Mega Mindy: De vrouwelijke versie van Superman!

Mega Mindy is een superheld, die al sinds 2006 op de Vlaamse televisie op Ketnet te zien is. Mega Mindy heeft nu ook Nederland veroverd. Mega Mindy is eigenlijk Mieke, een politieagente die heel verlegen is. Maar als er sprake is van onrecht, verandert ze in Mega Mindy en gebruikt ze superkrachten om het kwaad te bestrijden. De jeugdserie Mega Mindy kent inmiddels zes seizoenen. Ook zijn er cd's, stripboeken, boeken, dvd's, shows en een film gemaakt. Wat wil je weten over superwoman Mega Mindy?

Wie is Mega Mindy eigenlijk?

Mieke Fonkel werkt bij de politie in haar dorpje en is een heel verlegen meisje. Commissaris Migrain (of is het Migraine) maakt het haar niet gemakkelijk maar gelukkig heeft ze een hele leuke collega. die Toby heet. Toby vindt Mieke heel leuk maar Mieke is ook heel erg gek op Toby maar ze durven het elkaar niet te zeggen. Allebei zijn ze stilletjes verliefd op elkaar. Mieke Fonkel woont bij haar oma en opa. De opa van Mieke is heel bijzonder, want hij is uitvinder.

Opa Fonkel heeft een apparaat bedacht, waardoor Mieke in iemand anders kan veranderen. Niet zomaar in iemand anders maar in een heuse superheld. Wanneer er sprake is van onrecht is Mieke niet meer zo verlegen maar verandert ze in Mega Mindy en die heeft superkrachten, waarmee ze het kwaad te lijf gaat. Eigenlijk lijkt Mega Mindy wel een beetje op Superman maar die heeft natuurlijk geen kompas in zijn pak zoals deze vrouwelijke superheld.

Waar kunnen we Mega Mindy allemaal bewonderen?

Mega Mindy in de jeugdserie op televisie

Mieke Fonkel en de superheldin Mega Mindy worden gespeeld door Free Souffriau. De serie werd gemaakt door Studio 100 en is al sinds 2006 te zien op Ketnet. Sinds 2007 is Mega Mindy ook aangekocht door de TROS, zodat ook de Nederlandse kijkertjes kennis kunnen maken met Mega Mindy. Louis Talpe (Toby) en Anton Cogen (de commissaris) zijn de belangrijkste tegenspelers in de serie. De serie Mega Mindy' is te zien op Z@pp op Nederland 3.

In de serie krijgt Mieke onder andere te maken met het Olijf Misdrijf, de Snorrenbende, de Magische Magnetiseur, de Kriminalsky Broers en het Circus Manzini. En nog veel meer markante figuren maken hun opwachting!

Inmiddels zijn er al zes seizoenen van de serie gemaakt, want de serie is heel erg populair maar de zesde serie is nog niet op televisie te zien.

Mega Mindy heeft kenmerken van Superman maar er lijkt ook een verbinding te zijn met een oude tv-serie, die Merlina heette. Alle vier de seizoenen zijn op DVD verschenen en er is ook een Mega Mindy dagboek special op DVD uitgekomen.

Mega Mindy verovert ook het theater

De eerste theatershow van Mega Mindy was Mega Mindy en de Schitterende Smaragd. Deze musical werd door bezoekers maar ook de pers enorm goed ontvangen. De show toert nog steeds rond in Vlaanderen en Nederland.

In deze show zingt Mega Minda haar grootste hits en moet ze het raadsel van de schitterende smaragd oplossen. Wie heeft er zo'n interesse voor het oude schilderijtje van oma Fonkel? Zal Mega Mindy er ook dit keer in slagen om alle boeven uit te schakelen? Het wordt Mega Mindy zeker niet gemakkelijk gemaakt om alle raadsels op te lossen in deze show.

Ook de nieuwe musical Mega Mindy en de Poppenmeester staat inmiddels op de planken en is een groot succes bij kinderen van alle leeftijden. Niet alleen bij de kinderen overigens, want Mega Mindy is ook voor volwassenen echt heel leuk om naar te kijken. De shows en liedjes zijn van hele goede kwaliteit en er zijn kosten noch moeite gespaard om de gang naar het theater onvergetelijk te maken voor de hele familie.

Mega Mindy op het bioscoopdoek in haar eigen films
In juli was de eerste bioscoopfilm over Mega Mindy een feit. De film "Het Geheim van Mega Mindy" trok volle zalen. Yolanthe Cabau van Kasbergen speelt de rol van Miss Volta in deze eerste speelfilm over Mega Mindy. In deze film verzamelen de beste boeven van de wereld zich om Mega Mindy eens echt goed tegen te werken. De boosaardige Miss Volta bedenkt een plan, waarbij het geheim van Mega Mindy niet veilig is.

Inmiddels is de film ook op DVD verschenen en de extra's zijn erg de moeite waard. Er zit een volledige bonus cd bij de DVD met daarop Tijd voor Mega Mindy en maar liefst vier karaoke liedjes, zodat de kinderen echt mee kunnen zingen.

Er is een tweede film in de maak, die we volgend jaar op het scherm mogen verwachten. De reden dat we even moeten wachten op een vervolg op de eerste kaskraker is dat onze superheldin in januari haar tweede kleintje verwacht. Pas in de zomer wordt dan ook begonnen met de opnames van de tweede bioscoopfilm.

Mega Mindy en muziek: De Mega Mindy cd en singles

De Mega Mindy cd "Ik ben Mega Mindy" schopte het maar liefst tot de tweede plaats in de album top 100. Van het album werden ook vier singles uitgebracht, waarvan de laatste in 2009; die heet Tijd voor Mega Mindy.

Mega Mindy kun je ook zien en lezen in de strips en boeken

Mega Mindy speelt de hoofdrol in maar liefst zes strips maar er zijn daarnaast ook (voorlees) boeken gemaakt, zodat ook de allerkleinsten van haar spannende avonturen kunnen genieten.

Mega Mindy, speelgoed en spulletjes

Van Mega Mindy zijn er heel veel leuke spulletjes te vinden in de speelgoedzaak. Zo is er een Mega Mindy dekbedovertrek, zijn er Mega Mindy pakken te koop, zodat je je echt kunt verkleden als deze superheldin, en is er een Mega Mindy vriendenboekje. Ook de Mega Mindy agenda en het Mega Mindy etui zijn heel populair.
© 2009 - 2024 Sterretje999, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bumba de clown (Studio 100)Bumba is een succesvolle creatie van Studio 100. In dit artikel lees je alles over Bumba de Clown. Kom alles te weten ov…
Mieke Telkamp, waarheen leidt de wegMieke Telkamp, waarheen leidt de wegJarenlang voerde het lied ‘Waarheen, waarvoor’ met stip de lijst aan van de populairste liederen die op begrafenissen en…
Recensie televisieserie JerichorecensieRecensie televisieserie JerichoNa een nucleaire explosie in het naburige Denver krijgt het Amerikaanse stadje Jericho te maken met een aantal angstaanj…
Sterretje999 (364 artikelen)
Laatste update: 03-02-2012
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.