Remon Stotijn, The Anonymous Mis, Postman en Postmen

Remon Stotijn, oftewel The Anonymous Mis, is de man achter Postman. Hij is ook de man achter de voorloper: Postmen. Hij behaalt grote successen met de groep zoals de hits Cocktail, Crisis en De Bom. Postmen valt na een paar albums uit elkaar en Stotijn besluit alleen verder te gaan onder de naam Postman. Backing vocals worden op zijn eerste album verzorgd door zangeres Anouk waar hij destijds mee getrouwd is, later neemt zijn nieuwe vrouw die taak op zich. In 2011 volgt de cd Apples & Orange. Remon wordt geboren op 27 december 1975 in Suriname. Zijn vader komt uit Suriname, zijn moeder uit Rotterdam. Hij groeit op in Rotterdam. In 1993 wordt de groep Postmen opgericht. De naam Postmen is afgeleid van het nummer African Postmen van Burning Spear. Postmen bestaat dan uit The Anonymous Mis (Remon Stotijn), G-Boah (Gus Bear) en Shy Rock / Rollarocka (Michael Parkinson).

In 1998 komt de eerste cd van Postmen uit getiteld: Documents, een mix van hiphop en reggae. De singles afkomstig van het album: Cocktail, U Wait en Crisis worden stuk voor stuk hits. De groep wint diverse prijzen en stond op diverse grote Europese festivals.

Doe Maar

In 2000 brengen ze samen met Def Rhymz de Doe-Maar cover De Bom uit dat een grote hit wordt. Ze breken intussen met hun platenmaatschappij V2 en tekenen voor hun tweede album bij platenmaatschappij Warner Benelux.

Revivals

Het tweede album komt uit in 2001 Revivals, deze is minder succesvol dan het debuut. Ook bij het derde album Era, uitgebracht in 2003, bleef het grote succes van “Documents” uit.

Producer

Intussen zit Remon niet stil en produceert hij voor onder andere artiesten als U-niq, Def Rhymz, Raymzter en E-life. In 2004 trouwt hij met rockzangeres Anouk. Voor haar album “Hotel New York” schrijft hij twee nummers “Jerusalem” en “Heaven knows”, ook voor haar album "Who's your momma" schrijft hij mee.

Postman

Vanwege problemen binnen de groep en veranderingen in de platenindustrie valt Postmen uit elkaar. Remon Stotijn besluit door te gaan onder de naam Postman en tekent een platencontract bij EMI. Hij brengt in 2006 het album Green uit. Hij ziet deze cd als het vierde Postman-album.

Green

Op het album "Green" zijn backing vocals te horen van zijn toenmalige vrouw Anouk. De eerste single DownHill komt in mei 2006 uit en wordt een bescheiden hit. Andere singles volgen als You make me feel en Gone.

De nummers op zijn album zijn persoonlijk. Zo gaat Worry over het einde van vriendschappen, They know over afgunst en zijn er nummers over ambitie en liefde. De politieke statements van “Documents” zijn meer naar de achtergrond verdwenen.

Maandag 5 mei 2008 werd bekend dat Remon Stotijn en Anouk Teeuwe uit elkaar gaan. Zij hebben samen drie kinderen.

Nieuwe cd

11 september 2009 komt het nieuwe album van Postman uit, genaamd Postman. Ook dit album heeft behalve politieke teksten, persoonlijke teksten. De breuk met Anouk leidt ertoe dat haar ingezongen stukken vervangen worden met de backing vocals van zijn nieuwe vriendin Alyssa Wooter.

Het einde van het huwelijk met Anouk leidde naar eigen zeggen voor de inspiratie van de eerste single Kills Me. Beide artiesten / ex-en komen rond dezelfde periode met een gratis download, single en cd.

Dit is de tracklist:
 1. Kills Me
 2. The Way
 3. Crisis
 4. Sittin’ Around
 5. The Rain
 6. Happy
 7. Crowded
 8. Get Out
 9. Afraid
 10. Wait For Me
 11. The Wind

Apples & Oranges

In november 2011 volgt de cd Apples & Oranges. Postman noemt zich inmiddels niet meer The Anonymous Mis. Naar eigen zeggen is "de tijd van pseudoniemen voorbij". Backing vocals worden wederom verzorgd door Alyssa Wooter. Inmiddels is het stel getrouwd en heet zijn vrouw: Alyssa Stotijn.

Tracklist van het nieuwe album
 1. What A Feeling
 2. Change
 3. Listen
 4. She Knows
 5. Old Album
 6. Video Girl
 7. Disgrace
 8. Days
 9. Carried Away
 10. Light
© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…
Anouk: namen zes kinderen en hun vier vadersZangeres Anouk Teeuwe maakte op donderdag 7 januari 2016 haar zesde zwangerschap bekend. Zes kinderen, van vier verschil…

CD's van Muse: van Showbiz en Absolution tot DronesCD's van Muse: van Showbiz en Absolution tot DronesMatthew Bellamy, Christopher Wolstenhome en Dominic Howars vormen samen Muse. Muse is een band die alternatieve rockmuzi…
Tori Amos: Amerikaanse zangers op pianoTori Amos: Amerikaanse zangers op pianoDe muziek van Tori Amos valt in de categorie singer songwriter. Sommigen zullen haar pianomuziek vergelijken met Kate Bu…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 12-11-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.