S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)

S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single) Oorspronkelijk is S1NGLE een Nederlandse stripreeks over drie vrijgezelle vriendinnen. De stripreeks is in verschillende kranten verschenen en na deze populariteit omgezet in een televisieserie. De drie vrijgezelle vriendinnen zijn allemaal werkzaam op dezelfde afdeling in het ziekenhuis. Ze hebben alledrie een ander, kenmerkend en uitgesproken karakter. Deze krantenstrip werd gemaakt door Hanco Kolk en Peter de Wit. In 2008 werd er over deze stripreeks een komedieserie gemaakt die is uitgezonden door Net 5. Het programma is ook verkocht aan Duitsland en uitgezonden in Hongarije. Na drie seizoenen kwam er in Nederland een einde aan deze serie.

Strip

De strip S1NGLE wordt gepubliceerd door Peter de Wit en Hanco Kolk. In 2001 debuteerde S1NGLE als krantenstrip in verschillende dagbladen. In de strip draait het om drie vrijgezelle vriendinnen met allemaal een uitgesproken en heel verschillend karakter en uiterlijk. Deze drie vriendinnen zijn allemaal werkzaam op dezelfde afdeling in het ziekenhuis. Nienke, Fatima en Stella zijn alledrie vrijgezel en veel strips gaan dan ook over hun (vooral slechte) ervaringen met mannen. Ook de omgang met de patiënten en collega's in het ziekenhuis staan regelmatig centraal in de strip.

Personages

In de strip en serie S1NGLE staan drie jonge vrouwen centraal. Zij zijn stereotypes van vrijgezelle vrouwen uit het echte leven en hebben alledrie hun eigen uitgesproken persoonlijkheid en uiterlijk.

Nienke

Nienke is een stevig gebouwde vrouw. In de strip draagt zij een bril. Ze kan scherp uit de hoek komen en gedraagt zich erg assertief. Mensen blijven bij haar uit de buurt, uit angst voor haar slechte humeur en scherpe tong. In de strip belt ze regelmatig met haar moeder, die het vaak moet ontgelden.

Fatima

Fatima is een knappe, jonge vrouw met lang blond haar. Ze is erg romantisch ingesteld, erg dromerig en is op zoek naar haar ware liefde. Ze is bereid om daar heel ver voor te gaan. Ze komt erg sympathiek en meegaand over.

Stella

Stella is een slanke, aantrekkelijke vrouw met weelderig donker haar. Stella verslindt mannen, tot ergernis van Fatima en Nienke die zelf maar lastig aan de man lijken te komen. Stella gedraagt zich flirterig en heeft veel zelfvertrouwen. Wanneer iemand haar ouder schat dan ze is, raakt ze zwaar in de put.

Serie

De eerste aflevering van S1NGLE was op 14 oktober 2008 te zien op Net 5. Er bleek ook interesse te zijn vanuit Duitsland. De serie is verkocht aan televisiestation Sixx en wordt in het Duits nagesynchroniseerd en uitgezonden. De serie is tevens in Hongarije uitgezonden in 2013 en 2014 op SuperTV2. Er zijn inmiddels drie seizoenen gemaakt van de televisieserie S1NGLE. Helaas is er nooit een vierde seizoen gekomen, Net 5 heeft besloten de serie te beëindigen.

Rolverdeling

De rol van Nienke Meppelink wordt gespeeld door Eva van der Gucht, in Nederland onder andere bekend van de film 'Snow Fever'.
Fatima Prins wordt gespeeld door Bracha van Doesburg, bekend van films zoals 'De Eetclub', 'Vet Hard' en 'Moordwijven'.
De rol van Stella Deporter wordt vertolkt door de bekende Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice Katja Schuurman. Deze drie actrices zijn erg goed gecast en passen sprekend bij de karakters in de strips.

In de verschillende seizoenen van de serie zijn er veel gastrollen gespeeld door bekende Nederlanders. Zo hebben bijvoorbeeld Susan Visser en Daphne Bunskoek in het tweede seizoen beide een gastrol gehad.
© 2011 - 2024 Shirleyp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Televisieserie Go Diego GoGo Diego Go is een tekenfilmserie die gaat over Diego een jongen van 8 jaar. Met zijn beste vriend Baby Jaguar beleeft h…
Schrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne BrillSchrijfster Yvonne Brill is schrijfster van kinderboeken en ze is waarschijnlijk met name bekend door de paardenboekense…
Suske en Wiske – de dood van WiskeSuske en Wiske – de dood van WiskeSuske en Wiske hebben een hele serie stripalbums met hun namen in de titel. In mei 2013 zien ze er opeens heel anders ui…
Bronies, de onverwachte fans van My Little PonyBronies, de onverwachte fans van My Little PonyWie de gekleurde paardjes weleens op de televisie voorbij heeft zien komen zal het beamen: My Little Pony: Friendship is…

Beugelbekkie: een leuke animatieserie!“Kijk nou, ik ben een beugelbekkie! Vriendjes, houd daar je mond maar over!” Bijna iedereen kent dit introliedje van Beu…
Bronnen en referenties
  • www.wikipedia.nl, S1NGLE
Shirleyp (65 artikelen)
Laatste update: 06-08-2019
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.