Beugelbekkie: een leuke animatieserie!

“Kijk nou, ik ben een beugelbekkie! Vriendjes, houd daar je mond maar over!” Bijna iedereen kent dit introliedje van Beugelbekkie wel. Beugelbekkie is een animatieserie die van origine Canadees is. De Amerikaanse naam van de serie is Braceface. Beugelbekkie werd een enorm succes doordat jongeren zich met de personages konden associëren. In dit artikel kan je meer over de personages lezen.

Sharon Spitz

Sharon Esther Spitz is het pubermeisje waar de serie om draait. Sharon is een lief meisje dat erg van haar huisdieren houdt. Ze heeft twee honden en drie katten. In sommige afleveringen is te zien dat ze als vrijwilliger bij een dierenarts werkt.
Net zoals elk meisje heeft Sharon dingen waar ze onzeker is. Bijvoorbeeld de grootte van haar borsten, de inhoud van haar kledingkast en jongens. Hier komt nog bij dat er iets is dat het leven van Sharon nog moeilijker maakt dan dat van andere tienermeisjes. Ze is namelijk een beugelbekkie! Haar beugel zorgt voor vele lastige situaties. Al is Sharon ook zonder haar beugel een onhandige meid. Aan het eind van elke aflevering leert de blondine echter van haar fouten. Ook benadrukt ze dat fouten maken menselijk is.

Maria Wong

Maria Wong is Sharon’s beste vriendin. Maria is een exotische schoonheid; ze is half Italiaans en half Chinees.In veel opzichten verschilt Maria van Sharon. Zo is Maria een echte tomboy die erg van sporten houdt, terwijl Sharon al moe wordt als ze het woord ‘sport’ enkel hoort. Daarnaast barst Maria van het zelfvertrouwen en verbaast ze zich erover dat veel van haar leeftijdsgenoten, waaronder haar hartsvriendin, zo onzeker zijn.

Cornel Meesters

Cornel Meesters is de beste vriend van Sharon en Maria. Cornel en Sharon kennen elkaar al sinds de luiers. De twee zijn tevens buren van elkaar. Cornel is een buitenbeentje die vaak als nerd gedefinieerd wordt. Hij houdt onder andere van boeken lezen en sterrenkunde.
Cornel heeft een zwak immuunsysteem. In veel afleveringen is te zien hoe deze jongen aan het snotteren is. Ondanks dat hij er qua uiterlijk niet erg aantrekkelijk uitziet, heeft hij toch vriendinnetjes gehad. Zo had Cornel verkering met Alice.

Aron Drost

Aron Drost is een klasgenoot van Sharon, Maria en Cornel. Tevens is Aron de jongen waarop Sharon dolverliefd op is. Later in de serie krijgen de twee verkering. Aron heeft drie zussen die in het restaurant van zijn ouders werken. Soms helpt hij zijn ouders en zijn zussen. Aron en Sharon hebben ook een paar dates in dit familierestaurant gehad.

Roy Ligthart

Roy Ligthart is de beste vriend van Aron. Roy en Aron hebben samen een muziekbandje. Roy komt soms opschepperig uit de hoek. Hij wil graag veel meisjes versieren, maar dit lukt hem niet zo goed. In de loop van de serie krijgt hij verkering met Maria.

Nina Hamburg

Nina Hamburg is de aartsrivaal van Sharon. Vroeger waren Nina en Sharon goede bevriend met elkaar. Dit veranderde toen Nina er achter kwam dat Sharon haar barbies had kapotgemaakt. Later bleek dat Sharon niet de schuldige was. Nina is een jaloers meisje dat er alles aan doet om Sharon’s leven te verpesten. Meerdere keren probeerde ze Aron voor zich te winnen. Nina is een verwend meisje dat alles van haar ouders krijgt. Haar beste vriendin is Alice Voorveld.

Helen Spitz

Helen Spitz is Sharon’s moeder. Helen heeft drie kinderen: Sharon, Adam en Joost. Ze is al jaren gescheiden van hun vader. Helen Spitz is een psychologe en heeft een praktijk aan huis. Door haar beroep is ze geneigd haar dochter advies te geven. Sharon kan dit echter niet altijd waarderen.

Adam Spitz

Adam Spitz is Sharons oudere broer. Adam is een erg gespierde jongen die aan worstelen doet. Adam is een echte sportfanaat. Dat is ook de reden dat hij het goed kan vinden met Maria. Sharon vindt dat haar broer geen manieren heeft. Toch hebben de twee een goede relatie. Adam vraagt zijn zusje bijvoorbeeld wel eens om liefdesadvies.

Joost Spitz

Joost Spitz is het broertje van Sharon en Adam. Joost is een erg muzikaal jongetje. Hij is vooral goed in pianospelen. Sharon vindt haar broertje vaak irritant, maar uiteraard houdt ze erg van hem.
© 2011 - 2024 Dezy, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Katzenjammer Kids, een der oudste stripverhalenThe Katzenjammer Kids is een van de oudste strips ter wereld. De strip werd voor het eerste gepubliceerd in de New York…
Exotisch fruit: Kaki, Sharon of Bouquet PersimonExotisch fruit: Kaki, Sharon of Bouquet PersimonDe oranje kaki komt oorspronkelijk uit Azië maar wordt nu in vrijwel alle subtropische landen geteeld. Het is een echte…

Wie van de Drie: de bekende spelshow van televisieWie van de Drie: de bekende spelshow van televisieWie van de Drie, wie kent deze bekende spelshow van de Nederlandse televisie niet? Oorspronkelijk een product van AVRO-m…
S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)S1NGLE, Televisieserie op Net5 (Single)Oorspronkelijk is S1NGLE een Nederlandse stripreeks over drie vrijgezelle vriendinnen. De stripreeks is in verschillende…
Dezy (106 artikelen)
Gepubliceerd: 04-09-2011
Rubriek: Muziek en Film
Subrubriek: Televisie
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.