Kristin Davis als Charlotte York, een terugblik

Kristin Davis als Charlotte York, een terugblik Kristin Davis is een actrice die we beter kennen als 'Charlotte York' uit de serie 'Sex and the City'. In 'Sex and the City' viel ze vooral op door haar sterke traditionele waarden en opinies. Hoe kijkt Kristin terug op de zes seizoenen? Kan ze zich vinden in de kledingstijl van Charlotte? En hoeveel mannen heeft de preutse Charlotte gehad?

Charlotte

Charlotte houdt van traditionele waarden en is perfectionistisch. Ze denkt heel zwart-wit en weigert om zich aan te passen, haar liefdesleven loopt bij gevolg niet van een leien dakje. Toch is ze hardnekkig op zoek naar wat elke vrouw wil in haar leven: een stabiele relatie vol liefde en toewijding. Echter weinig mannen voldoen aan haar onrealistisch beeld van de prins op het witte paard. Na heel wat mislukte pogingen tot het vinden van die ene ware, lijkt het haar toch plots te lukken. Ze ontmoet Dr. Trey MacDougal. Hij leek haar ideale man en al snel besloten ze te trouwen. Iets te snel, zo bleek later. Trey had erectiestoornissen. Charlotte vocht voor haar huwelijk, maar de twee gingen uiteindelijk toch uit elkaar.

Tijdens de scheiding werd ze bijgestaan door Harry Goldenblatt. Hij was het tegenovergestelde van wat Charlotte altijd had gewild, maar bleek toch precies te zijn wat ze nodig had. Charlotte bekeerde zich voor hem tot het Jodendom en de twee huwden.
Charlotte wou nog steeds kinderen, maar ook dit verliep niet zoals gepland. Harry hielp haar bij het verwerken van een miskraam en het koppel koos uiteindelijk voor adoptie. Kort na de adoptie van hun eerste dochter was de overgelukkige Charlotte toch zwanger.

Wat sprak Kristin aan in de rol van Charlotte?

Kristin Davis speelde in Melrose Place een karakter dat moeilijk overweg kon met de andere vrouwelijke karakters. Ze voelde zich hierbij op de set niet goed. Toe ze het script van Sex and the City in handen kreeg, sprak het vriendschappelijke aspect haar direct aan.

De kledingstijl van Charlotte

Van de vier vriendinnen heeft Charlotte de meest volwassen kledingstijl. Ze kleedt zich klassiek en traditioneel, maar toch steeds met een moderne en sexy toets. Haar kledingstijl verandert door de seizoenen heen. Ze begon als een klassiek, Amerikaans meisje, later werd haar stijl wat meer uitgesproken en nog wat later kregen we een meer comfortabelere versie te zien. In de serie zien we Charlotte vaak in creaties van Burburry, Anna Molinari, Moschino, Gucci. Ze draagt vaak juwelen van Cartier.

Kristin zelf zegt dat ze door de show zelfzeker geworden is op het gebied van kledij. Vroeger was ze er niet zo mee bezig, maar door de show durft ze meer. Het enige waar ze wel heel hard moest aan wennen, was aan het lopen op hoge hakken. Na elke seizoen kregen de dames de gelegenheid om de kledij die gebruikt werd voor de serie te kopen. Ze heeft veel kledij van Charlotte gekocht, maar kon zich ook vaak vinden in de kledingstijl van Miranda (Cynthia Nixon).

De mannen

Charlotte speelt in de serie de meest 'preutse' van de vier vriendinnen. Als we alle seizoenen bekijken moeten we toch toegeven dat ze sneller in bed duikt met iemand dan ze zelf zou willen toegeven. Charlotte sliep doorheen de serie met 17 mannen, waaronder natuurlijk Trey en Harry maar ook met een student die haar schaamluizen gaf, een weduwnaar, Mr. Pussy die haar geweldige orgasmes gaf en met een man die in slaap viel tijdens de seks. Verder moest ze ook heel wat mannen (en vrouwen) teleurstellen. Ze wees haar lesbische vriendinnen af, ze beëindigde een date met een agressieve man, ze sliep niet met de tuinman van Trey en ze wou niets beginnen met een getrouwde vriend.

Uitspraken

"Een vibrator belt je niet als je jarig bent, een vibrator stuurt je geen bloemen en je kan een vibrator niet voorstellen aan je moeder."
"Je hebt de helft van de tijd nodig dat je samen was met iemand om over hem te raken".
"Als je een jaar geen seks hebt gehad, kan je terug maagd worden"
"Het enige wat erger is dan 34 en vrijgezel, is 34 en gescheiden"

Biografie Kristin Davis

Kristin werd geboren op 24 februari 1965 in Boulder, Colorado. Ze groeide op in Columbia, South Carolina. Ze studeerde voor actrice aan de Rutgers Univesity. In 1991 verhuisde ze naar Los Angeles om het te maken als actrice. Ze versierde enkele gastrollen, maar het was pas in 1995 dat ze haar eerste grote rol vastkreeg. Ze speelde Brooke Armstrong in Melrose Place. Hier kwam ze ook voor het eerst in contact met Darren Star, hij was indertijd de producer van Melrose Place. Kort daarna kreeg ze het script van Sex and the City in handen. Ze kreeg de rol van Charlotte York en de rest is geschiedenis.
© 2014 - 2024 Edeleu, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie Sex and the City 2recensieFilmrecensie Sex and the City 2Het heeft even geduurd, maar het vervolg Sex and the City 2 bleek enkele jaren na introductie van deel 1 ook nu een succ…
New York City een paradijs voor bezoekersNew York City een paradijs voor bezoekersNew York City, ook wel genoemd de stad die nooit slaapt, en bekend als the Big Apple, herbergt een populatie van ongevee…
Miles Davis - learn the rules, then break themMiles Davis - learn the rules, then break themMiles Davis is een van de bekendste en meest invloedrijke Jazz muzikanten ooit. Zijn carriére is zo lang dat het moeilij…
Welk hotel te kiezen in New York CityWelk hotel te kiezen in New York CityNew York City, ook wel bekend als de stad welke nooit slaapt. En het moet gezegd worden, er is erg veel te zien en te be…
Bronnen en referenties
  • Sex and the City, kiss and tell, boek, HBO
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Kristin_Davis
  • www.imdb.com
Edeleu (9 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Filmsterren
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.