Personages uit Kenan en Kel

Kenan & Kel was een Amerikaanse komedieserie, die werd uitgezonden op Nickelodeon van 17 augustus 1996 tot 1 april 2000, in totaal 61 afleveringen. Er werd één aflevering van filmlengte gemaakt, genaamd Twee Hoofden zijn Beter dan Geen Een. Het programma werd gepresenteerd door Kenan Thompson en Kell Mitchell. Het idee voor het programma ontstond door Brian Robbins, nadat hij een optreden van hen had gezien in het programma That All. Robbins vond dat zij het in dat programma erg goed deden.

Kenan Rockmore

Dikke jongen die zijn dromen probeer waar te maken. Hierbij schakelt hij de hulp in van zijn beste vriend Kel en dit loopt natuurlijk elke keer weer uit op een fiasco Kenan Werkt bij de kruidenierszaak Rigbys en is verliefd op Brianna die ook bij de kruidenierszaak werkt. Kenan woont met zijn vader, moeder en zusje samen.

Bekendste uitspraak: 'Why?' Als er weer iets mis gaat.

Kel

De kameraad van Kenan, is onhandig en hangt de clown uit. Is dol op sinas en ham. Als hij sinas ziet begint hij te trillen. Kel heeft ouders maar deze komen nooit voor in de serie. Kel is loyaal aan Kenan, maar is erg onhandig en doet bijna nooit precies zoals Kenan het in zijn hoofd had. Dit leidt dan tot komische situaties.
  • Kenan: Who loves orange soda?
  • Kel: Kel loves orange soda.
  • Kenan: Is it true?
  • Kel: Mmm-hmm! I do, I do, I do-ooo.

Roger Rockmore

De vader van Kenan. Heeft een grote hekel aan Kel. Er is een aflevering waarin de vader van Kenan Kel nooit meer in zijn huis wil, Kel probeert het goed te maken met de vader van zijn beste vriend, maar het gaat zoals altijd helemaal mis!

Sheryl Rockmore

De moeder van Kenan. Mrs. Rockmore schreeuwt en laat graag van haar horen. Ze vertelt Kenan vaak dat hij zijn huiswerk moet maken.

Kayra Rockmore

Het 9-jarige zusje van Kenan. Is verliefd op Kel.

Chris Potters

Chris is de baas van Kenan en eigenaar van de kruidenierszaak Rigbys. Is iet wat bang en heeft het vaak over zijn moeder. Is het vaak oneens met Kenan, maar heeft wel vaak dezelfde onstuimige dingen die hij wil bereiken. Bedenkt ook vaak vreemde woorden die dan vervolgens door Kenen en Kel spottend worden nagesproken.
© 2006 - 2024 Hendrik, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
David Thompson, ontdekkingsreizigerDavid Thompson, ontdekkingsreizigerDavid Thompson begon zijn loopbaan niet als ontdekkingsreiziger. Hij had aanvankelijk een ander beroep. Gedurende zijn h…
Gonzo journalistiekGonzo journalistiekGonzo journalistiek is een vorm van verslaggeving waarbij de verslaggever een mix toepast van fictie en non fictie. Bij…
Animatiefilm Wonder ParkAnimatiefilm Wonder ParkDe animatiefilm Wonder Park vertelt het verhaal over het meisje June dat een fantasiepretpark heeft bedacht. Ze moet het…

Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956 - 1959Eurovisie Songfestival: deelnemers 1956 - 1959Het Eurovisie Songfestival is jaarlijks een begrip geworden. Het eerste jaar dat dit spektakel gehouden werd, was in 195…
Bronnen en referenties
  • www.nickelodeon.com
Hendrik (32 artikelen)
Laatste update: 25-03-2009
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.