InfoNu.nl > Muziek en Film > Muziek > Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)
recensie

Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)

Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost) Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote hit. Veel nummers op deze cd zijn weer geschreven door Anouk in samenwerking met haar vaste tekstschrijver Bart van Veen. Zij trokken zich terug in Hotel New York in Rotterdam om liedjes te schrijven. Op deze cd zijn er ook voor het eerst nummers te vinden die een samenwerking zijn tussen Anouk en haar man Remon Stotijn. De stevige rock die op Graduated Fool te horen was, heeft op deze cd weer plek gemaakt voor poprock. De singles van dit album waren allemaal een groot succes, zoals het lekkere uptempo Girl, dat minstens net zo'n klassieker wordt als 'Nobody's wife'.

Lost

Lost, een mooie ballad, deed het goed in de hitlijsten, nog meer dan de andere twee singles Jerusalem en One word (over een vriend die zelfmoord pleegde). Alhoewel 'One word' ook jaren na de release nog veelvuldig op radiostations gedraaid wordt.

De muziek van het rockende 'Jerusalem' komt uit de handen van Remon Stotijn, maar de Postman hielp ook bij de muziek en teksten van Heaven knows.

Falling sun

Hotel New York is geen cd waar een paar singles opstaan aangevuld met wat mindere nummers. Falling sun is een nummer dat ook zo op single uitgebracht had kunnen worden. Our own love gaat zo te horen over het geluk dat ze nu met haar gezin gevonden heeft. Het is een zoet nummer zonder dat het té wordt.

Het enige nummer dat toch een beetje teleurstelt is I spy, maar met het eind maakt het nummer het toch nog goed.

Clips

Anouk blijkt al vrij snel na de release zwanger. Dit levert een probleem op voor de videoclips. In de clip van 'Girl' danst ze nog vrolijk over het scherm, maar in de clip van 'Lost' zit ze in een opblaasbad, zodat je haar buik niet ziet. De clip bij 'Jerusalem' is nog aparter, omdat dit een animatie is afgewisseld met een aantal shots waarop alleen haar gezicht te zien is. De clip van 'One word' is, passend bij het nummer, vrij sober.

Hotel New York

Het album bevat:
 1. Girl
 2. Heaven knows
 3. More than you deserve
 4. Falling sun
 5. Lost
 6. Alright
 7. Help
 8. Our own love
 9. Jerusalem
 10. One word
 11. I spy
 12. Fading

Lees verder

© 2007 - 2019 Jour, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…
Remon Stotijn, The Anonymous Mis, Postman en PostmenRemon Stotijn, oftewel The Anonymous Mis, is de man achter Postman. Hij is ook de man achter de voorloper: Postmen. Hij…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)recensieAnouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het mi…
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…

Reageer op het artikel "Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jour
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Special: Anouk
Recensies…
Deze rubriek bevat artikelen welke naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in vorm van een recensie bevat.
Schrijf mee!