Home Alone-films

Tijdens de kerstdagen verlangt iedereen naar gezellige films voor de hele familie. De Home Alone-films behoren waarschijnlijk tot de ultieme kerstfilms. Niet voor niet komen ze ieder jaar weer tijdens de kerstdagen voorbij. Ook deze kerst zijn de belevenissen van Kevin McCallister waarschijnlijk weer op de TV te bewonderen.

Home Alone

De eerste film uit de reeks verscheen in 1990 en werd geregisseerd door Chris Columbus.

Plot:

De achtjarige Kevin McCallister wordt per ongeluk thuis achtergelaten, wanneer zijn familie hem in aanloop naar een vakantie in Frankrijk vergeet. Waar de jongen eerst verwachtte de Kerstdagen in Parijs door te brengen, moet hij nu zijn huis verdedigen tegen de twee klunzige inbrekers Harry en Marv.

Acteurs:

 • Macaulay Culkin als Kevin McCallister
 • Joe Pesci als Harry
 • Daniel Stern als Marv

Home Alone 2: Lost in New York

De tweede film uit de reeks verscheen in 1992 en werd wederom geregisseerd door Chris Columbus.

Plot:

De familie McCallister gaat wederom op vakantie. Ditmaal belandt Kevin echter in het verkeerde vliegtuig, met als bestemming New York. Midden in de stad loopt hij twee wel heel bekende personen tegen het lijf: de inbrekers Harry en Marv.

Acteurs:

 • Macaulay Culkin als Kevin McCallister
 • Joe Pesci als Harry
 • Daniel Stern als Marv

Home Alone 3

De derde film uit de reeks verscheen in 1997 en werd geregisseerd door Raja Gosnell. Alle acteurs uit de vorige films verschenen niet in deze editie. De derde en vierde film worden door de echte fans dan ook niet tot de favorieten gerekend.

Plot:

Een internationale boevenbende heeft een geheime chip gestolen en deze bewaard in een speelgoedauto. Het autootje belandt toevallig in handen van de achtjarige Alex Pruitt, die alleen thuis zit. De boeven proberen de chip weer in handen te krijgen door Alex’ huis binnen te dringen. Dit verloopt echter anders dan ze zich hadden voorgesteld.

Acteurs:

 • Alex D. Linz
 • Olek Krupa als Petr Beaupre
 • Rya Kihlstedt als Alice Ribbons
 • Lenny von Dohlen als Burton Jernigan
 • David Thornton als Earl Unger

Home Alone 4

De vierde film uit de reeks verscheen in 2002 en werd geregisseerd door Rod Daniel. Net als de derde film staat deze editie los van de eerste twee films. Zowel de acteurs als de regisseur uit de eerste twee films keren niet terug voor deze editie.

Plot:

Kevin McCallister’s ouders zijn inmiddels gescheiden. Hij wil de kerstdagen graag doorbrengen in het dure huis van zijn vaders nieuwe vriendin, Natalie. Twee inbrekers, Marv en Vera, hebben het echter op dit huis voorzien.

Acteurs:

 • Mike Weinberg als Kevin McCallister
 • French Stewart als Merv Merchants
 • Missi Pyle als Vera
© 2011 - 2024 Dewittevos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Van baguettes tot glutenvrij brood: de Home Bread BaguetteVan baguettes tot glutenvrij brood: de Home Bread BaguetteWilt u graag uw eigen baguettes bakken? Dan is een broodbakmachine misschien iets voor u. De Moulinex OW6101 Home Bread…
Home Ride – Fietsen voor Ronald McDonald KinderfondsHome Ride – Fietsen voor Ronald McDonald KinderfondsEen ziek kind kan niet zonder zijn ouders en om geld voor Ronald McDonaldhuizen in te zamelen wordt er jaarlijks in juni…
Je huis verkopen kan sneller via "home staging"Je huis verkopen kan sneller via "home staging"Home Staging is een nieuwe trend in de woningmarkt waarbij een professionele aankleding van het object de betrokken woni…
Meest populaire kerstliedjesBinnenkort staat kerst weer voor de deur. En waar je ook bent, overal hoor je kerstmuziek. Van het ene kerstliedje kan j…

De Oscarwinnaars 1985De Oscarwinnaars 1985De Academy Awards van het jaar 1985. De beste films van dit jaar waren Out of Africa, The color purple, Cocoon, Witness,…
De Oscarwinnaars 1986De Oscarwinnaars 1986De Academy Awards van het jaar 1986. De beste films van dit jaar waren Platoon, Hannah and her sisters, A room with a vi…
Bronnen en referenties
 • www.moviemeter.nl
 • www.imdb.com
Dewittevos (5 artikelen)
Gepubliceerd: 14-12-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.