InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)
recensie

Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)

Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife) Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone is haar debuutalbum. Hierop staat ook de megahit Nobody’s wife, die haar doorbraak betekent. Andere singles die zijn uitgebracht van deze cd zijn It's so hard en Sacrifice. De laatste gaat samen met een schattige clip met het hondje Valentijn, nadat de eerste saaie clip door Anouk is afgekeurd. Together Alone is inmiddels grijsgedraaid, maar hij blijft goed. Je hoort dat Anouk nog op zoek is naar haar eigen stijl. Nummers zoals Pictures on your skin, Fluid conduction, Time is al jailer en Mood Indigo passen niet helemaal bij haar stijl. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de enige nummers op de cd zijn waar ze niet zelf aan meegeschreven heeft.

Golden Earring

‘Fluid conduction’ en ‘Mood Indigo’ zijn geschreven door Barry Hay en George Kooymans van de Golden Earring. Zij hebben Anouk min of meer ontdekt. ‘Pictures on your skin’ en ‘Time is a jailer’ zijn geschreven door Frank Carillo.

Deze nummers zijn zeker niet slecht, maar het zijn wel de mindere nummers van het album. Het is niet ‘Anouk’; je voelt de nummers niet.

Sacrifice

Het grappige is dat het nummer Sacrifice ook niet door Anouk geschreven is, maar om één of andere reden wel beter bij haar past. Het nummer wordt ook uitgebracht als single en is een grote hit. De overige nummers, dus ook de grote hit Nobody’s wife, zijn geschreven door Anouk samen met Bart van Veen. Hij zou later nog veel meer teksten met haar schrijven.

Nobody's wife

Sterkste nummers van de cd zijn: ‘Nobody’s wife’, ‘Sacrifice’ en It’s so hard dat ook als single uitgebracht is. Een nummer dat ook lekker blijft hangen is: It’s a shame.

Als je ‘Nobody’s wife’ een lekker nummer vindt, is deze cd zeker een aanrader. Ook leuk om de clips erbij te zoeken, waar een jonge Anouk te zien is.

Together Alone

De cd bevat 11 nummers:
 1. Nobody’s wife
 2. Together Alone
 3. It’s so hard
 4. The other side of me
 5. Pictures on your skin
 6. Sacrifice
 7. Fluid Conduction
 8. My life
 9. It’s a shame
 10. Time a jailer
 11. Mood Indigo

Lees verder

© 2007 - 2019 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…
Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)recensieAnouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het mi…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…
Anouk - zangeres van Nobody's Wife, Michel, Lost en BirdsAnouk - zangeres van Nobody's Wife, Michel, Lost en BirdsNobody’s wife, Michel, Lost en Three Days In A Row: allemaal nummers van Anouk Teeuwe. Dit artikel gaat over haar carriè…

Reageer op het artikel "Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: 21-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Special: Anouk
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!