recensie

Filmrecensie: Feeling Minnesota

Filmrecensie: Feeling Minnesota Deze uit 1996 afkomstige speelfilm met veel bekende acteurs en actrices is een apart verhaal, een klein gemaakt film die aardig is om te zien.

De speelfilm

Broers

Het verhaal draait om de broers Sam en Jjaks Clayton, gespeeld door respectievelijk Vincent D’Onofrio en Keanu Reeves. Sam is zojuist getrouwd met Freddie, gespeeld door Camaron Diaz, een vrijgevochten vrouw die eigenlijk helemaal niet past bij Sam, maar meer bij de plots op komen draven broer Jjaks.

Freddie ziet Jjaks inderdaad wel zitten en ze gaan er samen vandoor. Wat broer Sam in de achtervolging zet. Hij is in en in triest geworden door de situatie, terwijl hij het allemaal goed met Freddie wilde doen. Hij besluit de politie te bellen, maar vindt ze uiteindelijk zelf. Freddie zoekt Sam vervolgens op omdat ze weet dat hij geld heeft, althans dat heeft hij gezegd. Dit is afkomstig van een misdaad maar heeft hij in een huis gestoken. In een huis in de buurt van Las Vegas waar Freddie zo graag wil leven.

Moord

Freddie is boos en Sam gaat uit zijn dak. Hij vermoordt haar, althans dat denkt hij. Hij ziet dan kans om Freddie in het appartement bij Jjaks, die ligt te slapen, te leggen en hem op te laten draaien voor de moord.
Jjaks die zich niets meer kan herinneren, weet niet of hij iets gedaan heeft en legt haar op een plaatsje in het bos. Als Sam dit volgt informeert hij opnieuw de politie. Ze lijken hem te geloven en gaan naar de plaats waar Freddie moet liggen, maar ze ligt er niet en nu is Sam klaar bij de politie. Een van de politiemannen is Ben Costikyan, gespeeld door dan Aykroyd.

Chantage

De eigenaren van de appartementen chanteren nu Sam en Jjaks, om het geld wat Sam heeft, los te krijgen. Niet wetende dat Freddie er achter zit.
Jjaks komt er achter dat Sam Freddie vermoord heeft en Sam moet nu het geld gaan regelen om onder de chantage uit te komen. De kluis van de louche politieman Ben is doelwit en met een flinke zak met geld gaat hij naar het appartement van de chanteurs.

Eerst zie Jjaks Freddie en daarna Sam. Ze blijkt in haar maag geschoten, maar heeft het dus overleefd. In de confrontatie wordt Sam doodgeschoten en Jjaks buiten westen geslagen. Ze gaat er zelf met het geld vandoor.

Jjaks gaat uiteindelijk toch op zoek naar zijn grote liefde en vindt haar in … Las Vegas, haar grote droom werkelijkheid laten worden.

De recensie

Achter de schermen

Steven Baigelman regisseerde en schreef het uit 1996 afkomstige Feeling Minnesota. Het is een kleine, redelijk absurdistische film, welke vervolgens amusant en met een komische noot verfilmd is. De kleine acteur Danny Devito produceerde de speelfilm en kreeg met een relatief klein budget een een grote cast bj elkaar.

De acteurs

Veel bekende acteurs die het allemaal goed doen. De broers Keanu Reeves en Vincent D’Onofrio zijn aan elkaar gewaagd als acteurs en broers en het heeft weinig weg van gemaakt spel. Camaron Diaz lijkt altijd zichzelf te kunnen zijn en is gewaagd aan deze mannen en “fladdert” speels door de film. Reeves die bekend staat om zijn statische spel, laat hier een andere kant van zichzelf zien.
Ook de kleinere rollen voor Dan Aykroyd, de moeder van de jongens Tuesday Weld en de ruige Courtney Love spelen aardig en “aanwezig” spel.

Je moet de film goed volgen om de opeenvolging van ontwikkelingen te kunnen volgen, maar is zeker een amusante film die het kijken waard is.

De film inmiddels op DVD uitgebracht.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Filmrecensie “Dangerous Liaisons”recensieFilmrecensie “Dangerous Liaisons”Deze film uit 1988 gemaakt door Stephen Frears met grote namen in de hoofdrollen. Mooie rollen in een mooi verhaal wat z…
Recensie speelfilm "The Watcher", de seriemoordenaarrecensieRecensie speelfilm "The Watcher", de seriemoordenaarSpeelfilm The Watcher van regisseur Joe Charbanic is een ietwat afwijkende film als het gaat om de standaard seriemoorde…
Filmrecensie “Hardball”recensieFilmrecensie “Hardball”Hardball is de uit 2001 daterende speelfilm van Brian Robbins, over een groep randjongeren in een van de achterbuurten v…
Filmrecensie “Point Break”recensieFilmrecensie “Point Break”Point Break dateert uit 1991 en liet twee niet voor de handliggende Hollywood mannen samen spelen en samen met regisseur…

Filmrecensie: SleepwalkersrecensieFilmrecensie: SleepwalkersDe film dateert uit 1992 en is een van de vele werken van de hand van schrijver Stephen King. Dan kan het dus niets ande…
Filmrecensie Sex and the City 2recensieFilmrecensie Sex and the City 2Het heeft even geduurd, maar het vervolg Sex and the City 2 bleek enkele jaren na introductie van deel 1 ook nu een succ…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 14-06-2010
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Film en video
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Artikelen met het label 'Recensies' bevatten naast objectieve informatie ook subjectieve informatie in de vorm van een beoordeling.