recensie

Recensie televisieserie Jericho

Recensie televisieserie Jericho Na een nucleaire explosie in het naburige Denver krijgt het Amerikaanse stadje Jericho te maken met een aantal angstaanjagende gebeurtenissen. Afgesneden van stroom en water moeten de inwoners van Jericho moeten zien te overleven na de explosie. Daarnaast proberen enkele inwoners een antwoord te vinden waarom de explosie heeft plaatsgevonden. De televisieserie Jericho is opgenomen tussen 2006 en 2008 en omvat 27 afleveringen.

Inhoudsopgave


Serie Jericho

Jericho is een Amerikaanse sciencefiction televisieserie. De televisieserie Jericho gaat over een stad in Kansas die moet zien te overleven na nucleaire explosies. Centraal in de serie Jericho staat de famillie Green. De serie is in de Verenigde Staten opgenomen en is in september 2006 voor het eerst uitgezonden. In totaal zijn er van de serie Jericho twee seizoenen opgenomen. Van 19 mei tot en met 25 augustus 2008 werd de serie uitgezonden in Nederland.

Jericho

De zoon (Jake) van burgermeester Green komt na lange tijd weer thuis in het stadje Jericho in de staat Kansas. Na het weerzien met zijn familie wil hij eigenlijk ook weer weg uit Jericho. Plotseling vinden er opeens in het hele land nucleaire explosies plaats die alle communicatie lijnen plat leggen en Jericho in chaos achter laat. Dit gooit de plannen van Jake Green in de war en hij besluit om zijn famillie te helpen. Een cruciale keuze zo blijkt later.

Vanuit het dorp Jericho is een nucleaire explosie goed te zien. De burgemeester gaat er in eerste instantie uit van dat de stad Denver getroffen is. De famillie Green probeert alles te doen om informatie te krijgen over wat er nu precies gebeurd is. En wie of wat er achter de ontploffingen zit.

Langzaam aan komt er steeds meer informatie binnen over wat er nu werkelijk aan de hand is. Jake en zijn broer Erik zorgen er intussen voor dat de orde in Jericho bewaard blijft. Langzaam aan wordt ook duidelijk dat de huidige regering door de gebeurtenissen niet meer bestaat.

De televisieserie laat vooral de strubbelingen zien van de famillie Green die probeert te overleven in de crisis na de nucleaire explosies. De famillie probeert alles te doen om het leven in Jericho weer enigszins normaal te krijgen dit blijkt een enorme opgave. De stad krijgt te maken met allerlei gevaren van buiten de stad en Jericho moet zich meer dan eens verdedigen. Daarnaast dreigt er ook gevaar van binnen de stad. Langzaam aan in de serie wordt ook steeds duidelijker wat de impact is van de explosies en wat de gevolgen zijn. Ook blijken er een aantal mensen in Jericho rond te lopen die een dubieuze achtergrond hebben, een daarvan is Robert Hawkins. Deze personage zal later in de serie ook steeds meer betrokken raken bij de activiteiten van de famillie Green, Jake (Green) zal meerde malen met hem te maken krijgen.

Afleveringen Jericho

De totale serie van Jericho omvat 27 afleveringen. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten. De serie krijgt op IMDB een 8,0 uit 46.000 stemmen. De 27 afleveringen zijn verdeeld over twee seizoenen.

Hoofdpersonages Jericho

 • Skeet Ulrich speelt Jake Green
 • Gerald McRaney speelt Johnston Green
 • Kenneth Mitchell speelt Eric Green
 • Pamela Reed speelt Gail Green
 • Lennie James speelt Robert Hawkins
 • Brad Beyer speelt Stanley Richmond
 • Shoshannah Stern speelt Bonnie Richmond
 • Michael Gaston speelt Grey Anderson
 • Bob Stephenson speelt Jimmy
 • Erik Knudsen speelt Dale Turner
 • Darby Stanchfield speelt April Green
 • David Meunier speelt Russel

Mening over de televisieserie Jericho

Jericho geeft een weergave van wat er gebeurd na een nucleaire explosie. De spanning wordt in de serie goed opgebouwd en ook de acteurs laten een goede indruk achter. Iedere aflevering van Jericho staat garant voor voldoende actie, spanning en drama, maar zonder dat deze aspecten worden overdreven. Jericho biedt ook een kijk op de levens van de hoofdpersonen die na de explosies drastisch veranderen. Het oplossen van het raadsel van de nucleaire explosie is het belangrijkste, maar daarnaast heeft iedere aflevering ook een eigen raadsel of mysterie. Jericho is een serie die tot het einde toe blijft boeien.
© 2009 - 2024 Marinos, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Actrice Elisabeth HarnoisActrice Elisabeth HarnoisDe Amerikaanse actrice Elisabeth Harnois werd in Nederland vooral bekend door haar rol als Morgan Brody in de populaire…
Toen was geluk heel gewoon'Toen was geluk heel gewoon' is één van de meest populaire Nederlandse televisieserie. Vanaf 2 januari 1994 zijn Jaap Ko…

Mega Mindy: De vrouwelijke versie van Superman!Mega Mindy is een superheld, die al sinds 2006 op de Vlaamse televisie op Ketnet te zien is. Mega Mindy heeft nu ook Ned…
Het Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis AnubisHet Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis AnubisDe televisieserie Het Huis Anubis is een enorm kijkcijferkanon. De bioscoopfilm won de Gouden Film Prijs en alles wat me…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Alexliivet, Flickr (CC BY-2.0)
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Jericho_(televisieserie)
Marinos (59 artikelen)
Laatste update: 21-02-2017
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.