recensie

Filmverslag I love you Phillip Morris

Dit een filmverslag van de film 'I love you Phillip Morris' met bekende acteur Jim Carrey. Dit artikel kan nuttig zijn voor je eigen verslag. De hoofdlijn van het verhaal gaat over Steven Russel die meerdere keren in de gevangenis beland en verliefd wordt op Phillip Morris.

Algemene gegevens van de Film

De naam van de film is: ‘I love you Phillip Morris’. De regisseurs zijn Glenn Ficarra en John Requa. De film is gemaakt in 2009 en het speelt zich af in de Verenigde Staten en in Frankrijk. In de hoofdrol zitten Jim Carrey, en Ewan McGregor. Het genre is comedy.

Plot

Het verhaal gaat over Steven Russel, een man die gelukkig getrouwd is. Nadat hij een auto-ongeluk krijgt besluit hij dat het leven kort is en komt 'uit de kast'. Hij verhuist naar Florida waar hij een vriend krijgt. Dit vindt hij allemaal niet genoeg en pleegt fraude. Daarvoor wordt hij opgepakt en in de gevangenis gezet. Daar ontmoet hij Phillip Morris en ze worden opslag verliefd. Vervolgens doen ze er alles aan om buiten de gevangenis een gelukkig leven te leiden, maar echter worden ze steeds weer opgepakt. Vervolgens helpen ze elkaar steeds weer uit de gevangenis.

Middelen

Plaats

In het begin speelt het zich af in een gewone buurt, waardoor het een heel normale situatie lijkt. Vervolgens krijg je nog wat andere plaatsen, zoals zijn werk en het ziekenhuis en komt hij uiteindelijk in de gevangenis.

Belangrijkste scene

De gevangenis is vooral belangrijk, omdat hij daar Phillip Morris ontmoet.

Kleding

In het doorgaans leven hadden ze gewone kleren aan. In de gevangenis hadden ze gevangenen kleren aan waardoor ze natuurlijk herkend werden als gevangenen.

Muziek

Alleen achtergrond muziek om de spanning op te bouwen.

Geluidseffecten

Ja, bijvoorbeeld waneer hij het auto-ongeluk kreeg.

Personages

Steven Russel (Jim Carrey): Speelt de hoofdpersoon
Phillip Morris (Ewan McGregor): Steven en Phillip ontmoeten elkaar in de gevangenis en worden verliefd.
Debbie (Leslie Mann):De (ex) vrouw van Steven

Thematiek en Interpretatie

Het belangrijkste thema van de film is comedy. Daarnaast hadden de regisseurs de bedoeling om er een succesvolle homofilm van te maken.

Recensie

De regisseurs zijn er zeker in geslaagd om er een homofilm van te maken, maar of het verhaal zo goed is? De film daar in tegen is wel geloofwaardig omdat het over homo's gaat en dat kan gewoon. Misschien hadden ze het verhaal toch nog wat serieuzer moeten aanpakken. Aangezien Jim Carrey een komediant is en het thema comedy is, is het toch geslaagd. De hoofdpersonen waren gewoon goed. Soms speelde Jim Carrey iets te overdreven grappig. Zodra hij iets probeerde 'serieus' aan te pakken kwam hij ontzettend raar over omdat het nog steeds grappig was. Daarnaast was de muziek en waren de special effects gewoon goed gebruikt. Over het algemeen was het dus wel een hele leuke en grappige film. Goede personages, leuke verhaallijn. Maar misschien op sommige momenten niet serieus/geloofwaardig genoeg.
© 2011 - 2024 Rambo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Arts & Crafts: van Henry Cole naar William MorrisDe Arts & Crafts: van Henry Cole naar William MorrisAls reactie op de mindere kwaliteit van de door de industriële revolutie beïnvloede kunst, welke sterk duidelijk werd in…
Arts-and-craftsbeweging reactie op industriële revolutieArts-and-craftsbeweging reactie op industriële revolutieDe arts-and-craftsbeweging was een beweging in de laatste helft van de negentiende eeuw. Verantwoordelijk voor de bewegi…
Australië: Phillip IslandAustralië: Phillip IslandPhillip eiland, gelegen vlak bij Melbourne, is vooral bekend geworden vanwege zijn pinguïns en de pinguïnparade die hier…

Filmrecensie ForgottenrecensieFilmrecensie ForgottenSpeelfilm Forgotten uit 2004 is een bovennatuurlijke thriller met bekende namen in de hoofdrollen. Het bovennatuurlijke…
Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Filmverslag Harry Potter and the Deathly Hallows (part 1)Dit is een filmverslag over de film Harry Potter and the Deathly Hallows (part1). In dit zevende deel zullen Harry Potte…
Bronnen en referenties
  • http://en.wikipedia.org/wiki/I_Love_You_Phillip_Morris
Rambo (20 artikelen)
Gepubliceerd: 13-07-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.