InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)
recensie

Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)

Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd) Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijkertijd: de dvd en cd Close-up en de cd Update. De cd die bij de dvd zit, is grotendeels gelijk aan de cd Update. De cd is voornamelijk een akoestische versie van de belangrijkste nummers van de rockplaat Graduated Fool. Maar Update heeft als bonus nog enkele live-versies. De dvd laat optredens van Anouk op diverse Europese festivals zien, clips en bonusmateriaal. De cd Update is een juweeltje. Het is grappig om te horen dat harde rocknummers op Graduated Fool ook overeind blijven in een rustige, akoestische versie. De cd die bij de dvd Close Up zit bevat ook deze akoestische versies, maar houdt op na nummer 7.

Update gaat dan verder met live-versies van eigen nummers, een cover van het REM nummer Losing my religion en de akoestische versie van Between these walls, het nummer dat Junkie XL met Anouk maakte. Met name die laatste twee, Losing my religion & Between these walls, zijn de redenen dat je wat mist als je alleen de cd bij Close Up in je bezit hebt.

Update

 1. Who cares (akoestisch)
 2. Everything (akoestisch)
 3. Too long (akoestisch)
 4. Searching (akoestisch)
 5. Stop thinking (akoestisch)
 6. Wait and see (akoestisch)
 7. Margarita chum (akoestisch)
 8. It wasn’t me (live @ Oosterpoort)
 9. Losing my religion (live @ Oosterpoort)
 10. Michel (live @ Pinkpop)
 11. Between these walls (akoestisch)
 12. Hail (live@ Denk aan Henk)
 13. Searching (live@ Denk aan Henk)

Close up

De dvd neemt je mee langs optredens van Anouk, zwanger van haar tweede kind, op diverse Europese festivals waaronder Pinkpop. De nummers die ze speelt zijn:
 • Everything
 • Too long
 • Don't
 • Nobody's wife
 • Sacrifice
 • Searching
 • Who cares
 • No time to waste
 • R U Kiddin me
 • I live for you

Clips

De dvd bevat ook de video’s die zijn gemaakt sinds het verschijnen van Lost Tracks. Dat zijn dus de clips van het album Graduated Fool: Everything, Hail & I live for you.

Daarnaast zijn er nog vele extra’s te zien: zoals de opnames van 2 meter sessies, een documentaire gemaakt in het begin van haar carrière en voor de fans: de making of I live for you.

Kortom voor de fans zit er niks anders op dan zowel Update als Close Up in hun collectie te hebben. Liefhebbers zijn het beste af met de cd Update.

Lees verder

© 2008 - 2019 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…
Anouk - To Get Her Together (recensie cd met Down & Dirty)recensieAnouk - To Get Her Together (recensie cd met Down & Dirty)Anouk nieuwste cd To Get Her Together kwam 20 mei 2011 uit. De tracklist van het zevende studioalbum is bekend. Via Twit…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…

Reageer op het artikel "Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: 21-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Special: Anouk
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!