recensie

Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)

Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife) Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone is haar debuutalbum. Hierop staat ook de megahit Nobody’s wife, die haar doorbraak betekent. Andere singles die zijn uitgebracht van deze cd zijn It's so hard en Sacrifice. De laatste gaat samen met een schattige clip met het hondje Valentijn, nadat de eerste saaie clip door Anouk is afgekeurd. Together Alone is inmiddels grijsgedraaid, maar hij blijft goed. Je hoort dat Anouk nog op zoek is naar haar eigen stijl. Nummers zoals Pictures on your skin, Fluid conduction, Time is al jailer en Mood Indigo passen niet helemaal bij haar stijl. Dat is ook niet zo gek, aangezien dit de enige nummers op de cd zijn waar ze niet zelf aan meegeschreven heeft.

Golden Earring

‘Fluid conduction’ en ‘Mood Indigo’ zijn geschreven door Barry Hay en George Kooymans van de Golden Earring. Zij hebben Anouk min of meer ontdekt. ‘Pictures on your skin’ en ‘Time is a jailer’ zijn geschreven door Frank Carillo.

Deze nummers zijn zeker niet slecht, maar het zijn wel de mindere nummers van het album. Het is niet ‘Anouk’; je voelt de nummers niet.

Sacrifice

Het grappige is dat het nummer Sacrifice ook niet door Anouk geschreven is, maar om één of andere reden wel beter bij haar past. Het nummer wordt ook uitgebracht als single en is een grote hit. De overige nummers, dus ook de grote hit Nobody’s wife, zijn geschreven door Anouk samen met Bart van Veen. Hij zou later nog veel meer teksten met haar schrijven.

Nobody's wife

Sterkste nummers van de cd zijn: ‘Nobody’s wife’, ‘Sacrifice’ en It’s so hard dat ook als single uitgebracht is. Een nummer dat ook lekker blijft hangen is: It’s a shame.

Als je ‘Nobody’s wife’ een lekker nummer vindt, is deze cd zeker een aanrader. Ook leuk om de clips erbij te zoeken, waar een jonge Anouk te zien is.

Together Alone

De cd bevat 11 nummers:
 1. Nobody’s wife
 2. Together Alone
 3. It’s so hard
 4. The other side of me
 5. Pictures on your skin
 6. Sacrifice
 7. Fluid Conduction
 8. My life
 9. It’s a shame
 10. Time a jailer
 11. Mood Indigo
© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…
Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)recensieAnouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het mi…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…

Recensie concert Willy deVillerecensieRecensie concert Willy deVilleWilly deVille in Nederland. Bij toeval was ik aanwezig bij het concert van Willy deVille in de Philip Frederikszaal in E…
Mika - Life In Cartoon MotionrecensieMika - Life In Cartoon MotionWeinig artiesten hebben zoveel succes in zo'n korte tijd als Mika. Begin 2006 was hij nog gewoon de zoveelste afgestudee…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 21-11-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.