South Park De Karakters

Deze kleuters met een gemiddelde leeftijd van slechts 8 jaar weten elke aflevering weer de goorste en foutste woorden over hun lippen te krijgen. de dikzak, de jood, de verstandige en de arme vormen een magisch kwartet dat al jaren en zeer diverse leeftijdsgroep amuseerd. De makers Trey Parker en Matt Stone hadden toen ze in 1997 voor het eerst hun eigen serie op tv konden zien nooit gedacht dat het zo'n razend populair programma zou worden wat het grote witte scherm nog eens zou halen. De belangrijkste karakters zijn Cartman, Kenny, Stan en Kyle

Cartman

Deze grofgebekte 8-jarige met overgewicht heeft schijt aan alles. Hij geeft joden overal de schuld van en zijn minder fortuinlijke vriendje kenny verafschuwd hij. Zijn moeder is de dorpsslet en heeft dan ook iedereen al wel een keertje gehad. Cartmans vader is tijden lang onbekend tot de waarheid in seizoen 3 aan het licht komt.

Kyle

Een joodse jongen die zijn geloof goed volgt, hij botst iedere aflevering wel een keer met Cartman die zijn religie belachelijk probeert te maken. Hij heeft een klein Canadees geadopteerd broertje genaamd Ike, zijn moeder is erg streng en probeert hem tegen de moderne maatschappij te beschermen.

Stan

De "normale" van het stel. Hij zoekt in alle zaken een wijze les en verkondigt deze vaak met lange speeches.

Kenny

De minst fortuinlijke van de 4. Zijn ouders hebben geen rode cent en dat wordt er ook vaak ingewreven door cartman. Zijn vader is zwaar drankverslaafd. Kenny heeft altijd een dikke winterjas aan die voor zijn mond hangt. Hierdoor is hij moeilijk verstaanbaar. Kenny komt elke aflevering om het leven, maar in seizoen 5 gaat hij dan definitief dood. Gelukkig komt hij dan weer terug in seizoen 7, hierna sterft hij nog maar zelden.

Overige Karakters

Butters

Een blond jongetje dat alles gelooft en alles normaal vind. Hij krijgt bijna altijd huisarrest van zijn ouders, maakt niet uit wat hij doet. Cartman betrekt hem vaak in zijn plannetjes. Hij heeft een donkere kant genaamd Proffessor Chaos, waarmee hij criminele dingen doet zoals een gat in de ozonlaag maken.

Tweek

Een bijzonder onrustig jongetje die stijf staat van de cafeïne, zijn vader heeft een koffie winkel en die dwingt hem om koffie te drinken. Hij heeft af en toe een soort spastische bewegingen en hij praat met een piepstemmetje en heel erg snel.

Mr. Garrison

Homofiele leraar die in de eerste seizoenen te zien is met mr. Head, een handpop waardoor hij praat. Vaak zegt hij dingen via mr. Head die hij zelf niet durft te zeggen. Later wordt het nog mr. Twig en mr. Slave. Garrison was eerst hetero, toen werd hij homo, toen liet hij zich ombouwen, toen werd hij lesbisch en nu is hij weer omgebouwd en homo.

Chef

Een Grote Neger die de jongens vaak van wijze raad voorziet. Hij is de kok van de schoolkantine. Hij is sexverslaafd en zingt daarom ook altijd liedjes over sex. Voor de rest is hij een van de normaalste personages, in tegenstelling tot andere ziet hij vaak de ernst van de situatie in.

Mr. Mackey

De schoolpsycholoog, hij heeft een grappige zeurderige stem, waardoor hij ook vaak wordt uitgelachen. Als iemand iets fout doet dan zoekt hij meteen naar een dieper liggende oorzaak zoals problemen thuis.

Timmy

Een gehandicapte jongen in een rolstoel. Hij zegt de hele dag door alleen zijn eigen naam. Zijn ouders hebben precies dezelfde aandoening. Hij heeft een groot peervormig hoofd.

Ike

Het Canadese broertje van Kyle. Zoals alle Canadese personages heeft hij een lichaamsvorm die uit complete figuren bestaat. Zo is zijn hoofd 2 halve circels, er zijn autobanden in Canada vierkant.

Jimbo en Ned

Jimbo is de oom van stan en Ned is zijn vriend. Ze hebben samen in Vietnam gezeten en ze zijn dol op jagen. Ned praat via een speiaal aparaatje omdat hij zijn stem kwijt is geraakt door te roken.

Jimmy

Een gehandicapt jongetje die met krukken loopt. Hij stottert maar treedt toch vaak op als stand-up comedian. Hij stottert soms zo erg dat hij 3 dagen heeft gezongen over een kerstliedje.

Officer Barbrady

Vrij dom ogende agend van South park. Hij is anallfabeet en trekt meestal aan het foute eind qua het stellen van conclusies over situaties.

Wendy Testaburger

Een doodnormaal meisje die in de klas zit bij Stan, Kyle, Cartman en Kenny. Stan heeft een oogje op haar en andersom is dat ook het geval, helaas moet Stan altijd overgeven wanneer Wendy iets zegt.

Randy Marsh

De vader van Stan, hij is aarderijkskundige en word voor elke probleem wat maar met Natuur en Gezondheid te maken heeft opgeroepen door de burgemeester. Hij doet vaak domme dingen waardoor Stan zich schaamt.

Mr. Slave

Sexslaaf van mr. Garrison. Hij loopt de hele dag achter hem aan en doet alles wat hij zegt. Hij stop ook van allerlei dingen in zijn achterwerk.

Mr. Hankey

Een altijd vrolijke drol die tot leven is gewekt door Kyle. Overal waar hij komt laat hij een spoor van poep achter. HIj heeft een gezinnetje met een aan drank verslaafde vrouw. Hij woont in het riool, maar je kunt hem ook zo maken.

De V.I.P's

enkele beroemdheden die meededen : Jezus, Hitler, Barbra Streisand, Osama Bin Laden, Saddam Hoessein, Satan, Paris Hilton, John Edwards, Rob Schneider, Biggie Smalls, Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Ben Affleck, Tom Cruise, Angelina Jolie, Mel Gibson, Steve Irwin en Michael Jackson.
© 2008 - 2024 Etjuh007, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Katten stripverhalen en katten cartoonsHoudt u van katten en meer in het bijzonder katten stripverhalen en katten cartoons? Dan hebben wij voor u een overzicht…
Manische depressieManisch depressieve stoornis is een stemmingsstoornis. Tegenwoordig is de naam manisch depressief vervangen door bipolai…
Het Kleine-Levin syndroomHet Kleine-Levin syndroomHet Kleine-Levin syndroom is een zeldzame aandoening die ongeveer bij 1 op de miljoen mensen voorkomt. De naam heeft het…
Liefde is... Kim CasaliKen jij ze nog, de plaatjes die we allemaal wel uit de krant knipte en onze agenda's ermee vol plakte. "Liefde is..." Ki…

The BackyardigansThe BackyardigansSinds enige jaren mogen onze kleintjes via Nick Jr. genieten van de 5 vriendjes en vriendinnetjes genaamd The Backyardig…
Eurovisie Songfestival: deelnemers 1990 - 1999Het Eurovisie Songfestival gaat al heel wat jaren mee. Maar weten we nog wel wie er allemaal meededen en op welke plaats…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_afleveringen_van_South_Park http://nl.wikipedia.org/wiki/South_Park#Personages www.allsp.nl
Etjuh007 (7 artikelen)
Laatste update: 11-01-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.