Tv-serie: Grimm

Tv-serie: Grimm Grimm is een politie/drama-serie met veel fantasie-elementen. De serie draait om de politierechercheur Nick Burkhardt. Na de dood van zijn tante wordt hij een Grimm. Zijn taak is om mensen te beschermen tegen mythische wezens. Samen met zijn vriend Monroe, een mythisch wezen, en zijn partner Hank Griffin strijdt hij tegen de mythische wezens die Portland bedreigen.

Grimm

Grimm is een politie/drama-serie waar veel fantasie elementen in voorkomen. De hoofdpersoon is de politierechercheur Nick Burkhardt. Hij woont in Portland en is een afstammeling van de Grimms. De taak van een Grimm is om mensen tegen mythische wezens te beschermen. De mythische wezens worden in de serie Wesen (Duitse benaming) genoemd. Deze mythische wezens zijn gebaseerd op de Kinder-und Hausmärchen van de gebroeders Grimm. De Kinder-und Hausmärchen is een verzameling van 201 sprookjes en 10 legendes die in 1812 voor het eerst is uitgegeven. Vandaar dat de beschermer een 'Grimm' wordt genoemd. Gedurende de serie strijdt Nick samen met zijn vriend Monroe, een mythisch wezen, en met zijn partner Hank Griffin tegen de mythische wezens die de mensen in Portland bedreigen.

Cast

Nick Burkhardt

Nick Burkhardt wordt gespeeld door David Giuntoli. Hij is een politierechercheur in Portland en is de afstammeling van de Grimms. Nick wordt automatisch een Grimm als zijn tante Marie overlijdt. Na het overlijden van zijn tante kan hij zien dat mensen veranderen in mythische wezens. Dit kunnen andere mensen niet zien. Zijn tante laat hem een caravan na, waarin naslagwerk over de mythische wezens liggen en wapens om de mythische wezens te doden.

Monroe

Monroe wordt gespeeld door Silas Weir Mitchell. Tijdens een zaak ontmoet Nick Monroe, een Wieder Blutbad. Nick verdenkt Monroe ervan dat hij wat met de verdwijningen van enkele studentes te maken heeft, omdat Nick heeft gezien dat hij een mythisch wezen is. Monroe weet Nick te overtuigen dat hij geen kwaad in de zin heeft en hij een goede Wieder Blutbad is. Monroe weet Nick veel te vertellen over de Grimms en over verschillende mythische wezens. Er ontstaat een vriendschap tussen Nick en Monroe en Monroe helpt Nick bij zaken waar mythische wezens bij betrokken zijn.

Hank Griffin

Hank Griffin wordt gespeeld door Russell Hornsby. Hank is ook politierechercheur en de partner van Nick. Hank heeft geen idee dat Nick een Grimm is. Hij merkt wel op dat er onverklaarbare zaken zijn en wordt daardoor langzaam aan gek. In seizoen 2 aflevering 3 komt Hank achter de waarheid en daardoor vallen alle onverklaarbare zaken op zijn plaats.

Juliette Silverton

Juliette Silverton wordt gespeeld door Bitsie Tulloch. Juliette is de vriendin van Nick. Zij weet niet dat Nick een Grimm is en dat er mythische wezens rondlopen in Portland. Zij maakt net zoals Hank onverklaarbare zaken mee. De relatie tussen Nick en Juliette komt onder druk te staan, omdat Juliette merkt dat Nick iets voor haar verzwijgt. Daarom vertelt Nick aan Juliette dat hij een Grimm is. Maar net nadat hij haar dit verteld heeft, krijgt ze geheugenverlies door een krab van een kat. Aan het eind van seizoen 2 krijgt ze langzaam aan haar geheugen terug en herinnert ze zich de bekentenis van Nick.

Sean Renard

Sean Renard wordt gespeeld door Sasha Roiz. Sean is de commissaris van het politiekorps in Portland. Hij is dus de baas van Nick. Ook Sean is een mythisch wezen. Hij is ook nog eens een mythisch wezen van adel, maar hij is verstoten door zijn familie. Nick kan bij Sean niet zien dat hij een mythisch wezen is. Gedurende de serie komt Sean erachter dat Nick een Grimm is en probeert hij Nick te beschermen tegen de mythische wezens die Nick willen doden.

Rosalee Calvert

Rosalee Calvert wordt gespeeld door Bree Turner. Rosalee is een mythisch wezen, een Fuchsbau. De Fuchsbau is een onschuldig wezen. Nadat haar broer wordt vermoord, neemt ze zijn kruidenwinkel over. Tijdens het moordonderzoek van haar broer leert ze Nick en Monroe kennen. Monroe wordt verliefd op Rosalee en daardoor helpt Rosalee Nick met vele zaken waarbij vaak kruiden uit haar kruidenwinkel gebruikt worden.

Afleveringen

Er zijn 4 seizoenen gemaakt van de tv-serie Grimm. Per seizoen zijn er 22 afleveringen gemaakt. Dus in totaal zijn er 88 afleveringen gemaakt. De serie is in Amerika opgenomen en gemaakt door NBC. Het eerste seizoen werd voor het eerst op 28 oktober 2011 uitgezonden op tv in Amerika. Er zijn geen plannen om een vijfde seizoen op te nemen.

In Nederland is op 3 januari 2013 gestart met het uitzenden van Grimm. Er is enkel tot en met aflevering 2 van seizoen 2 uitgezonden op RTL 5. De reden van het plotseling stoppen van de uitzendingen is niet bekend. Daarnaast is het wel mogelijk om de serie te kijken op Netflix Nederland. Jammer genoeg zijn alleen de eerste twee seizoenen beschikbaar op Netflix Nederland. Wellicht dat Netflix in de toekomst de resterende seizoenen nog toevoegt.
© 2014 - 2024 Lisanne2014, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Grimm, Ludwig Emil: schilder, etser, graveur. Een biografieGrimm, Ludwig Emil: schilder, etser, graveur. Een biografieWie was Ludwig Emil Grimm? Ludwig Emil Grimm was een schilder, etser en graveur. Hij leefde van 1790 tot 1863 in Duitsla…
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
De gebroeders Grimm en hun sprookjesboekDe gebroeders Grimm en hun sprookjesboekIedereen heeft weleens gehoord van het verhaal van Rapunzel, Sneeuwwitje of Doornroosje. Deze en nog andere sprookjes we…
De Rattenvanger van HamelenIn 1972 werd naar aanleiding van het verhaal van de gebroeders Grimm begonnen met het uitzenden van de tv serie. Pas vie…
Bronnen en referenties
  • http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Grimm_(televisieserie)
  • http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kinder-_und_Hausmärchen
  • http://en.m.wikipedia.org/wiki/Grimms%27_Fairy_Tales
Lisanne2014 (9 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2014
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.