Bumba de clown (Studio 100)

Bumba is een succesvolle creatie van Studio 100. In dit artikel lees je alles over Bumba de Clown. Kom alles te weten over de personages en de figuurtjes. Ook worden de verschillende Bumba producten benoemd, zoals bijvoorbeeld dvd's, cd's, filmpjes op tv en internet, spellen, kleurplaten en de theatershow.

Inhoud


Bumba

Het vrolijke clowntje Bumba bestaat sinds 2004 en heeft als doelgroep peuters. Het concept is bedacht door de Belg Jan Maillard, de productie wordt verzorgd door Studio 100. Het succesvolle productie- en entertainmentbedrijf Studio 100 is bekend van succesnummers als Gert en Samson, Mega Mindy, Piet Piraat en Kabouter Plop. Ook Bumba's ster was snel rijzende, tegenwoordig zijn de rechten naast België en Nederland ook verkocht aan landen als Canada, Duitsland en Spanje. Naast de uitzendingen op televisie zijn er ook Bumba kleding, dvd's, games, boekjes enzovoorts verkrijgbaar.

Personages en figuurtjes

Bumba is de hoofdrolspeler, maar er zijn meer veel terugkerende personages en figuren. Voorbeelden zijn het clowntje Bumbalu, het hondje Babaki, het olifantje Tumbi, het nijlpaard Pantoef, het aapje Poppa, de zeeleeuw Suzu, de vogel Kiwi en de beer Nanadu. De figuren zijn op een kleurrijke en vrolijke manier uitgebeeld. In de televisie uitzendingen zijn de figuren niet getekend, maar worden ze uitgebeeld met behulp van poppen. De poppen die je op televisie en dvd ziet zijn van menselijk formaat waarbij de acteurs in de poppen zitten.

Het verhaal

Bumba reist altijd rond met het circus en de circustent. Tijdens de uitzendingen spelen verschillende circuselementen zoals acrobatiek en dieren een belangrijke rol. Het 'publiek' tijdens de shows bestaat uit kinderen. De avonturen van Bumba spelen zich ook op locatie af, Bumba is onder andere in Azië en Afrika geweest. Op locatie komt Bumba in aanraking met lokale voorwerpen en gebruiken. Tijdens de uitzendingen wordt minimaal gesproken, de communicatie tussen de figuurtjes onderling verloopt voornamelijk met korte kreten en geluiden.

Bumba merchandising

Bumba is meer dan alleen de televisie-uitzendingen. Onderstaand volgen voorbeelden van verschillende Bumba producten:
  • Dvd's: De televisie-uitzendingen zijn uitgebracht op dvd, zodat kinderen op elk moment van de dag van Bumba kunnen genieten.
  • Internetfilmpjes: op internet zijn er via onder andere Youtube ook de hele dag gratis Bumba filmpjes te bekijken.
  • Cd's
  • Boeken: Van Bumba zijn verschillende prentenboeken te koop. Deze zijn rijk geïllustreerd en zeer kleurrijk.
  • Speelgoed
  • Spelletjes: bordspellen en online games
  • Kleurplaten
  • Kleding
  • Huishoudelijke producten zoals doekjes, crème en badolie

De producten zijn verkrijgbaar in de officiële webwinkel van Bumba. Ook worden de producten verkocht in tal van andere winkels en webwinkels.

Plopsaland theater

Diverse figuren van Studio 100, waaronder Bumba, hebben theatervoorstellingen in de Plopsaland parken (Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa De Panne). Naast optredens in de Plopsaland parken heeft Bumba ook met enige regelmaat eigen theatervoorstellingen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Bumba het clowntjeBumba is van oorsprong een Vlaams peuterprogramma dat vele kinderen aan de buis kluistert. Het is gecreeërd door Jan Mai…
Het succes van Bumba, de kleine clownHet succes van Bumba, de kleine clownDe verhaaltjes rond Bumba zijn en blijven heel erg leuk. De meeste peuters en kleuters zijn helemaal gek van de gele cir…
Leuke websites voor baby's, peuters en kleutersJonge kinderen, zoals baby's, peuters en kleuters, vinden de computer (of laptop) vaak al erg interessant. Toch zijn de…
Tips voor een geslaagd kinderfeestjeKinderfeestjes zijn iedere keer weer een stressige tijd voor ouders, je hele huis wordt bezet door kinderen die allemaal…

Kerstconcert voor ouderen met dementieKerstconcert voor ouderen met dementieEen kerstconcert voor ouderen met dementie kan een eenvoudig te organiseren, sfeervolle activiteit zijn als u de juiste…
Muziek en reclameHet is bewezen dat reclame en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Uit het onderzoek van drs. Thijno Kramer i…
Bronnen en referenties
  • www.bumba.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Laatste update: 20-07-2015
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.