Naast acteren voor films, kan je haar ook dikwijls op podia bewonderen. Daarnaast houdt ze zich ook nog bezig met scenario schrijven, regisseren en zingen. Enkele films waarin ze schittert zijn : Les visiteurs, Sabrina, Tarzan, Narco en Le héros de la famille.

Kad Merad

Kad Merad werd enorm bekend met zijn rol in Bienvenues chez les chti's. Daarnaast heeft hij ook rollen gehad in Les choristes, Pur weekend, Mes stars et moi, Safari, L'italien,

Eigen mening

Ik ben fan! Ik heb genoten van deze film van begin tot het einde. Een lekker naïeve film, die jong en oud doet lachen. Kinderen zullen waarschijnlijk met andere dingen lachen dan de volwassenen, maar in ieder geval het werkt ! Ik vind de kinderen in de film geweldig, ze gaan helemaal op in hun rol en voor mij werkt de film echt. Dus ik raad hem iedereen aan!
© 2010 - 2023 Ibelle31, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Goscinny, de scenarist achter 'Asterix en Obelix'René Goscinny is in de geschiedenis van de Franse stripverhalen onmisbaar. Samen met Uderzo was hij de bedenker van de w…
Asterix bij de PictenAsterix bij de PictenAsterix en Obelix, de lievelingsfiguren van menig stripliefhebber, beleven een nieuw avontuur in een nieuw album. Het is…
Biografie: Lucien Petit-BretonBiografie: Lucien Petit-BretonDe Fransman Lucien Petit-Breton (1882-1917) behoorde in de beginjaren van de 20e eeuw tot de beste wielrenners ter werel…

The Notebook: liefde en passierecensieThe Notebook: liefde en passieThe Notebook is een prachtig verhaal over de overweldigende liefde tussen een gewone man en een rijke vrouw. De passie e…
recensieThe House of Branching Love - RecensieThe House of Branching Love is de nieuwste film van Mika Kaurismäki. Deze romantische komedie, die één van de successen…
Ibelle31 (139 artikelen)
Laatste update: 25-09-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.