recensie

Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)

Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd) Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dvd verschijnt ook in combinatie met een cd onder de titel Lost Tracks. Deze cd bevat demo en live versies van bekende nummers, maar ook nummers die nooit een studio album van Anouk hebben gehaald. Nummers als Break Down The Wall, Love, Redemption, Lovin' Whiskey en Last Time.

DVD

Lost Tracks Clips is de eerste dvd die van Anouk uitkomt met daarop haar videoclips vanaf het begin van haar carriere tot het moment dat de dvd uitkomt in 2002:

  1. Mood Indigo
  2. Nobody's Wife
  3. Nobody's Wife (USA version. Deze clip is speciaal voor Amerika gemaakt)
  4. It's So Hard
  5. Sacrifice (forbidden version. Deze clip heeft Anouk afgekeurd waardoor een nieuwe clip gemaakt moest worden)
  6. Sacrifice (de clip met het hondje Valentijn)
  7. R.U. Kiddin' Me
  8. The Dark
  9. Michel
  10. Don't

CD

De dvd is ook uitgekomen als combinatie met een cd onder de titel Lost Tracks. Op deze cd bevinden zich nog dertien bijzondere nummers:

Break Down The Wall

Dit is een nummer dat Anouk speciaal voor Pepsi in 2000 opnam. Het liedje werd gebruikt in een commercial en kwam uit op single die je alleen via Pepsi kon verkrijgen

Love

De versie op de cd is een akoestische versie voor radio 3FM. Het nummer is nooit op een cd uitgebracht, maar wordt wel eens live gespeeld.

Don’t

Een remix van het oorspronkelijke nummer

Sacrifice

De 'string version' van het oorspronkelijke nummer

Home Is In My Head

Dit nummer heeft Anouk regelmatig gespeeld tijdens live optredens, maar heeft nooit op een studio album gestaan

Redemption

Dit nummer is een duet met Remon Stotijn die op dat moment nog niet haar vriend was. Het nummer werd opgenomen voor het project Social Life dat Remon, alias The Anonymous, heeft begeleid. Het nummer is te vinden op het album Social Life – Various artists dat in 2000 verscheen.

I Alone

Dit nummer is oorspronkelijk van Live, maar heeft Anouk samen met Sarah Bettens (van K’s Choice) gezongen tijdens opnames van het tv-programma 2 meter sessies. Naar aanleiding van deze actie heeft Anouk later ook nog met de band Live zelf gezongen.

Nobody’s wife

Dit nummer is op deze cd de reggae-versie die Anouk eveneens bij 2 meter sessies zong.

Lovin’ Whiskey

Dit nummer is oorspronkelijk van Rory Block. Anouk zingt deze cover af en toe tijdens optredens, maar wordt nooit op een studio album geplaatst. Wel wordt het nummer geplaatst als extra track op de single van The Dark.

Last Time

Dit nummer heeft Anouk nooit op een album uitgebracht, maar verschijnt wel al b-side op de single R U Kiddin’ Me

It’s So Hard

Op deze cd staat de versie die Anouk zong tijdens de opnamens van 2 meter sessies.

Break Down The Wall

Voor de tweede keer op de cd Lost Tracks, maar dit maal de akoestische versie die opgenomen werd bij Veronica FM

Don’t

Eerder op Lost Tracks te vinden in een remix, maar ook in een akoestische versie

In The Sand

R U Kiddin’ Me

Deze twee laatste nummers zijn de oorspronkelijke demo’s die Anouk in portugal maakte met haar vaste tekstschrijver Bart van Veen. De kwaliteit van het geluid is niet perfect, maar wel ontzettend leuk om de oorspronkelijke demo versies te horen.
© 2008 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)recensieAnouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijke…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…
Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)recensieAnouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het mi…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Drukspel maakt Pianoklanknieuws uitgelichtDrukspel maakt PianoklankEen nieuwe aanslagsmethode, gericht op de ontwikkeling van het Toucher! Een doorbraak in de aanslagscultuur!!! Moeite uw…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.