Best betaalde tv-sterren

In Nederland is grof geld te verdienen met het verschijnen op televisie. Dit is echter niets vergeleken met de bedragen die acteurs en presentatoren in Amerika verdienen.

Nederland

De beroemdheden op de Nederlandse televisie verdienen grof geld. Johan Cruijff kreeg per jaar één miljoen euro betaald om zo af en toe te verschijnen als commentator bij Studio Sport. Presentator Paul de Leeuw kreeg €650.000 per jaar uitgekeerd. Dit zijn bedragen betaald door de belastingbetaler, ze werken namelijk voor de publieke omroep.

Amerika

Vergeleken met de bedragen die betaald worden in de Verenigde Staten valt het in Nederland nog best mee. Wij zetten de vijf grootverdieners met hun jaarsalarissen voor u op een rijtje.

Nummer 1: Oprah Winfrey

Met een zeer grote voorsprong op nummer twee staat Oprah Winfrey op nummer één met een bedrag van $ 225 miljoen. In 1986 is ze begonnen met de Opray Winfrey Show. Zij is inmiddels de rijkste televisie beroemdheden met een geschat vermogen van $1,5 miljard.

Nummer 2: Dr. Phil

Op nummer twee met een ruime achterstand op nummer één treffen wij Dr Phil aan. Dr. Phil is op televisie begonnen in de uitzendingen van Oprah. Nog steeds is hij bij haar in dienst en neemt jaarlijks een riant inkomen van $ 45 miljoen mee naar huis.

Nummer 3: David Letterman

David Letterman is de host van de veel geimmiteerde “The Late Show”. Deze talkshow is één van de grootste successen van CBS. Robert Jensen heeft een vergelijkbare talkshow op de Nederlandse televisie. Jaarlijks ontvangt David Letterman $ 40 miljoen voor zijn kunsten.

Nummer 4: Simon Cowell

Deze man is rijk geworden met talentenjachten, niet als talent maar als jurylid. Hij is jurylid bij de Amerikaanse Idols. Deze Engelsman zit niet alleen in de jury in Amerika, maar ook in Groot-Brittannië. Bij veel varianten op dit programma is deze Brit betrokken geweest, zoals bijvoorbeeld Britain's Got Talent. Jaarlijks wordt dit jurylid ruim beloond met een salaris van $ 36 miljoen.

Nummer 5: James Gandolfini

Deze in Nederland niet erg bekende acteur verdient per jaar een bedrag van $ 22 miljoen.
Deze man speelt de maffiabaas Tony Soprano in de serie “Sopranos”. Gandolfini krijgt inmiddels een salaris van één miljoen dollar per aflevering.
© 2008 - 2020 Juul, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Dr. Phil McGraw tv-psycholoogDe Amerikaanse psycholoog en televisiepresentator Dr. Phil is beroemd geworden door een gastopreden bij de Oprah show. D…
Sterren en hun diëtenWaarom heeft Jessica Alba zo'n jaloermakend strakke buik? En hoe heeft Renée Zellweger al die kilo's die ze aan moest ko…
Oprah's eigen wijsheidBill Adler schreef het boek 'Oprah's eigen wijsheid'. Het boek is eigenlijk door Oprah Winfrey zelf geschreven omdat het…

De komische MuppetsDe komische MuppetsKermit de Kikker, Miss Piggy, Fozzie en Rizzo, wie kent de figuren van de Muppets niet? Je hebt ze vaak genoeg voorbij z…
Tommie, een biografieTommie, het vrolijke fantasiebeest uit Sesamstraat, zul je alleen in de Nederlandse versie van het programma tegenkomen.…
Bronnen en referenties
  • MSN Money

Reageer op het artikel "Best betaalde tv-sterren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Juul
Gepubliceerd: 05-10-2008
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!