recensie

Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything)

Anouk - Graduated Fool (recensie cd met Everything) Het derde studio-album van Anouk is Graduated Fool. Deze cd uit 2002 heeft in vergelijking met haar andere albums het minste succes gehad. Toch is dit niet terecht. Alle liedjes op de cd zijn op één na geschreven door Anouk met haar vaste tekstschrijver Bart van Veen. Het laatste nummer ‘Bigger side’ is geschreven door Sarah en Gert Bettens, beter bekend als K’s Choice. Singles van dit album zijn: Everything, Hail, I live for you en Margarita Chum. Graduated Fool is een echt rockalbum met veel harde nummers. Deze derde cd van Anouk is in twee uitvoeringen uitgebracht: een wit en een zwart hoesje. Wie er echt op tijd bij was, heeft een zwart of wit special edition hoesje.

Hail

Graduated Fool rockt, maar er staan ook genoeg rustige nummers op zoals Hail, Margarita chum en Bigger side. Tussen de rustige nummers zit een juweeltje: Graduated Fool. Onbegrijpelijk dat dit nummer niet op single is uitgebracht. Dat geldt wel voor de rocknummers Everything en I live for you.

Everything

‘Everything’ werd uitgebracht als voorloper op het album en deed het redelijk in de hitlijsten. Terecht want is een lekker rocknummer, dat geldt ook voor Who cares en Too long.

Graduated Fool is een ontzettend goede cd, die door het publiek werd ondergewaardeerd. Het is een cd waar sommigen misschien aan moet wennen, vooral als je meer van poprock dan van rock houdt.

Clips

Zoals eerder vermeld werden er van deze cd slechts drie nummers uitgebracht als single. Bij deze singles zaten wel leuke clips. In de clip van het nummer 'Everything' zie je Anouk in een soort psychiatrische instelling, waar ze helemaal uit haar dak gaat. 'Hail' gaat juist samen met een hele lieve clip waar je Anouk met haar zoontje Benjahmin in de natuur ziet lopen.

I live for you

'I live for you' had het minste succes, dat erg zonde is omdat er een fantastische clip bij zit. Rosto A.D. is verantwoordelijk voor deze clip. Hij maakte ook de clip bij het nummer 'The dark', afkomstig van het album Urban Solitude. In de clip van I live for you zie je Anouk naakt onder water. Het is een beetje alsof ze in een baarmoeder zit en ze aan het eind van de clip geboren wordt.

Margarita Chum heeft geen clip.

Graduated Fool

Het album bevat:
 1. Too long
 2. Everything
 3. Hail
 4. Who cares
 5. Graduated Fool
 6. Stop thinking
 7. No time to waste
 8. Searching
 9. Margarita chum
 10. I live for you
 11. Bigger side
© 2007 - 2024 Jour, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)recensieAnouk – Update en Close up (recensie cd en dvd)Anouk Teeuwe heeft een aantal albums uitgebracht dat geen studioalbums zijn. In 2004 komt ze met twee releases tegelijke…
Anouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)recensieAnouk - Hotel New York (recensie cd met o.a. Lost)Hotel New York kwam uit in 2004 en was een groot succes. Vooral de nummers ‘Girl' (girl, girl) en 'Lost' waren een grote…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…
Anouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)recensieAnouk - Lost Tracks (recensie dvd en cd)Anouk brengt in 2002 haar eerste dvd uit getiteld Lost Tracks Clips. Deze dvd bevat haar video clips tot die tijd. De dv…

Recensie concert Willy deVillerecensieRecensie concert Willy deVilleWilly deVille in Nederland. Bij toeval was ik aanwezig bij het concert van Willy deVille in de Philip Frederikszaal in E…
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Jour (127 artikelen)
Laatste update: 08-03-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.