Het Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis Anubis

Het Huis Anubis: Alles over de serie Het Huis Anubis De televisieserie Het Huis Anubis is een enorm kijkcijferkanon. De bioscoopfilm won de Gouden Film Prijs en alles wat met de serie te maken heeft verandert ook in goud. Wat is er zo bijzonder aan deze serie, waarin negen bewoners van een oud internaat op zoek gaan naar een verborgen schat? De serie won niet alleen de Telekidsprijs maar ook de Gouden Stuiver en wordt zowel door de jeugd als door de professionals erg goed ontvangen. Lees hier meer over de wondere wereld van Het Huis Anubis.

Wat is Het Huis Anubis?

De televisie serie Het Huis Anubis is een Nederlands-Vlaamse co-productie. In deze jeugdserie, die wordt uitgezonden op Nickelodeon, wonen de negen hoofdrolspelers in een internaat, dat het Huis Anubis heet. De vrienden en vriendinnen ontdekken een groot geheim op zolder en gaan op zoek naar een schat, die ergens in de buurt begraven zou moeten liggen. De schat zou afkomstig zijn uit Egypte en duizenden jaren oud zijn. De serie is zo populair dat er nu al vier seizoenen zijn gemaakt en dat het vijfde seizoen in de maak is.

De serie won een hele reeks televisieprijzen en wordt zowel door de jeugd als door volwassen erg hoog gewaardeerd. Ook de professionals zien de serie als een echte topper.

In 2008 kwam de eerste bioscoopfilm "Anubis en het Pad der 7 zonden uit" en de tweede film De Wraak van Arghus is nu een grote hit in de bioscopen. De film draait al sinds kerst in de Nederlandse en Belgische bioscopen. De film Anubis en het Pad der 7 zonden won de Gouden Film Prijs en dat is natuurlijk niet niets.

Inmiddels zijn er ook bordspelen en computergames over Het Huis Anubis. Er is zelfs een hele populaire online game, die meebeweegt met de gebeurtenissen van die week in de serie op de televisie. Het bordspel heeft ook een prijs gewonnen en werd in 2007 zelfs gekozen tot speelgoed van het jaar.

De serie tot nu toe: Alle seizoenen van Het Huis Anubis op een rij

Vanaf 2006 is er elk jaar een nieuw seizoen uitgebracht, dat in twee delen (de serie stopt tijdens de winter) gedurende het jaar is vertoond op de televisie. Op dit moment is het vierde seizoen net begonnen in september en dat zal tot komende zomer wekelijks op de televisie te zien zijn.

Eerste Seizoen (september 2006 tot en met juni 2007)

Alle bewoners van het internaat maken voor de eerste keer hun opwachting. Het nieuwe meisje Nienke doet een bijzondere ontdekking op zolder, waaruit blijkt dat er ergens een schat verborgen ligt. De geheime club van de Oude Wilg wordt opgericht en de vrienden en vriendinnen gaan op zoek naar de verborgen geheimen. Inmiddels verdwijnen er kinderen en vraag is hoe dat kan? Is het niet te gevaarlijk om verder te zoeken? En wat doet dit allemaal met de vriendschap tussen de inwoners van Het Huis Anubis?

Tweede Seizoen (september 2007 tot en met juni 2008)

In het tweede seizoen gaat het verhaal verder. Inmiddels heeft de vriendengroep een bijzondere graal gevonden maar daarmee zijn de geheimen nog niet allemaal ontrafeld. Het blijkt dat deze graal toegang geeft tot een tombe. Wanneer de vrienden en vriendinnen de graal openmaken, blijkt dat dat misschien geen geweldig idee was. Nu moeten er in een noodtempo zeven moeilijke opdrachten worden vervuld. Lukt het onze vrienden om die tijdig te vervullen?

Derde Seizoen (september 2008 tot en met juni 2009)
De bewoners van Huis Anubis gaan nu echt naar Egypte om te proberen de graal terug te brengen naar de plaats waar hij thuis hoort. Ze vinden de tombe maar vinden daar ook een speciaal kistje. Appie is zo dom om het mee terug naar Nederland te nemen. En dan beginnen alle problemen van vooraf aan. De club moet op zoek naar de Traan van Isis om te kunnen ontkomen aan wat ze over zichzelf hebben afgeroepen maar zij zijn helaas niet de enige die op zoek zijn naar de Traan.

Vierde Seizoen (september 2009 tot en met juni 2010)

Fabian en Noa zijn verdwenen en de vrienden en vriendinnen moeten opnieuw naar Egypte. Om Noa te redden moeten ze de Traan van Isis zuiveren maar wanneer ze haar willen redden zal iemand anders daarvoor moeten sterven. Om te zorgen dat dat niet gebeurt is er maar één oplossing: De ziel van Anchesenamon moet worden opgewekt, zodat hij de strijd kan aangaan met de vrouw van Toetanchamon. Maar die heeft ook haar eigen plannen, die alles nog meer complex maken.

Wat kunnen we in de toekomst verwachten van Het Huis Anubis?

Op dit moment wordt er al gewerkt aan het spannende vervolg van de serie. In 2010 komt het vijfde seizoen van Het Huis Anubis zeker op televisie.

Er wordt op dit moment ook gewerkt aan een Duitse versie van de serie, die binnenkort bij onze oosterburen op de televisie te zien zal zijn. Ook in Zweden komt de serie op de buis maar daar zal de originele versie in het Zweeds worden vertaald en wordt er dus geen "eigen versie" gemaakt.

In de winkel zijn niet alleen van de bioscoopfilm maar ook van de serie DVD's te koop. De eerste vier seizoenen zijn inmiddels in de winkel verkrijgbaar.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"Het Huis Anubis: De film "Anubis en de Wraak van Arghus"De televisieserie Het Huis Anubis is al jaren een enorme hype. De eerste bioscoopfilm Anubis en het Pad der 7 zonden won…
Het Huis Anubis: Alles over de games en spellen van AnubisHet Huis Anubis: Alles over de games en spellen van AnubisDe serie Het Huis Anubis op Nickelodeon is een doorslaand succes. De serie ziet er dan ook fantastisch uit en is supersp…
Anubis, de jakhalsgod van EgypteAnubis, de jakhalsgod van EgypteAnubis, één van de geheimzinnigste goden die de Egyptische mythologie voortbracht. God van de doden, god van de onderwer…
Recensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)recensieRecensie: Designated Survivor (Netflix tv-serie)Designated Survivor is een Netflix tv-serie die gaat over een Amerikaans kabinetslid, Tom Kirkman, die na een aanslag op…

Recensie televisieserie JerichorecensieRecensie televisieserie JerichoNa een nucleaire explosie in het naburige Denver krijgt het Amerikaanse stadje Jericho te maken met een aantal angstaanj…
The Hills: Nep of echt?The Hills: Nep of echt?Het is misschien wel de populairste realityshow van het moment: The Hills. De show volgt Lauren Conrad, die verhuisd is…
Reactie

C. C. H. Oberman, 22-03-2012
In Delft zijn de serie's van het huis Anubis niet of nauwelijk te verkrijgen en bij de ECI in Utrecht is de 4e jaargang waar ik naar opzoek ben niet te verkrijgen de eerste 3 jaargangen wel. Hoe kom ik aan de 4e Jaargang. De serie is goed opgebouwd en ik moet vaak lachen om die jonge gasten die hun huisbewaarder graag een loer draaien. Ik vind het super voor de kinderen. Ga zo door, mijn neefjes smullen ervan als ze weer eens komen logeren. Reactie infoteur, 02-04-2012
Kijk eens op Marktplaats, hier kun je vaak nieuwe en tweedehands dvd-boxen kopen voor een redelijke prijs van zakelijke aanbieders maar ook gewoon van particulieren. Misschien heb je zo meer geluk. Groetjes, sterretje999

Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 27-01-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.