Net 5-serie: Jane the Virgin

Op Net 5 wordt de Amerikaanse komedie/dramaserie Jane the Virgin uitgezonden. De serie werd op 13 oktober 2014 voor het eerst uitgezonden in Amerika en was genomineerd voor drie awards en won er ook nog één. Het verhaal dat gebaseerd is op de Venezolaanse serie Juana la Virgen weet menig mensen in Amerika te boeien. Het had niet alleen hoge kijkcijfers, maar werd ook erg gewaardeerd. Het verhaal vertelt over Jane die met seks wil wachten tot na het huwelijk. Vooral omdat haar oma haar dat heeft meegegeven. Als ze in het ziekenhuis is wordt echter verteld dat ze zwanger is. In Nederland start Jane the Virgin op 6 januari 2015 op Net 5. De uitzendingen worden om half tien uitgezonden en duren ongeveer 45 minuten. Het eerste seizoen van de dramaserie telt 22 afleveringen waarin heel wat gebeurd. Er werd in Amerika een speciale mid-season cliffhanger uitgezonden. Dat was aflevering negen. Op 19 januari 2015 pakken ze het verhaal weer op. Hoeveel afleveringen Net 5 in Nederland gaat uitzenden is nog niet bekend.

Het verhaal

Jane is een religieuze jonge Latina, die serveerster in een hotel in Miami. Wanneer ze een check-up heeft in het ziekenhuis wordt ze per ongeluk geïnsemineerd met het zaad van een onbekende. Van haar oma kreeg Jane mee dat ze haar maagdelijkheid moest behouden tot na het huwelijk. Jane's moeder Xiomara is hier echter niet in geslaagd. Zij kreeg Jane op vrij jonge leeftijd en waarschuwt Jane dan ook voor het moederschap. Jane moet haar zwangerschap opbiechten aan niet alleen haar vriendje, maar ook het koppel dat het zaad wou gebruiken voor hun laatste kans om hun kinderwens te vervullen. Als Jane het koppel ontmoet blijkt de man ook nog een oude bekende van Jane te zijn. Rafael is de eigenaar van het hotel, waar Jane werkt en de jongen die haar heel lang geleden haar eerste zoen gaf.

Acteurs en karakters

  • Gina Rodriguez speelt Jane Villanueva
  • Andrea Navedo speelt Xiomara Villanueva
  • Ivonne Coll speelt Alba Villanueva
  • Justin Baldoni speelt Rafael Solano
  • Yael Grobglas speelt Petra Solano
  • Brett Dier speelt Michael Cordero Jr.
  • Jaime Camil speelt Rogelio de la Vega

Afleveringen

Aflevering 1

Als een bedrijfsongeval veroorzaakt dat Jane zwanger wordt met het zaad wat bedoeld was voor een ander, worstelt ze met het feit hoe ze het haar religieuze familie moet vertellen. Ze moest echter maagd blijven tot na het huwelijk.

Aflevering 2

Jane's moeder wil dat ze haar arts aanklaagt. Ondertussen kruist het pad van Jane met Rafael, de man waarvan het zaad afkomstig is. Michael is jaloers en zoekt steun bij Petra. Jane's vader wil haar ontmoeten, maar Xiomara is nog niet klaar hiervoor.

Aflevering 3

Alba is het er helemaal mee eens om Rogelio bij Jane weg te houden. Ondertussen maakt Jane een grote verandering in de relatie moet Michael.

Aflevering 4

Jane voelt zich schuldig over haar gevoelens voor Rafael en geeft dit toe aan Michael. Ondertussen verschijnt er een onwelkome gast bij Rafael en Petra. Rogelio vraagt Xiomara om hem te betrekken bij de bruiloftsplannen van Jane.

Aflevering 5

Jane trekt in bij Michael als ze ruzie krijgt met haar moeder, maar dan vindt ze toch dat ze overhaaste beslissingen maakt. Rogelio wordt zenuwachtig als hij Jane gaat ontmoeten. Rafael en Petra blijven echtelijke problemen houden.

Aflevering 6

Jane krijgt een goede band met Rogelio tot ze zijn stiefdochters ontmoet. Die zijn niet erg aardig voor haar. Rogelio vraagt Xiomara om zijn band in te huren. Jane worstelt hoe ze verder moet met Michael. Petra ziet dat haar man wordt gearresteerd.

Aflevering 7

Jane is van plan om Rafael te vermijden, maar belandt toch bij hem. Petra maakt het uitdagend voor Michael. Rogelio wil zijn gasten uitnodigen op een dubbel-date met Xiomara.

Aflevering 8

Een muziekproducer vraagt Xiomara om een demo op te nemen, maar Xiomara heeft niet door dat Rogelio hier achter zit. Jane en Rafael delen geheimen met elkaar. Petra maakt het Rafael ondertussen niet gemakkelijk. Michael heeft zijn zaak bijna opgelost.

Aflevering 9

Xiomara ontmoet haar idool als ze met Rogelio, Alba en Jane naar een award-show gaat. Ondertussen ontdekken Jane en Rafael het geheim van Petra.

Awards

De kwaliteit van de serie Jane the Virgin is heel hoog en dat hebben ze bij de verschillende awardshows ook opgepikt. Zo was de serie genomineerd voor de People's Choice Award voor favoriete nieuwe televisie komedie. Ook is de serie genomineerd voor de Golden Globes 2015. Niet alleen Gina Rodriguez maakt kans om beste actrice te worden in een televisieserie, komedie of musical, maar ook de televisieserie Jane the Virgin maakt kans om beste televisieserie, komedie of musical te worden. Tijdens de AFI Awards werd de komedieserie al beste programma van het jaar.
© 2015 - 2023 Anteur, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hendrik VIII en zijn 3e vrouw Jane SeymourHendrik VIII en zijn 3e vrouw Jane SeymourHendrik VIII heeft altijd beweerd het meest te hebben gehouden van zijn 3e vrouw Jane Seymour. Op zijn sterfbed heeft hi…
Recensie Netflix: Drop Dead DivarecensieRecensie Netflix: Drop Dead DivaDe Amerikaanse komische serie Drop Dead Diva uit 2009 dat uitgezonden is op de Amerikaanse tv zender Liftetime, is met 5…
Lady Jane Grey: de koningin die negen dagen regeerdeLady Jane Grey: de koningin die negen dagen regeerdeLady Jane Grey is in Engeland ook wel bekend als de 'Nine Days' Queen', wat staat voor de negen dagen die Jane Grey koni…
Engels Grammatica: Direct and Indirect objectsEngels Grammatica: Direct and Indirect objectsIn de Engelse grammatica worden de objects verdeeld in de direct objects (lijdend voorwerp) en de indirect objects (meew…

De dramaserie DivorceDe dramaserie DivorceVanaf 3 januari 2016 wordt door RTL4 het vierde en tevens laatste seizoen van Divorce uitgezonden op televisie. Velen vo…
Bronnen en referenties
  • http://www.imdb.com/title/tt3566726/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Jane_the_Virgin
  • http://www.net5.nl/programmas/jane-the-virgin/
Anteur (147 artikelen)
Laatste update: 03-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.