recensie

Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)

Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd) Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijkertijd: de dvd en cd Close-up en de cd Update. De cd die bij de dvd zit, is grotendeels gelijk aan de cd Update. De cd is voornamelijk een akoestische versie van de belangrijkste nummers van de rockplaat Graduated Fool. Maar Update heeft als bonus nog enkele live-versies. De dvd laat optredens van Anouk op diverse Europese festivals zien, clips en bonusmateriaal. De cd Update is een juweeltje. Het is grappig om te horen dat harde rocknummers op Graduated Fool ook overeind blijven in een rustige, akoestische versie. De cd die bij de dvd Close Up zit bevat ook deze akoestische versies, maar houdt op na nummer 7.

Update gaat dan verder met live-versies van eigen nummers, een cover van het REM nummer Losing my religion en de akoestische versie van Between these walls, het nummer dat Junkie XL met Anouk maakte. Met name die laatste twee, Losing my religion & Between these walls, zijn de redenen dat je wat mist als je alleen de cd bij Close Up in je bezit hebt.

Update

 1. Who cares (akoestisch)
 2. Everything (akoestisch)
 3. Too long (akoestisch)
 4. Searching (akoestisch)
 5. Stop thinking (akoestisch)
 6. Wait and see (akoestisch)
 7. Margarita chum (akoestisch)
 8. It wasn’t me (live @ Oosterpoort)
 9. Losing my religion (live @ Oosterpoort)
 10. Michel (live @ Pinkpop)
 11. Between these walls (akoestisch)
 12. Hail (live@ Denk aan Henk)
 13. Searching (live@ Denk aan Henk)

Close up

De dvd neemt je mee langs optredens van Anouk, zwanger van haar tweede kind, op diverse Europese festivals waaronder Pinkpop. De nummers die ze speelt zijn:
 • Everything
 • Too long
 • Don't
 • Nobody's wife
 • Sacrifice
 • Searching
 • Who cares
 • No time to waste
 • R U Kiddin me
 • I live for you

Clips

De dvd bevat ook de video’s die zijn gemaakt sinds het verschijnen van Lost Tracks. Dat zijn dus de clips van het album Graduated Fool: Everything, Hail & I live for you.

Daarnaast zijn er nog vele extra’s te zien: zoals de opnames van 2 meter sessies, een documentaire gemaakt in het begin van haar carrière en voor de fans: de making of I live for you.

Kortom voor de fans zit er niks anders op dan zowel Update als Close Up in hun collectie te hebben. Liefhebbers zijn het beste af met de cd Update.
© 2008 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
R.E.M. – Losing My ReligionR.E.M. – Losing My ReligionDe Amerikaanse rock-band R.E.M. is vooral bekend van de megahit Losing My Religion gezongen door Michael Stipe. De band…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…

Kings of Leon: only by the nightrecensieKings of Leon: only by the nightSensatie Kings of Leon heeft met ‘sex on fire’ opnieuw een sterke hit te pakken. Een nieuwe topplaat afleveren, slechts…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 21-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.