Ziggo Sport kijken als abonnee van andere provider

Ziggo Sport kijken als abonnee van andere provider Abonnees van Ziggo ontvangen gratis Ziggo Sport op kanaal 14. Heb je een abonnement bij een andere provider zoals KPN, Caiway of XS4ALL dan is het echter ook mogelijk om naar Ziggo Sport te kijken. Je kunt dan een los abonnement afsluiten voor Ziggo Sport Totaal of Ziggo Sport Go, waarmee je naar in totaal zes sportkanalen kunt kijken. Daarnaast biedt Ziggo jaarlijks enkele wedstrijden gratis aan voor alle tv-kijkers, bijvoorbeeld een wedstrijd van Ajax uit de voorronde van de Champions League. Het kanaal waarop je dan als abonnee van een andere aanbieder moet afstemmen vind je vaak onder een hoog nummer.

Ziggo Sport voor niet-abonnees


Over Ziggo Sport

Ziggo Sport is het sportkanaal van telecomprovider Ziggo. Voor abonnees is deze zender standaard te vinden onder kanaal 14. Ziggo Sport zit in elk pakket voor Ziggo-abonnees. Of je dus het standaardpakket hebt of een heel uitgebreid zenderpakket, Ziggo Sport is altijd te vinden op kanaal 14. Tegen bijbetaling is dit uit te breiden naar Ziggo Sport Totaal of Ziggo Sport Go. Waar Ziggo Sport bestaat uit één zender krijg je er bij Ziggo Sport Totaal zes. Ziggo Sport Go is een online abonnement waarbij je tevens alle zes de kanalen kunt bekijken en wel op je tablet, smartphone of PC. Alle sportwedstrijden uit het volledige aanbod zijn tevens terug te kijken via de optie 'Gemist'. Daarnaast zijn er nog bijkomende features zoals een tweede scherm bij Formule 1-races (2019).

Verschillende sporten

Ziggo Sport biedt topsport uit binnen- en buitenland. Je treft er onder meer voetbal uit de Premier League, La Liga en de Champions League, Formule 1, Nascar, golf, tennis, basketbal uit de NBA, hockey, rugby, atletiek en handbal. De Ziggo Sport tv-gids is online te raadplegen zodat je je een goed beeld kunt vormen van het aanbod van de sportzender. Wil je de zender eerst uitproberen of is er een specifieke wedstrijd die je graag wilt zien dan is het mogelijk om een dagpas te bestellen.

Ajax

Fans van voetbalclub Ajax vallen bij Ziggo met hun neus in de boter. Ziggo is in 2015 hoofd- en shirtsponsor van Ajax geworden waardoor het klanten die fan zijn een aantal extra voordelen kan bieden. Zo zijn er regelmatige acties voor nieuwe abonnees waarbij je gratis of met korting een uit- of thuisshirt van Ajax krijgt en heeft de zender Ziggo Sport het programma Inside Ajax in de programmering. Tijdens het seizoen zijn er bovendien diverse winacties waarmee je Ajax-prijzen kunt winnen zoals tickets voor wedstrijden, reizen naar Europese wedstrijden of een meet&greet met spelers uit de selectie.

Ziggo Sport kijken zonder Ziggo-abonnement

Ben je klant bij een andere provider dan Ziggo zoals bijvoorbeeld KPN, Caiway of XS4ALL dan kun je toch naar Ziggo Sport kijken. Het 'gewone' Ziggo Sport kanaal dat bij Ziggo-abonnees standaard in het pakket zit is niet los af te nemen. Wel is het mogelijk om als abonnee van een andere provider een abonnement af te sluiten op Ziggo Sport Totaal of Ziggo Sport Go. Je betaalt hiervoor dan een vast bedrag per maand en krijgt daarvoor de beschikking over zes sportkanalen van Ziggo. Kies je voor het Ziggo Sport Totaal-pakket dan zit Ziggo Sport Go hier bij inbegrepen. Ziggo Sport Go is ook los af te nemen. Je kunt het volledige sportaanbod dan bekijken op je tablet, smartphone of PC. Als je de beschikking hebt over een Google Chromecast of Apple Airplay dan kun je dit ook eenvoudig naar je televisie streamen. De prijs voor Ziggo Sport Go is bij de meeste providers € 14,95 per maand maar kan per provider verschillen. Ziggo Sport Go kost altijd € 9,95 per maand (prijzen van 2019).

Losse wedstrijden gratis kijken

Een aantal keer per jaar biedt Ziggo een losse wedstrijd gratis aan. Je kunt dan als niet-Ziggo abonnee bijvoorbeeld gratis kijken naar een Formule 1-race of een wedstrijd van een Nederlandse voetbalclub uit de voorronde van de Champions League. Op deze manier wil Ziggo een breder publiek kennis laten maken met de zender Ziggo Sport, uiteraard in de hoop dat je verleid wordt om daar een abonnement af te sluiten. Het bekijken van de gratis wedstrijd is echter gewoon geheel vrijblijvend. Zo biedt Ziggo in juli en augustus 2018 bijvoorbeeld de heen- en terugwedstrijden tussen Ajax en Sturm Graz in de voorronde van de Champions League aan voor iedereen.

Elke abonnee van een andere provider heeft het kanaal Ziggo Sport - vaak onder een hoog nummer - in het menu van de tv staan. Wie hier naartoe zapt krijgt normaliter de melding dat het gaat om een zender die niet in het pakket zit en de zender blijft dan zwart. Op het moment dat Ziggo een losse wedstrijd aanbiedt aan een breder publiek dat wordt deze echter tijdelijk opgesteld.

Waar vind je als abonnee van een andere provider Ziggo Sport?

Als je een abonnement hebt bij een andere aanbieder dan weet je Ziggo Sport mogelijk niet te vinden. Het kanaal waaronder de zender te vinden in verschilt per provider. In onderstaande lijst zie je waar jij Ziggo Sport in dat geval kunt vinden (2019):
  • Breedband Helmond 265
  • Caiway 311
  • Cambrium 660
  • Canal Digitaal 33
  • Delta 631
  • Fiber 160
  • Joyne 42
  • Kabelnoord 90
  • Kabeltex 301
  • KPN 239
  • Online.nl 120
  • OnsBrabantnet 160
  • Plinq 401
  • SKP 254
  • SKV 581
  • Solcon 160
  • TELE2 111
  • Telfort 239
  • T-Mobile 160
  • Trined 271
  • XS4ALL 239
  • Youfone 420
© 2018 - 2024 Dessal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ziggo Sport Totaal - tv en livestreamZiggo Sport Totaal - tv en livestreamZiggo Sport Totaal behoort tot de belangrijkste aanbieders van live sport op tv in Nederland. Het focust zich onder meer…
Formule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamFormule 1: GP van Saoedi-Arabië, live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Saoedi-Arabië wordt jaarlijks verreden in Jeddah. Het vindt daar plaats op een stratencircui…
Voetbal: Ajax-PSV live op tv en livestreamVoetbal: Ajax-PSV live op tv en livestreamAFC Ajax en PSV Eindhoven behoren samen met Feyenoord tot de traditionele top drie van het Nederlandse voetbal. Hoewel e…
Handbal, dames: Nederlands team live op tv en livestreamHandbal, dames: Nederlands team live op tv en livestreamHet Nederlands dameshandbalteam heeft in de loop der jaren de harten van veel Nederlandse sportliefhebbers veroverd met…

Spelprogramma Eén tegen 100: concept en spelregelsSpelprogramma Eén tegen 100: concept en spelregelsEén tegen 100 is een quizprogramma van de AVROTROS waarin een kandidaat probeert honderd tegenspelers weg te spelen door…
Voetbal Inside: een veelbesproken 'topshow' over voetbalVoetbal Inside: een veelbesproken 'topshow' over voetbalEen talkshow waarin over voetbal gesproken wordt. Iemand die niet weet hoe het er bij Voetbal Inside aan toe gaat, denkt…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Katherinelake, Pixabay
  • https://www.ziggosport.nl/
Dessal (1.118 artikelen)
Laatste update: 02-09-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.