recensie

The Baseballs - Strike: onvervalste rock-n-roll, voc-n-roll

The Baseballs - Strike: onvervalste rock-n-roll, voc-n-roll The Baseballs - Strike: onvervalste rock-n-roll, voc-n-roll. Strike is de debuut cd van de Duitse rock-n-roll band The Baseballs. Het is een vrolijk album dat voor zomervreugde zorgt en waarbij je haast niet stil kan blijven zitten. De drang om ritmisch mee te bewegen is groot. Of nog sterker: het is om te swingen, gooi je benen maar in de lucht. Het album is onvervalste rock-n-roll van Duitse bodem. Dat verbaast. Wie had durven vermoeden dat Duitsers onversneden rockabilly kunnen maken?

The Baseballs - Strike

The Baseballs is een driemanformatie van Duitse bodem. Ze noemen zich Sam, Digger en Basti. Hun echte namen zijn respectievelijk Sven Budja, Rüdiger Brans en Sebastian Raetzel en ze komen uit Reutlingen, Rheine in het Münsterland en Magdeburg. Ze liepen elkaar tegen het lijf in 2007 in de keuken van een repetitieruimte in Berlijn, waar veel heavy metal bands hun kunsten oefenden. Het klikte meteen tussen de mannen met bakkebaarden, een verkuif en een kammetje in hun achterzak om hun kuif op achteloze wijze mee in model te brengen. Hun uiterlijk weerspiegelde hun voorliefde voor rock-n-roll. Er was een muzikale match. Na een paar keer samen geoefend te hebben, richten ze The Baseballs op.

Covers van popmuziek in een fifties rockabilly restyle

Het debuutalbum Strike van de The Baseballs is een selectie van covers van bekende popsongs, die ze gerestyled hebben in onvervalste jaren '50 en '60 rock-n-roll, of voc-n-roll, zoals zij hun stijl noemen waarbij vocals centraal staan: vocals & rock-n-roll. Hun stemmen kleuren fantastisch samen. De muziek heeft absoluut wat weg van Elvis Presley. De zangers worden tijdens optredens en studio-opname´s ondersteund door een professionele band.

Op de album zijn covers van Umbrella van Rihanna en Hot'n Cold van Katy Perry, maar in een geheel nieuw jasje. Het nummer Umbrella zoals Rihanna dat uitvoert is lijzig en kleurloos. Nadat de jongens van The Baseballs het nummer onder handen hebben genomen, is het een briljant nummer. De fifties rockabilly van deze vetkuiven is vlot, vrolijk en zeer aanstekelijk. Rockabilly is weer helemaal hip.

Ze kunnen niet van iedere willekeurige song een rockabillyversie maken, maar ze moeten - zoals ze zelf zeggen in een interview - meteen een klik hebben met het nummer. Het is dus geen formule dat bij iedere hit werkt. Basti (26), Digger (26) en Sam (24) oogsten enorm veel succes in heel Europa en hun cover van Rhianna's Umbrella had op 19 mei 2010 al meer dan 8 miljoen hits op YouTube en de teller stond op 4 september 2015 op meer dan 23 miljoen.

Eindoordeel

De muziek van de vetkuiven ligt lekker in het gehoor en swingt de pan uit. Het debuutalbum is een absolute aanrader. Het geld is het dubbel en dwars waard. Gooi je heupen maar los!

Een aantal reacties op YouTube
 • The new elvis are born!
 • This is awsome! The rock stars are born
 • these guys are just fantastic, they can make the worst that modern music can do sound absolutely brilliant!!!!
 • The truth is the truth; I don't love rock&roll, neither rockabilly, but i have to admit this is great.
 • You guys are great! I love how you make the 50's alive again! Your concert in Amsterdam this Monday was amazing! ^^
 • Normally I would agree with you as most manufactured music is terrible, however this is amazing. They are bringing back the music of the 50s as it still appeals today and they have done a fantastic job. Everyone knows a record company is behind this, but it doesn't matter because people enjoy it.

Songs

 1. Umbrella
 2. Love In This Club
 3. Hey There Delilah
 4. Bleeding Love
 5. Hot Ďn Cold
 6. I Donít Feel Like Danciní
 7. Donít Cha
 8. Letís Get Loud
 9. Angels
 10. Crazy In Love
 11. This Love
 12. The Look

Credits

 • Gitaar: Lars Vegas en E. McHoll
 • Piano: J. Miserre, E. McHoll en A. John
 • Bas: K. Wendling, Lars Vegas en E. McHoll
 • Drums: T. Svensson en T. Fietz
 • Harmonica: Digger
 • Vrouwelijke backings: E. Jagun
© 2010 - 2020 Tartuffel, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Bowlingtermen of hoe kan ik meepraten na een avondje bowlenStrike, spare, turkey. Waar hebben ze het over? Hier een korte uitleg over het hoe en wat van de bowlingtermen.
Runescape level 1-99 Magic GuideRunescape is een spel beheert door Jagex ltd en behoort tot een van de grootste online spellen die er tot nu toe uitgeko…
Counter-Strike: Global Offensive (PC)Counter-Strike: Global Offensive is een FPS (First Person Shooter) dat op 21 augustus 2012 is uitgebracht door Valve Cor…
Informatie over laserpistolenBijna iedereen heeft een jeugdherinnering aan laserpistolen. Spelen in Laser Quest-hallen of thuis met pistool en harnas…

Stevie Wonder, Original Musiquarium IrecensieStevie Wonder, Original Musiquarium IStevie Wonders fameuze platenmaatschappij Motown kwam in 1982 met het verzamelalbum Original Musiquarium I . Oorspronkel…
recensieMuziekrecensie: Beautiful songs of Israel - ArtiestenMet de cd 'Meitav sjieree erets jisraeel hajafee' (Beautiful songs of Israel) wordt de luisteraar getrakteerd op mooie I…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "The Baseballs - Strike: onvervalste rock-n-roll, voc-n-roll"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Tartuffel
Laatste update: 30-08-2020
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Muziek
Bronnen en referenties: 1
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.
Schrijf mee!