Fargo de serie: seizoen 2 – Terug naar de seventies

Fargo de serie: seizoen 2 – Terug naar de seventies Nadat de broers Coen in 1996 uitpakten met de toch ietwat misdaadfilm Fargo over falende autohandelaar Jerry Lundegaard en zijn oplossing voor zijn problemen, heeft de film Fargo een cultstatus verworven. Fans van het eerste uur zullen sowieso benieuwd zijn in welke mate Fargo de serie hen kan bekoren, en vergelijkingen met de film zullen natuurlijk snel gemaakt worden. Na het succesvolle seizoen 1 volgt, zoals gewoonlijk bij een succes, seizoen 2, dat duidelijk niet moet onderdoen voor zijn voorganger. Sfeer, tempo en spanning lopen nek aan nek in het tweede seizoen van Fargo.

Fargo Seizoen 2


Productie van Fargo

Maatschappijen bekend van...

De productie van Fargo gebeurt sinds het eerste seizoen door drie grote maatschappijen die samen al een heel mooi repertoire hebben opgebouwd.
 • MGM Television, onder andere verantwoordelijk voor Vikings en Stargate Atlantis;
 • FX Productions, bekend van onder meer the Strain en Tyrant;
 • 26 Keys Productions, minder bekend maar is betrokken bij de sci-fi-drama serie Legion die in februari 2017 in Amerika in première gaat.

Opnames in Canada

Ook de opnames van het tweede seizoen net zoals tijdens het voorgaande seizoen van Fargo vonden plaats in Canada. Het merendeel van het filmen werd gedaan in steden Calgary, Strathmore en High River in de Canadese provincie Alberta. De opnames zijn gestart in januari 2015 en het seizoen ging in première in oktober 2015.

Gezien Fargo toch voor het merendeel gekenmerkt wordt door een sneeuwwitte omgeving, zijn dit hiervoor ideale en geloofwaardige locaties.

Korte inhoud zonder spoilers – Minnesota en uitbreiding van de regio

Seizoen 2 betreft een anthologie, we gaan namelijk terug in de tijd. De verhaallijn speelt zich af in 1979, dus voor seizoen 1 en zelfs voor de film waar het verhaal ontsponnen wordt zogezegd in 1989. De Gerhardts, een misdaadfamilie die alles nog volgens de oude stempel doet, wordt bedreigd door de mafia van Kansas City die hun thuisbasis heeft in Fargo. Een ongeluk zorgt voor een cascade van intriges en een escalatie van geweld in een machtsstrijd tussen reuzen van de onderwereld.

Vertolkingen door een topcast

Er zijn enkele terugkerende karakters gezien seizoen 2 dieper graaft in het verleden van de regio. De hoofdkarakters worden onder andere gespeeld door:
 • Ted Danson als Sheriff Hank Larsson; die in een ver verleden de toog bemande in Cheers;
 • Jean Smart als Floyd Gerhardt; we kennen haar onder andere van Frasier;
 • Kirsten Dunst als Peggy Blumquist; het meest bekend van de Spiderman-trilogie.

Er speelt een amalgaam aan bekende en minder bekende gezichten mee. De kans bijgevolg groot dat je met een herkenbaar gevoel naar de serie kan kijken maar niet kan komen op de naam van de acteur of actrice. Talent genoeg in elk geval.

Afleveringen

Fargo Seizoen 2 speelt zich af verspreid over tien afleveringen – net zoals seizoen 1 dus – en ook nu weer duurt een aflevering ongeveer 53 minuten. De titels van de afleveringen geven weinig prijs over de inhoud, maar spreken uiteraard tot de verbeelding.
 1. Waiting for Dutch
 2. Before the Law
 3. The Myth of Sisyphus
 4. Fear and Trembling
 5. The Gift of the Magi
 6. Rhinoceros
 7. Did you do this? No, you did it!
 8. Loplop
 9. The Castle
 10. Palindrome

Het seventies-gevoel wordt waargemaakt en zorgt voor een realistische kijkervaring. Je waant je volledig in 1979. De kostuums, voertuigen en de soundtrack spelen hier zeker geen onbelangrijke rol in.

Receptie door publiek van seizoen 2 van Fargo

IMDB

Het tweede seizoen van Fargo is zeer positief onthaald. De serie krijgt op IMDB een gemiddelde score van 9 op 10 door meer dan honderdvijftigduizend leden (in januari 2017). Hierdoor staat Fargo op bijna dezelfde hoogte als kleppers zoals Game of Thrones of Breaking Bad.

Voor wie en waar beschikbaar?

Seizoen 2 wordt gekenmerkt door meer geweld dan seizoen 1. De minimumleeftijd die aanbevolen is, blijft 16 jaar of ouder.
Fargo blijft een misdaad-thriller waarin ‘normale’ mensen worden geconfronteerd met de koele onderwereld, en dit in een omgeving die soms even ijskoud is als de karakters die er in rondlopen.

De allereerste aflevering is uitgezonden in oktober 2015 maar door het wijd verspreide Netflix is de serie ook in de lage landen te bekijken en uiteraard – voor de minder streamende medemens – beschikbaar op dvd en op blu-ray.

Fargo seizoen 3?

De productie van seizoen 3 is gestart in 2016 en de bedoeling is om in april 2017 in première te gaan. Begin 2017 is het plot nog niet bekend.

Lees verder

© 2017 - 2024 Elminster, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De Oscarwinnaars 1996De Oscarwinnaars 1996De Academy Awards van het jaar 1996. De beste films van dit jaar waren The English patient, Fargo, Shine en Jerry Maguir…
Recensie televisieserie JerichorecensieRecensie televisieserie JerichoNa een nucleaire explosie in het naburige Denver krijgt het Amerikaanse stadje Jericho te maken met een aantal angstaanj…
Bijzondere gebouwenGebouwen zijn er wereldwijd in allerlei soorten en maten. Er zijn ook speciale gebouwen; 5 hiervan zijn voor u op een ri…
Filmrecensie: Feeling MinnesotarecensieFilmrecensie: Feeling MinnesotaDeze uit 1996 afkomstige speelfilm met veel bekende acteurs en actrices is een apart verhaal, een klein gemaakt film die…

House of Cards – begrippen uit de Netflix-serieHouse of Cards – begrippen uit de Netflix-serieHouse of Cards is een politieke thriller en wordt beschouwd als een van de 'Netflix originals'. De serie over de Amerika…
De Mol ontmaskeren – Wie is de Mol?De Mol ontmaskeren – Wie is de Mol?Wie is de Mol?: dit bekende televisieprogramma is al sinds 1999 niet meer weg te denken op de Nederlandse televisie. Tie…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: FX Networks, Wikimedia Commons (Publiek domein)
 • IMBD http://www.imdb.com/title/tt2802850/episodes?season=2 bezocht op 20/01/2017
Elminster (8 artikelen)
Gepubliceerd: 27-01-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.