Woezel en Pip: alles over de twee vrolijke hondjes

Woezel en Pip zijn uitermate populair bij de allerkleinsten onder ons. Ze schitteren op dvd, cd en internetfilmpjes, in boeken, als knuffel, enzovoorts. Maar wist je dat ze ook een echte theatervoorstelling hebben? Lees in dit artikel alles over de twee vrolijke hondjes.

Woezel en Pip

De hondjes Woezel en Pip zijn een creatie van Guusje Nederhorst. De illustraties zijn van Louise Geesink en Wil Raymakers. Woezel en Pip schitteren niet alleen in de boekjes, maar ook op dvd en kleding, als knuffel en in videogames. De bedenkster, Guusje Nederhorst, heeft zelf het grote succes nooit meegemaakt. Ze overleed aan borstkanker in 2004.

Personages en figuurtjes

Veel van de avonturen van Woezel en Pip spelen zich af in de Tovertuin. Veel voorkomende figuurtjes zijn Woezel, Pip, Vlinder, De Wijze Varen, Het Zonnetje, Molletje, Tante Perenboom, Buurpoes, Uil en de Zingende Tulpjes. De figuurtjes zijn allemaal op een vrolijke en kleurrijke manier uitgebeeld. Het is geen wonder dat kinderen er gek op zijn.

Merchandising

Woezel en Pip producten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in vele vormen en maten. Zo hebben ze onder andere een eigen officiële webwinkel waar de producten worden verkocht. Maar ook in menig andere winkel en webwinkel worden producten van de twee hondjes verkocht.

Dvd's, filmpjes en cdís

Woezel en Pip zijn verkrijgbaar op dvd en cd. De prijzen van de cdís en dvdís liggen tussen de Ä 5,- en Ä 15,-. Wil je Woezel en Pip gratis kijken? Op internet zijn er vele filmpjes te vinden, uiteraard ook op Youtube. Ook op de website van Woezel en Pip zijn verschillende filmpjes gratis te bekijken.

Speelgoed en spelletjes

Uiteraard is het mogelijk om fysiek te spelen met Woezel en Pip. In de winkels zijn verschillende soorten Woezel en Pip speelgoed te koop. Denk aan knuffels, puzzels, bordspellen, enzovoorts. Ook digitaal kan er worden gespeeld. Op internet zijn diverse online spellen te spelen waarin de twee hondjes centraal staan.

Kleurplaten en boeken

Ook het voorlezen uit een boek is mogelijk. Er zijn diverse boeken uitgebracht van Woezel en Pip. De boeken bestaan uit geïllustreerde verhalen, voorleesverhalen en een cd waarop liedjes en verhaaltjes staan. Voor de creatieve kinderen zijn er ook kleurplaten. In de winkel worden kleurboeken van Woezel en Pip verkocht, maar online zijn gratis kleurplaten te vinden op de website van Woezel en Pip en in de winkel.

Overig

Naast bovenstaande voorbeelden worden onder andere producten zoals kleding, interieurproducten, kraamcadeaus, geboortekaartjes, enzovoorts verkocht.

Theater

Woezel en Pip hebben met enige regelmaat voorstellingen in het theater. Tijdens een voorstelling komen de figuurtjes tot leven. Tijdens de voorstellingen worden er verhaaltjes verteld, liedjes gezongen, enzovoorts. Er wordt door het gehele land opgetreden.

Guusje Nederhorst Foundation

In Nederland groeien duizenden kinderen op in opvangcentra. Dit zijn vaak geheime plaatsen om de veiligheid te kunnen garanderen. De kinderen hebben vaak al veel meegemaakt zoals mishandeling, verwaarlozing of verstoting. Middels de aankoop van Woezel en Pip producten steun je deze stichting. Een deel van de opbrengst van de artikelen gaat namelijk naar de stichting. De stichting is in 2007 opgericht door Dinand Woesthoff, de echtgenoot van Guusje Nederhorst.

Lees verder

© 2013 - 2024 Advies-eb, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Woezel en Pip en de Sloddervos'Woezel en Pip, Woezel en Pip, spelen altijd met elkaar. Woezel en Pip, Woezel en Pip, de allerbeste vriendjes van elkaa…
Woezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip, de hondjes van Guusje NederhorstWoezel en Pip zijn twee lieve vrolijke hondjes die de hele dag spelen in de Tovertuin. De hondjes, hun vriendjes, de tov…
Wat is het leukste en beste speelgoed voor elke leeftijd?Het is niet altijd gemakkelijk om speelgoed te kiezen dat leuk, populair, veilig en liefst ook verantwoord is. Hetzelfde…
Loco leerspellen (Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi)Al meer dan 40 jaar geniet menig huishouden van de verschillende Loco leerspellen. Loco Bambino, Loco Mini en Loco Maxi…

Muziek en reclameHet is bewezen dat reclame en muziek onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Uit het onderzoek van drs. Thijno Kramer i…
Muziekinstrumenten zelf maken: een xylofoonMuziekinstrumenten zelf maken: een xylofoonSamen muziek maken is altijd leuk, of je nu wat jonger bent of al een beetje ouder. En dat geldt zeker als je allemaal v…
Bronnen en referenties
  • www.woezelenpip.nl
Advies-eb (275 artikelen)
Gepubliceerd: 05-12-2013
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.