Verliefd op Ibiza

Verliefd op Ibiza, de blikvanger van SBS6. De serie is gebaseerd op de gelijknamige film Verliefd op Ibiza, geproduceerd door Johan Nijenhuis. De Nederlandse dramaserie speelt zich af op het eiland Ibiza. Het Spaanse eiland Ibiza in de Middellandse Zee is een populaire vakantiebestemming voor veel jongeren, vooral vanwege het drukke nachtleven. Volg de romantische scènes van Nederlandse personages op Ibiza vanaf 26 oktober 2013 iedere zaterdag op SBS6.

Verliefd op Ibiza, de serie

Volg het leven van een aantal Nederlanders in Ibiza. Verliefd op Ibiza is gebaseerd op de gelijknamige film, geproduceerd door Johan Nijenhuis. Het grootste deel van de cast uit de gelijknamige film speelt opnieuw een personage in deze serie. Regelmatig zullen er nieuwe karakters Ibiza bezoeken met een eigen avontuur. Verder zal er een verhaal zijn met de bekenden welke al eerder in de film te zien geweest zijn.

De kinderen van Zara logeren de hele zomer bij Lex, Opa Lex heeft het echter erg druk met zijn eigen chaotische leventje. Hierdoor worden ze bij Karla gebracht, de oma van Kevin. Wanneer Zara de kinderen wil op halen blijken haar huwelijksproblemen nog niet helemaal opgelost te zijn.

Jacky geeft haar leven op in Nederland om samen te gaan wonen met oudere rockster Lex. Bibi is nooit eerder verliefd geweest totdat ze Sjoerd tegen het lijf loopt. Samen spreken ze af dat ze niet verliefd zijn en geen relatie hebben. Ze mogen dus alles uithalen, maar is dit wel z'n gemakkelijk idee?

Irma, de vriendin van Jacky, komt in een aparte situatie terecht wanneer ze Jacky wil opzoeken op Ibiza. Verder ontmoet Lars een meisje waarvan hij erg onder de indruk is.

Afleveringen Verliefd op Ibiza

Aflevering 1: 'Terug naar Ibiza' 26 oktober 2013
Jacky besluit na een jaar na haar vakantie op Ibiza, terug te keren naar haar liefde Lex die op het eiland woont. Ze heeft geen idee wat ze moet verwachten van de terugkeer. Lex is door het dolle heen als ze eenmaal aankomt, maar het grote feest wat hij heeft georganiseerd, vindt Jacky totaal niet leuk. Ze had gehoopt op een rustig samen zijn en dit zorgt ervoor dat Jacky gaat twijfelen of de relatie tussen haar en Lex wel gaat slagen. Lex is er echter heilig van overtuigd dat het helemaal goed komt tussen de twee. Als hij hoort dat een waarzegster heeft voorspelt dat Jacky zwanger raakt, besluit hij dat dit een geweldig idee is.

DJ LO-tus, die ook wel Lo wordt genoemd, botst op het vliegveld met zijn koffie tegen Suus aan. Suus, die als serveerster op het eiland komt werken, weet niet dat Lo een groot artiest is. Lo draait die avond op het eiland en valt als een blok voor de verlegen Suus. Ondertussen draait de stoere Stella, die net is gedumpt door haar rijke coureur, ook om Lo heen. Helaas loopt Stella een blauwtje, want Lo vraagt Suus mee uit.

Zara wil dat Jasper en Sem, die bij Lex logeren niet constant achter de spelcomputer zitten en Lex zorgt ervoor dat Bibi de jongens meeneemt naar het strand. Bibi maakt op het strand kennis met strandtenteigenaar Sjoerd. Allebei zijn ze totaal niet uit op een relatie, maar genieten wel van het leven. De twee starten een affaire.

Lars krijgt de taak om de doofstomme danseres Yasmin te begeleiden. Hij ontdekt dat communiceren met een doof meisje helemaal niet zo moeilijk is en krijgt gevoelens voor haar.

Aflevering 2: 'Zon, zee, strand en seks' 2 november 2013
Jacky is in de weer met thermometers om haar temperatuur bij te houden. Ze wil graag vrijen met Lex op het moment dat ze het meest vruchtbaar is, omdat ze graag een liefdesbaby willen. Als het moment daar is, komt het voor beiden totaal niet uit. Lex ergert zich dood dat alles zo geforceerd moet. Na een kleine ruzie besluiten ze dat het lot mag beslissen of ze ouders zullen worden.

Irma gaat naar huis, maar wordt op het vliegveld aangezien voor iemand anders. Jacky neemt ondertussen Lovisa, de look-a-like van Irma mee naar huis. Irma belandt in een kookprogramma voor het goede doel en wordt aangezien voor een grote ster. Als Irma en Jacky erachter komen hoe de situatie in elkaar zit, doen ze er alles aan om Irma en Lovisa weer om te wisselen.

Voetballer Marco de Wit is naar Ibiza gekomen met zijn persoonlijke assistent Ernst. Via hem regelt hij een afspraak met Stella. Stella is ook helemaal onder de indruk van Marco en ze plannen een date. Marco wordt echter overal achtervolgt door Ernst.

Sjoerd en Bibi hebben nog steeds seks, zonder relatie. Volgens iedereen kan dit nooit lang goed gaan. Als Sjoerd wordt uitgenodigd om te strippen op een vrijgezellenfeest gaat hij hier maar al te graag op in. Als Sjoerd het wel heel bont maakt en ook nog eens met aanstaande bruid Sandra naar huis gaat is Bibi toch best wel jaloers.

Sandra op haar beurt is naar Ibiza gekomen omdat ze twijfelt over haar naderende huwelijk. Sandra's man Tom heeft een onderzoeksproject van haar gebruikt. Ze voelt zich in de schaduw staan van haar man. Tom reist haar achterna en als hij haar vertelt dat het onderzoeksproject is gerectificeerd, komt het toch nog goed. Tom vraagt Sandra opnieuw ten huwelijk.

Bibi en Stella vinden dat Suus zich anders moet kleden en meer moet opmaken. Ze zorgen ervoor dat Suus een complete make-over krijgt zodat ze meer indruk kan maken op Lo. Als Lo uiteindelijk terug is op het eiland ziet hij Suus niet staan. Pas als hij zijn bril opzet ziet hij de nieuwe Suus. Suus is teleurgesteld in Lo.

Aflevering 3: 'Het feest der feesten' 9 november 2013
Jacky is ongesteld geworden en is dus niet zwanger. Karla vindt dat ze het Lex moet vertellen, maar Lex heeft het druk met andere bezigheden. Hij is gevraagd om nog één keer zijn grote hit van vroeger ten gehore te brengen tijdens een feestje, speciaal voor de rijke Anton om zijn vrouw te verrassen. In eerste instantie ziet Lex het helemaal niet zitten, maar Suus spoort hem aan en wil hem graag helpen. Lex oefent zich rot op het nummer en Anton probeert ondertussen zijn vrouw naar het feest te krijgen. Als het feest eenmaal in volle gang is durft Lex niet meer op. Ze besluiten dat Lex gaat playbacken en het wordt een groot succes. Anton weet zijn vrouw weer voor zich te winnen. Jacky vertelt op het feest dat ze niet zwanger is. Lex vindt het niet erg.

Na een geweldige nacht is Sjoerd tot over zijn oren verliefd op Bibi. Hij besluit een tatoeage op zijn pols te laten zetten met de naam Bibi. Bibi heeft ondertussen haar volgende flirt alweer gevonden. Als Sjoerd hier achterkomt baalt hij enorm. Als Bibi uiteindelijk Sjoerd verrast met zijn favoriete ontbijtje, wil hij hier niks van weten.

Stella heeft een afspraakje met voetballer Marco de Wit. Ze is alleen niet blij dat Ernst, de persoonlijke assistent van Marco, constant in de buurt blijft. Marco stuurt haar weg als ze gaat flirten met hem en Stella is verbaasd. Als ze haar vergeten zonnebril wil gaan ophalen ziet ze Ernst en Marco zoenen voor de deur van Marco's huis.

Lo is terug op Ibiza en Suus vind het geweldig. Samen gaan ze naar het feest waar Lex optreedt. Na afloop zoenen ze elkaar, maar als een aantal kinderen foto's hiervan maken wordt Lo woest. Suus baalt van Lo's reactie en gaat er meteen vandoor. Niet veel later krijgt Suus een mms van Lo met een filmpje van zijn optreden. Op het scherm boven hem heeft hij geprojecteerd hoeveel hij van Suus houdt.

Aflevering 4: 'Niets dan de waarheid' 16 november 2013
Lex krijgt bezoek van twee vrienden die fotograaf zijn. Ze komen een fotoshoot houden bij het zwembad. Aangezien het een naaktshoot is wil Lex niet dat Jacky het merkt en neemt haar mee op pad. De spanning tussen de twee vrienden loopt ondertussen op. De fotograaf is gek op zijn assistent en wil niets liever dan verkering met haar. Als Jacky er achterkomt wat er gaande is bij haar huis is ze in eerste instantie woedend. Maar als ze merkt dat ze als koppelaarster kan spelen doet ze hier goed haar best voor. De twee vrienden gaan uiteindelijk naar huis als verliefd stelletjes.

Stella heeft een eerste date met Marco, als zijn vriendin. Ernst irriteert zich dood aan hoe Stella zich opdringt aan Marco. Wanneer de media op Stella duikt, besluit ze dat het beter is dat ze bij Marco en Ernst gaat wonen.

Lo vraagt Suus mee op een date. Maar ook op een verlate strandje worden ze herkent door de pers. Suus vraagt hem uiteindelijk mee naar huis.

Sjoerd is klaar met de seks met Bibi. Ze doen er alles aan om elkaar gek te maken. Ze sturen foto's met andere vriendjes en vriendinnetjes naar elkaar. Dit loopt echter uit op weer een vrijpartij tussen de twee. Sjoerd en Bibi kunnen niet zonder elkaar.

Aflevering 5: 'Brandend zand' 23 november 2013
Sjoerd zegt dat hij van Bibi houdt. Bibi schrikt hier nogal van en Sjoerd gaat er vandoor. Hij gaat naar een verlate eilandje en bouwt zijn eigen hut. Suus wijst Bibi erop dat er wel eens iets met Sjoerd aan de hand kan zijn. Als Bibi Sjoerd vindt vertelt Sjoerd het hele verhaal over zijn jeugd die alles behalve goed was. Sjoerd is bang om ook manisch depressief te worden. Bibi geeft toe dat ze ook heel veel om Sjoerd geeft.

Lo en Suus ontwaken in het bed van Lo. Hij wil Suus graag voorstellen aan de pers, maar Suus twijfelt nog een beetje. Als de pers voor het hek van het huis staat, gaat Suus er via het balkon vandoor. Wilma Nanninga spot haar. Zij verspreid een signalement van het meisje, waardoor alle meisjes op Ibiza zich gaan verkleden als Suus. Niemand merkt Suus zelf op tussen alle meisjes die zich voordoen als de vriendin van Lo. Als de pers uiteindelijk vraagt aan Lo wie zijn vriendin is vraagt hij of ze zichzelf bekend wil maken. Suus zoent Lo.

Joke, de moeder van Bibi komt naar Ibiza. Lex en zij hebben een enerverende liefdesgeschiedenis, waar Jacky een beetje bang van wordt. Joke wil het graag afsluiten met Lex en wil dit doen op spirituele wijze. Ze vraagt Lex om samen al hun gebeurtenissen symbolisch weg te gooien in het vuur. Als ze samen zijn leidt dit tot een vrijpartij.

Marco is dolblij met de hulp van Stella, maar Ernst is minder gecharmeerd van haar. Hij vindt dat ze te ver gaan in hun spel als ze elkaar zoenen om de pers te laten geloven dat ze een stelletje zijn. Als Ernst door heeft dat Stella allergisch is voor honden, koopt hij een klein hondje voor Marco. Precies op het moment dat er een persmoment is, stuurt Ernst de hond op Stella af. Stella is het zat en gooit de hond hard weg. De pers duikt meteen op dit incident. Ernst eist Marco om te kiezen tussen hem en Stella. Marco kiest ervoor om Stella te behouden. Ernst gaat er kwaad vandoor.

Kijkcijfers

Aflevering Datum Kijkcijfers
Aflevering 126 oktober 2013617.000
Aflevering 22 november 2013660.000
Aflevering 39 november 2013579.000
Aflevering 416 november 2013507.000
Aflevering 523 november 2013482.000

Verliefd op Ibiza, de cast

Het grootste deel van de cast uit de gelijknamige film speelt opnieuw een personage in de serie. Rick Engelkes, Lone van Roosendaal, Marly van der Velden, Willeke van Ammelrooy, Gigi Ravelli, Sanne Vogel, Jim Bakkum en Simone Kleinsma zullen opnieuw verschijnen in de serie. Met een aantal nieuwkomers zal de serie op tv verschijnen. De volledige cast is in onderstaande overzicht weergegeven.

Acteur Rol
Georgina VerbaanStella
Geza WeiszMarco
Kees TolErnst
Rick EngelkesLex
Lone van RoosendaalJacky
Marly van der VeldenBibi
Manuel BroekmanSjoerd
Sanne LangelaarSuus
Louis TalpeDJ LO-tus
Willeke van AmmelrooyKarla
Jim BakkumLars
Simone Kleinsmairma
Gigi RavelliZara
Sanne VogelLizzy

Verliefd op Ibiza, de film

De film Verliefd op Ibiza was voor het eerst in de bioscoop te zien op 31 januari 2013. Drie dagen na de release werd de film direct bekroond tot Gouden Film. De film is in drie deze dagen al ruim 100.000 maal bekeken. Gouden Film was niet genoeg voor Verliefd op Ibiza, de film bereikte de 400.000 bezoekers 3 weken na de release. Hiermee heeft de film de status Platina Film bereikt.

Johan Nijenhuis

Johan Nijenhuis verzorgt de productie van de serie Verliefd op Ibiza, ook de film Verliefd op Ibiza is door Johan geproduceerd. Johan heeft met zijn productiebedrijf Johan Nijenhuis&co diverse films en series geproduceerd. Johan gebruikt voor zijn films inspiratie uit Nederlandse onderwerpen. Johan streeft naar de productie van twee speelfilms per jaar en gebruikt bij voorkeur onderwerpen over de Nederlandse cultuur en geschiedenis.

Films welke Johan Nijenhuis ontwikkeld heeft:

FilmBioscooprelease
Apenstreken2014
De Toscaanse Bruiloft2014
Verliefd op Ibiza2013
Body Language2011
Bennie Stout2011
Lang en Gelukkig2010
Foeksia de Miniheks2010
SpangaS op Survival2009
De Storm2009
Alibi2008
Zoop in Zuid-Amerika2007
Zoop in India2006
Zoop in Afrika2005
Floris2004
Snowfever2004
Ellis in Glamourland2004
Pista!2003
Liever verliefd2003
Volle maan2002
Costa!2001
© 2013 - 2024 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Vakantie: op reis naar IbizaVakantie: op reis naar IbizaIbiza is op het moment één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Duizenden jongeren vliegen jaarlijks naar het Sp…
Ibiza in de Middellandse Zee - eiland van "Harry, bedankt!"Ibiza in de Middellandse Zee - eiland van "Harry, bedankt!"Het Spaanse eiland Ibiza staat bekend als het eiland van de glamour, glitter, wereldsterren en wilde feestjes. Achter he…
Formantera bij Ibiza: witte zandstranden en helder waterFormantera bij Ibiza: witte zandstranden en helder waterWist je dat Ibiza een klein, aantrekkelijk broertje heeft? Hij heet Formantera en staat bekend om zijn mooie witte zands…
De bijzondere piratentorens van IbizaDe bijzondere piratentorens van IbizaDe piratentorens in Ibiza werden vroeger onder andere als waarschuwingssysteem gebruikt. Deze torens staan op meerdere p…

Geer & Goor: Effe Geen Cent Te MakkenIn het RTL4 programma Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken leven Gerard Joling en Gordon Heuckeroth een maand lang op A…
Utopia  reality programma van 2014 en de jaren daarnaUtopia reality programma van 2014 en de jaren daarnaUtopia is een reality programma waarvoor in het najaar van 2013 deelnemers worden geworven en waarvan in januari 2014 de…
Bronnen en referenties
  • http://www.nijenhuisenco.nl/
  • http://www.sbs6.nl/programmas/verliefd-op-ibiza/pagina/over-verliefd-op-ibiza/
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/complete-sterrencast-sbs-verliefd-op-ibiza.2222940.lynkx
  • http://www.nu.nl/film/3095918/verliefd-ibiza-al-gouden-film.html
  • http://www.metronieuws.nl/entertainment/verliefd-op-ibiza-haalt-platina-film/SrZmbs!EI8VVmlmfhBQ/
  • http://www.ibizadefilm.nl/
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.