Welke tv-gids is het beste voor mij?

Welke tv-gids is het beste voor mij? Je wilt graag een tv-gids kopen, of zelfs een abonnement afsluiten, maar welke kun je nou het beste kiezen? Aan het eind van dit artikel zul jij een goed geïnformeerde keuze kunnen maken in de jungle der tv-gidsen. Kijk welke het beste bij jou past, zoek een goede aanbieding, en je hoeft voorlopig geen zorgen meer te maken!

VARAgids

De VARAgids richt zich op mensen van alle leeftijden en alle lagen van de samenleving. Naast de gebruikelijke televisie- en radioprogramma's worden er ook een groot aantal films besproken die die week op tv komen. Ook staan er diverse artikelen in met achtergrondinformatie over de programma's en films op tv en columns over actuele zaken.

Veronica Magazine

Veronica Magazine richt zich op jongeren. Het is het grootste betaalde tijdschrift van Nederland. Naast de televisie- en radioprogramma's kun je er ook veel terugvinden over sport, kleding, spellen, muziek, uitgaan, en interviews met bekende mensen.

TrosKompas

TrosKompas richt zich op gezinnen. Het is qua fysieke grootte de kleinste gids van Nederland. Naast de televisie- en radioprogramma's wordt er achtergrondinformatie geboden over de programma's die worden uitgezonden die week en een aantal lifestyle-rubrieken.

Avrobode

Avrobode richt zich op een breed publiek van alle leeftijden en lagen van de samenleving. Naast de televisie- en radioprogramma's worden er suggesties geboden omtrent vrijetijdsbesteding.

VPRO Gids

VPRO Gids richt zich vooral op de "bewuste" mens. Met "bewuste" mens worden mensen bedoeld die een relatief grote waarde hechten aan milieu, duurzaamheid, ontwikkelingshulp, etc. Naast de televisie- en radioprogramma's wordt er vooral aandacht besteed aan de films die die week op televisie komen. De publieke omroepen krijgen relatief meer aandacht dan de commerciële omroepen.

Televizier

Televizier richt zich op een breed publiek van alle leeftijden en lagen van de samenleving. Televizier bevat de programmagegevens van maar liefst 87 televisiezenders. Hiernaast wordt er achtergrondinformatie geboden over de programma's, films, acteurs, en andere zaken rondom wat er die week op televisie te zien is.

NCRV-gids

NCRV-gids richt zich op een Christelijk publiek. Naast de televisie- en radioprogramma's staan er onder andere interviews, achtergrondartikelen en lezersbrieven in.

TV Krant

TV Krant richt zich op een breed publiek van alle leeftijden en lagen van de samenleving. Naast de televisie- en radioprogramma's wordt er achtergrondinformatie over films en series geboden, en staan er recensies van dvd's, spellen en cd's in. Dit is overigens ook de goedkoopste tv gids van Nederland.

KRO Magazine

KRO Magazine richt zich op een publiek in de leeftijd 40+ en in het bijzonder op een katholiek publiek. Naast de televisie- en radioprogramma's is er aandacht voor achtergrondinformatie over de programma's en spirituele rubrieken.

Mikro Gids

Mikro Gids richt zich op een katholiek publiek. Mikro Gids is qua formaat klein en zwart-wit gedrukt. Het is na Veronica Magazine de grootste tv-gids qua oplage. Naast de televisie- en radioprogramma's is er onder andere aandacht voor interviews met bekende mensen.

Totaal TV

Totaal TV richt zich op digitale televisie kijkers. Totaal TV bevat de programmagegevens van maar liefst meer dan 100 televisiezenders. Hiernaast is er ruimte voor onder andere tests en interviews. Totaal TV komt eens per twee weken uit.

TVFilm

TVFilm richt zich op mannen en gezinnen met kinderen. Naast de televisie- en radioprogramma's is er onder andere aandacht voor spellen, gadgets en sport. TVFilm komt eens per twee weken uit.

Visie

Visie richt zich op een Christelijk publiek van alle leeftijden. Naast de televisie- en radioprogramma's is er onder andere aandacht voor achtergrondinformatie bij de programma's die die week op tv zijn en tips omtrent wat te kijken en luisteren.

Aanbiedingen

Het is zeer aan te raden om op zoek te gaan naar een goede aanbieding wanneer je een abonnement wilt afsluiten. Vrijwel altijd zijn er goede aanbiedingen te vinden waarbij je de tv-gids voor een bepaalde periode goedkoper ontvangt, of je een bepaald product gratis krijgt bij het afsluiten van een abonnement voor een bepaalde periode. Dit kan vaak meer dan de helft van de kosten schelen!
Naast deze papieren gidsen hebben de meeste tv-gidsen ook een online tv-gids die gratis bekeken kan worden. Een aantal hiervan beperken zich tot het aanbod van een aantal zenders (waardoor bijvoorbeeld RTL, SBS 6 en NET 5 niet zijn opgenomen) en/of tot het aanbod van wat nu, vandaag en morgen op tv is.
© 2013 - 2024 Good-info, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ontdek Parijs per tourOntdek Parijs per tourHoe kun je het beste Parijs ontdekken? Bij een bezoek aan Parijs heb je veel opties waar je uit kunt kiezen. De meeste t…
Tuindieren gids - Richard LewingtonrecensieTuindieren gids - Richard Lewington‘Handige gids om 500 soorten tuindieren te herkennen.’ Dat is de ondertitel van dit handzame boek met de hoofdtitel 'Tui…
Dinercheque: waar te koop en bij welke restaurants besteden?Dinercheque: waar te koop en bij welke restaurants besteden?De Nationale Dinercheque wint snel aan populariteit. Het is een prima cadeau voor mensen die houden van lekker eten en d…
Bakugan speelgoed: het assortimentBakugan speelgoed verovert met rasse schreden de Nederlandse speelgoedmarkt. De oorsprong van Bakugan ligt in Canada en…

KRO's Over de streepOver de streep is een televisieprogramma van de KRO dat wordt uitgezonden op Nederland 3. Presentator Arie Boomsma is aa…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lusi, Rgbstock
Good-info (13 artikelen)
Gepubliceerd: 17-04-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.