De Lama's, de improvisatiecomedy

De Lama’s is een improvisatiecomedy waarbij de 4 lama’s spellen spelen zoals ‘ik wil graag zien’. Hierbij noemt de presentator een aantal dingen die hij wil zien. De lama’s proberen dit zo goed mogelijk te verbeelden. In dit artikel gaat het vooral over de spellen die de lama’s spelen.

De Lama's

De lama’s is gebaseerd op de succesvolle serie ‘Whose line is it anyway?’. De 4 lama’s zijn: Jeroen van Koningsbrugge, Tijl Beckand, Ruben van der Meer en Ruben Nicolai. Elke week is er een andere Bn’er die plaats neemt naast de presentator Patrick Lodiers. Deze gast speelt aan het eind ook mee met de andere 4 lama’s. Ze improviseren alles te plekke, zoals personages, scènes en liedjes. De lama’s bestaat al vanaf juni 2004. Guus Meeuwis was te gast bij de 50ste aflevering. Hij is de enige Bn’er die twee keer te gast is geweest. De lama’s hebben al 4 DVD’s uitgebracht.

Spellen

De doventolk:

Een van de lama’s interviewt de gast van de week over een bijzondere hobby. De andere lama speelt de doventolk en vertaalt het verhaal in gebarentaal.

De dierenwinkel:

Een lama heeft een dier gekocht, maar er is wat mis met het dier. De lama weet niet wat er mis is, dat bepaalt het publiek. De eigenaar van de winkel weet wat er mis is en moet met hints doorgeven aan de andere lama wat er mis is.

Zoveel manieren om:

Het publiek verzint een onderwerp voor dit spel. Bijv. Zoveel mogelijk manieren om te zeggen dat je het niet leuk vind wat je beste vriend heeft gedaan. De lama’s krijgen geen bedenktijd en moeten meteen reageren.

Roetschbaan:

Het publiek verzint iets waar het om gaat. Het gaat bijv. over verschillende emoties. Het publiek verzint dan een aantal emoties die er in voor komen. De lama’s beginnen met het spelen van een scène. Steeds als de presentator op de zoemer drukt veranderd de emotie, maar de scène blijft hetzelfde.

Alleen maar vragen:

De lama’s worden in 2 groepen verdeeld. Het publiek bepaalt een onderwerp voor de scène. De lama’s mogen elkaar alleen maar vragen stellen, maar die vragen moeten het verhaal wel verder helpen.

De datingshow:

Een van de lama’s speelt dat hij op zoek is naar een partner. De andere lama’s krijgen een persoon aangewezen die zij moeten spelen. De lama die op zoek is naar een partner moet er met behulp van 3 vragenrondes achter zien te komen wie de andere lama’s spelen.

Nasynchronisatie:

2 lama’s spelen een scène. Zij mogen niet praten. De andere 2 lama’s zorgen voor het geluid bij de scène.

Moordspel:

Alle lama’s spelen mee. Er is een moord gepleegd. Het publiek beslist wat het moordwapen is, wie het heeft gedaan en waar het is gebeurt. De lama’s mogen niet praten. Zij moeten een voor een de andere met gebaren uitleggen wie het is, waar het is gebeurt en met wat de moord is gepleegd.

Verboden te lachen:

De lama’s worden verdeeld in 2 groepen. Het publiek verzint een gebeurtenis, plaats of personage. De lama’s moeten een scène spelen zonder te lachen.

De draaideur:

De lama’s staan in een vierkant en krijgen per tweetal een onderwerp voor een scène. Als de presentator zegt –1, dan draaien de lama’s 90 graden zodat er weer een ander tweetal met zijn scène verder kan.

Interview achteruit:

Twee lama’s houden een interview, maar beginnen bij het eind. Zij werken langzaam naar het begin.

Voorwerpenronde:

De lama’s werken in tweetallen samen. Elk tweetal krijgt een voorwerp waarbij zij het voorwerp een andere betekenis proberen te geven.

De verjaardag:

Een van de lama’s is jarig en krijgt de andere lama’s op bezoek. De 3 andere lama’s spelen een personage of voorwerp. De jarige moet raden wie of wat de lama’s spelen.
© 2008 - 2024 Sjoerdvo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Wie is Lama Lobsang?Het woord Lama staat voor een Tibetaanse of Mongoolse priester. Alle lama's zien we dagelijks op de tv voorbij komen in…
Wie en wat is de Dalai LamaWie en wat is de Dalai LamaIn het Tibetaans boeddhisme hangen de inwoners de Dalai Lama aan. Eeuwenlang is hij de spiritueel en eigenlijk ook de po…
999 Games: LAMA (kaartspel)999 Games: LAMA (kaartspel)LAMA van 999 Games, uitgebracht in 2019, is een spel met zowel tactiek als een geluksfactor. Het kan gespeeld worden met…
Tibet, Potala paleisTot bijna 50 jaar geleden was de residentie van de Dalai Lama het Potala paleis in Tibet. In 1959 vielen de Chinezen het…

Dora the ExplorerDora the ExplorerDora the Explorer is een tekenfilm voor jonge kinderen met een educatieve achtergrond. Dora beleeft met haar beste vrien…
The BackyardigansThe BackyardigansSinds enige jaren mogen onze kleintjes via Nick Jr. genieten van de 5 vriendjes en vriendinnetjes genaamd The Backyardig…
Sjoerdvo (57 artikelen)
Laatste update: 28-03-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.