Grenzeloos verliefd

Grenzeloos verliefd Grenzeloos verliefd. Heel veel mensen zijn wel eens op vakantie of op studie of stage geweest en hebben daar vervolgens in het vakantieland iemand getroffen waar ze smoorverliefd op werden. Heel anders wordt het om ook echt voor die liefde te kiezen en soms naar de andere kant van de wereld af te reizen. In Grenzeloos verliefd worden stellen gevolgd die een liefde in een ander land hebben gevonden. Grenzeloos verliefd laat de mooie, maar ook de minder mooie kanten zien.

Grenzeloos verliefd - voor de liefde naar de andere kant van de wereld verhuizen

In het tv programma Grenzeloos verliefd worden Nederlandse vrouwen (en een enkele man) gevolgd vanaf het moment dat ze besloten naar een ander land te verhuizen tot het daadwerkelijke vertrek. Dit levert bijzondere tv op, waarbij ook goed te zien is hoe groot de verschillen in levenswijzen en levensomstandigheden in Nederland zijn.

Een lief in een ander land met een andere cultuur

Grenzeloos Verliefd op Net5 beleeft in 2009 haar derde seizoen. In de jaren daarvoor passeerden al flink wat stellen de revue over de hele wereld. De vrouwen uit Nederland (en twee mannen) komen overal terecht. Van Egypte tot Gambia en Senegal en van Mexico tot Jordanië. Allemaal hebben de vrouwen en mannen gemeen dat ze zich in een heel andere cultuur vestigen, na verloop van tijd echte problemen ervaren en ook dat een deel van hen (vaak met partner) weer terugkeert naar Nederland. Een groot deel van hen blijft echter ook in het land waarnaar ze vertrokken zijn om samen te zijn met hun grote liefde.

Liefdes in uiteenlopende landen

In de afleveringen reisden de mannen en vrouwen af naar de volgende landen:
 • Jordanië
 • Argentinië
 • Canada
 • Oeganda
 • Colombia
 • Peru
 • Zuid-Afrika
 • Ghana
 • Noorwegen
 • El Salvador
 • Senegal/Gambia
 • Mexico
 • Egypte
 • Peru

Relatie met een Egyptische moslim - geen seks

Wie dus ook een lief in één van die landen heeft zitten, doet er wellicht goed aan om het programma eens goed te bekijken. Gemakkelijk hebben de meesten het namelijk niet. De armoede, de heel andere leefomstandigheden, maar ook de grote culturele verschillen breken toch wel vaak op. Opvallend daarin is bijvoorbeeld de uitzending van Esther en Ahmed. Ze ontmoetten elkaar in Egypte en vallen als een blok voor elkaar. Esther besluit voor Ahmed te gaan, maar eenmaal in Egypte blijkt dat er van samenwonen geen sprake kan zijn. Als moslim wil Ahmed het bed niet delen met zijn vriendin, zolang ze niet zijn vrouw is. De vrijgevochten Nederlandse heeft daar veel moeite mee en bivakkeert dus lange tijd alleen in een huis dat hij voor haar heeft weten te bemachtigen. Maar ook het feit dat zij haar vrienden begroet met 3 kussen zorgt voor grote ergernis. Ahmed vindt dat niet gepast en kan dan dagen lang chagrijnig zijn. Uiteindelijk kiest het stel ervoor om te gaan trouwen en zo de laatste obstakels uit de weg te ruimen. Esther is inmiddels wel weer terug in Nederland om te bevallen van hun eerste kind, terwijl Ahmed er alles aan doet om ook naar Nederland te komen. Dat is dan wel niet allemaal te zien op de tv, maar wel te lezen op de website van Grenzeloos Verliefd. Geen van de stellen is overigens uit elkaar, zo blijkt eveneens.

Huwelijksceremonie in Gambia

Bijzonder is ook het verhaal van Nicoline en Balla. Zij werkt in Gambia als ze hem tegenkomt. Hij is een bekend zanger en ze vallen als een blok voor elkaar. Eenmaal samen in Gambia blijkt ook in dit geval het geloof wel wat barrières op te werpen. Nicoline en Balla slapen wel een aantal nachten bij elkaar, maar gaan dan weer netjes uiteen. Als ze vervolgens een woning hebben gevonden in Senegal trouwen ze op een gegeven moment toch. Alleen dat zien is al een belevenis, want er is geen feest te bekennen in dat geval. De “Gambiaanse” vader van Nicoline en een vriend van de overleden vader van Balla overleggen in een groots dorpsoverleg of de beide kunnen en mogen trouwen. Gewoon op het dorpsplein. De bruidsschat is een aantal cocanoten en 24 blikjes cola en daarmee zijn Nicoline en Balla officieel een stel en staat niets het samenwonen meer in de weg.

Een gaucho als lief in Argentinië

Verder zijn in de afleveringen (te bekijken via uitzending gemist) bijvoorbeeld Esther en Gonzalo in Argentinië te zien. Hij een stoere gaucho die de kost verdient met het rijden van paarden en het hoeden van kuddes. In die aflevering is te zien hoe armoedig mensen aan de andere kant van de wereld soms nog leven. En dat heel veel wat Nederlanders vanzelfsprekend vinden aan de andere kant van de planeet helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Voldoende eten hebben bijvoorbeeld of een fatsoenlijke douche. Of veiligheid. Dat ervaart bijvoorbeeld Janita bijvoorbeeld die in Zuid-Afrika bij haar Zuid-Afrikaanse Thangi gaat wonen.

Hoe gaat het verder met de stellen

Bijzondere serie van bijzondere mensen die heel veel van zichzelf laten zien. Zeker een aanrader voor mensen die zelf met emigratieplannen voor de liefde rondlopen. Grenzeloos verliefd is in het seizoen 2009 te zien op Net 5 op de woensdagavond. De uitzendingen duren 1,5 uur. Op de website is verder te lezen hoe het de stellen nu vergaat en is daarvan nieuw beeldmateriaal te vinden. Ook bij Uitzending gemist zijn alle afleveringen nog een keer te bekijken.

Muziek in Grenzeloos Verliefd

De muziek die tijdens de afleveringgen ten gehore wordt gebracht is van Colbie Caillat.
© 2009 - 2023 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Islam in Gambia: consequent, geen alcohol, maar ook frivoolIn het West-Afrikaanse land Gambia is de meerderheid van de bevolking moslim. Overigens zijn er in het land ook christen…
Trouwen met een buitenlander in NederlandTrouwen met een buitenlander in NederlandTrouwen met een buitenlander die nog in het buitenland woont in Nederland kan wel, maar het is niet eenvoudig. Allereers…
Hoogtepunten van GambiaElke uithoek van Gambia is de moeite waard: de kuststreek, de Gambia rivier, de natuurreservaten met de mooie tropische…
Waarom trouwen?Waarom trouwen?Waarom trouwen? De meeste mensen trouwen uit liefde. Het aangaan van een huwelijk heeft echter nog meer voordelen. In di…

The Voice of Holland, X-factor, e.a.: talentenjacht op tvmijn kijk opThe Voice of Holland, X-factor, e.a.: talentenjacht op tvTv-programma's als The Voice of Holland, Holland 's got talent en X-factor zijn inmiddels niet meer weg te denken van de…
Lost in Austen: tv-serie geïnspireerd op Pride & PrejudiceLost in Austen: tv-serie geïnspireerd op Pride & PrejudiceWat doe je als je als moderne meid uit de 21e eeuw ineens in de negentiende eeuwse roman Pride & Prejudice van Jane Aust…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: 2554813, Pixabay
 • Programma Grenzeloos Verliefd
Singalees (1.216 artikelen)
Laatste update: 03-10-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.