Anouk: namen zes kinderen en hun vier vaders

Zangeres Anouk Teeuwe maakte op donderdag 7 januari 2016 haar zesde zwangerschap bekend. Zes kinderen, van vier verschillende mannen. De vaders zijn in chronologische volgorde Remon Stotijn, rapper Unorthadox, de Rotterdamse basketballer Seraino Dalgliesh en haar zoons basketbalcoach Dominique Schemmekes. In juni 2016 werd dochter Jelizah Rose geboren, Anouks tweede dochter. Een overzicht van haar relaties, de namen en de geboortedatums van haar kinderen en overige relationele bijzonderheden, zoals haar huwelijk met haar vroegere manager Edwin Jansen en de affaire met popjournalist Leon Verdonschot.

Kinderen Anouk met Remon Stotijn

Remon Stotijn (Suriname, 27 december 1975) was als The Anonymous Mis voorman van de Nederlandse succesvolle hiphopformatie Postmen in de negentiger jaren van de vorige eeuw. Later ging hij solo verder als Postman. Acht jaar lang was hij samen met Anouk, hij trouwde met haar op 16 maart 2004. In het voorjaar van 2008 ging het stel uit elkaar. Uit deze relatie zijn Anouks eerste drie kinderen geboren.

Kind 1. Benjahmin Kingsley Stotijn

Het eerst en oudste kind van het stel is Benjahmin Kingsley. De eerste zoon van Remon en Anouk werd geboren op 18 april 2002.

Kind 2. Elijah Jeremiah Stotijn

Na Benjahmin Kingsley volgde opnieuw een zoon, die ter wereld kwam op 5 december 2003.

Kind 3. Phoenix Ray Stotijn

Hun enige dochter zag het levenslicht op 3 juni 2005.

Kind met Unorthadox

Robert Coenen (1981), beter bekend als rapper Unorthadox was de volgende geliefde van Anouk. Ze waren geen onbekenden voor elkaar, Dox, zoals zijn bijnaam luidt speelde in 2000 al mee in de videoclip van het liedje Michel, een track van het album Urban Sollitude. Ze hadden een relatie van 2009 tot 2011, Anouk liet ondertussen die bijnaam van Dox in grote zwarte letters onder elkaar op haar onderarm tatoeëren, duidelijk zichtbaar tijdens elk optreden. Overtuigd als ze was in deze ware liefde.

In het vroege voorjaar van 2011 kapte Anouk de verhouding af, toen bleek dat Unorthadox vreemdging. Op 8 april dat jaar belde Giel Beelen haar in zijn ochtendprogramma, om Anouk te feliciteren met haar 36ste verjaardag. Daarop ging hij dieper in op de breuk met Dox. Geëmotioneerd vertelde ze dat het zeker geen slippertje van hem was geweest. "Hij is keihard vreemdgegaan met acht vrouwen, het gebeurde in mijn huis, en ik kende de vrouwen allemaal."

Op de zaterdag voor dat telefoongesprek werd de documentaire Who the f*uck is Dox? uitgezonden door BNN, waarin hij het bedrog toegaf. In een gesprek met De Telegraaf in die dagen zei Dox daarover: "Onze relatie was voor de buitenwereld te mooi om waar te zijn. Maar op cruciale momenten hebben wij de zeilen niet bijgezet. Ik kan niet anders dan een bepaalde zwakte toegeven, en ik heb oprecht spijt dat ik de mist in ben gegaan. Daar zal ik mijn leven lang nog mee zitten.”

Ruim tien jaar eerder, tijdens de clipopname beleefde het stel drie heftige dagen, later door Anouk verwoord in de track Three days in a row. Anouk vond toen de zes jaar leeftijdsverschil (Dox was 18) te groot voor een relatie. De uiteindelijke breuk werd omgezet in het nummer Down en dirty, dat op haar zevende studioalbum To Get Her Together (release 2011) belandde.

Kind 4. Jesiah Dox Coenen

Ook uit de relatie met Dox ontstond een kindje, op 31 maart 2010 werd Jesiah Dox Coenen geboren. Anouk had voor haar vierde kindje en derde zoon de naam Jesajah bedacht. In de diverse media werd die naam echter verkeerd gespeld als Jesiah. Dat vond ze eigenlijk leuker, waarop ze de naam aanpaste.

Kind met Seraino Dalgliesh

Eind maart 2014 plaatste Anouk op Twitter en Facebook een foto van haarzelf met een bolle blote buik. Ze meldde dat ze in verwachting was van het vijfde kind, een jongetje. Kees Koning, haar manager liet weten dat ze in de zomer uitgerekend zou zijn. In de media werd het nieuws over de nieuwe zwangerschap met scepsis ontvangen, men had het over een oude foto en een vroege 1 aprilgrap. Tot ver na de geboorte bleef onduidelijk wie de vader was.

Kind 5. Sion Jethro
Op 29 juni 2014, net na de 2-1 winst van Nederland op Mexico (WK Brazilië) liet Anouk op Facebook weten dat die dag haar vierde zoon Sion Jethro ter wereld was gekomen. 'Sion Jethro is happy too, in his dreams. #netherlandsVmexico,' luidde het bijschrift bij een foto van het baby'tje, getooid met medaille aan een rood-wit-blauw gekleurd lint, op een oranje onderkleed.

Op 25 augustus 2014 werd in RTL Boulevard onthuld dat Seraino de vader van Sion Jethro was. Kees Koning in dat programma: "Ik kan bevestigen dat Seraino de vader is. Hij wilde niet in de publiciteit. Wij hoopten dat iedereen dat zou respecteren, maar dat bleek dus onmogelijk. Ze zijn heel gelukkig met elkaar en dolblij met Sion. Alles gaat hartstikke goed. Verder hopen Anouk en Seraino dat de media ze nu met rust wil laten."

Kind met Dominique Schemmekes

In februari 2015 werd duidelijk dat de op dat moment 21-jarige Dominique Schemmekes de nieuwe man in het leven van Anouk was. Niets verbloemend zoals gebruikelijk postte ze een foto op Instagram: "Ik wil God en je ouders bedanken voor het creëren van jou en je lippen."

In een interview met de Belgische krant Het Laatste Nieuws van 28 november 2015 vertelde ze over de kennismaking. "Hij is heel lief, heel verantwoordelijk. En hij ziet er ook nog eens prachtig uit, ik leerde hem kennen via de Instagram. Ik val op lange mannen, en dan is basketbal zeer prettig. Mijn zonen spelen het en ik vond het nooit een probleem om naar die wedstrijden te gaan. Ik keek mijn ogen uit. En op een gegeven moment zag ik op de Instagram van mijn zoon een zekere Dominique reageren en ik dacht: wie is dat? 'Nou', zegt hij, 'dat is mijn coach.' Ik dacht: daar ga nog wel wat vaker naar kijken."

Zes kinderen

Van het één kwam dus het ander. "Máár, ik hou wel altijd rekening met mijn kinderen. Als ik zou voelen dat het niet goed is voor hen had ik dit nooit gedaan.

Kind 6. Jelizah Rose

Inmiddels 40 jaar oud liet Anouk op 7 januari 2016 weten dat ze zwanger was van haar zesde kind. Vader Dominique Schemmekes noemde ze op die begeleidende foto The Notorious B.I.G.. Anouk tagde de post met #6.

De nieuwe zwangerschap was ditmaal geen verrassing. Zo werd er al volop gespeculeerd tijdens de liveshow van The Voice of Holland van 18 december. Coach Anouk bleef die avond stoïcijns zitten, toen haar protegé Neda de show moest verlaten. Normaal wordt er dan opgesprongen en geknuffeld. Ze wilde blijkbaar haar zwangerschap nog niet publiekelijk tonen.

Anouk vertelde dat ze al langer probeerde een kind te krijgen met Dominique. Zij was zeker dat ze een baby wilde met hem. "Ik begrijp hem ook wel, die wil dat ook zelf een keertje meemaken, voelen en ervaren. Dus ik heb gezegd: Nou ja, als dat er één is, dan wil ik nog wel een keer proberen." In maart 2016 maakte ze al bekend dat ze opnieuw een dochtertje op de wereld zou zetten, die uiteindelijk op 23 juni 2016 werd geboren. Een dag later postte Anouk een foto van Dominique met de pasgeboren Jelizah Rose op Facebook. "My life is just unbelievable. We are so madly in love ❤️ Jelizah Rose'', luidde de begeleidende tekst.

College Tour

Op 7 november 2014 was Anouk te gast in College Tour, het interviewprogramma van presentator Twan Huijs. Ze liet zich daar onder meer uit over haar kinderrijke gezin. "'Toen ik getrouwd was met mijn ex (Remon Stotijn) hebben we een groot huis gekocht met elf kamers en die wilde ik vullen. Als je mij een aantal jaar geleden had verteld dat ik in 2014 vijf kinderen zou hebben van drie verschillende mannen, dan had ik je hard uitgelachen."

Over haar vijfde zwangerschap die leidde tot de geboorte van Sion Jethro: "Het is niet bewust gegaan." Anouk vindt de opvoeding op het moment van de College Tour opnamen pittig. "Vooral nu die kleine 's nachts wakker is, maar het is minder heftig dan als je in een relatie zit die niet goed werkt. Dan kun je het beter alleen doen."

Relaties/affaires Anouk

Anouk was tot 1998 korte tijd getrouwd met Edwin Jansen, haar manager in die tijd. Daarna kreeg ze iets met Satindra Kalpoe, de drummer van haar band op dat moment. Samen met Anouk en tekstschrijver Bart van Veen schreef hij de hit Nobody's Wife. In 2000 kwam daarop Remon Stotijn in Anouks liefdesleven, met wie Anouk opnieuw in het huwelijksbootje stapte, haar tweede en laatste huwelijk.

Leon Verdonschot

In een interview met Antoinette Scheulderman in het Volkskrant Magazine van zaterdag 7 februari 2015 onthulde de Limburgse popjournalist, schrijver en documentairemaker Leon Verdonschot dat hij een affaire had met Anouk Teeuwe. Dit speelde zich in de periode af ruim voor de geboorte van Sion Jethro.

Toen Anouk bekendmaakte zwanger te zijn van haar vierde en de vader aanvankelijk niet bekend wilde maken schrok Leon niet. "Nee, dat was al maanden later. Ik heb er wel een grap over gemaakt. Als-ie kaal is en een Limburgs accent heeft wil ik een omgangsregeling."
© 2016 - 2024 Kroezenier, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Anouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)recensieAnouk - Urban Solitude (recensie cd met o.a. Michel)De tweede cd maken, na een succesvol debuut, zorgt bij de meeste artiesten voor druk. Niet bij Anouk, die zich in 1999 m…
Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk - Who's Your Momma (recensie cd met Good God)Anouk is terug! Niet met een Hotel New York II, maar met een totaal nieuwe sound. Het album Who’s Your Momma ligt sinds…
Anouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)recensieAnouk - Together Alone (recensie cd met o.a. Nobody's Wife)Anouk Teeuwe is een onbekende tot 1996. Dan komt voorlopend op het album de single Mood Indigo uit. De cd Together Alone…

The Backstreet BoysThe Backstreet BoysDuizenden gillende meiden die in katzwijm vallen. Het gebeurde allemaal in de jaren 90 toen de boyband The Backstreet Bo…
Haevn, electrodance-popduo, reclamecomponisten en poptalentHaevn, electrodance-popduo, reclamecomponisten en poptalentHaevn is een Nederlands electrodance-popduo, door popkenners eind 2015 bestempeld als één van de poptalenten voor 2016.…
Bronnen en referenties
 • http://www.parool.nl/parool/nl/23/MUZIEK/article/detail/262051/2009/09/17/Postman-Acht-jaar-lang-is-geen-kattenpis.dhtml
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/3946872/2015/04/08/Jarige-Anouk-40-verliefd-op-jongste-zoontje-Sion-Jethro.dhtml
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3784896/2014/11/07/Anouk-Ik-wilde-veel-kinderen-van-een-man.dhtml
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Unorthadox
 • http://www.3fm.nl/nieuws/detail/350168/Anouk-vertelt-haar-verhaal-bij-Giel-op-3FM
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/4197271/2015/11/28/Anouk-Ik-vond-mijn-vriend-op-Instagram-van-mijn-zoon.dhtml
 • https://www.veronicamagazine.nl/nieuws/4509-anouk-bevallen-van-vijfde-kind
 • http://www.rtlnieuws.nl/boulevard/entertainment/seraino-dalgliesh-vader-anouks-vijfde-kind
 • http://www.hln.be/hln/nl/944/Celebrities/article/detail/2539877/2015/11/28/Anouk-Ik-vond-mijn-vriend-op-Instagram-van-mijn-zoon.dhtml
 • http://www.ad.nl/ad/nl/1002/Show/article/detail/4219754/2016/01/06/Anouk-zwanger-van-zesde-kindje.dhtml
 • http://www.1limburg.nl/leon-verdonschot-had-relatie-met-anouk
 • https://www.facebook.com/anouk/photos/a.406908662374.184723.26707497374/10154346129962375/?type=3&theater
Kroezenier (91 artikelen)
Laatste update: 27-06-2016
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Artiesten
Bronnen en referenties: 12
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.